Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Amatőr rádiós, profi űrkutató

Interjú Gschwindt András tanár úrral

C64 inside

"...a tokozást addig kellett reszelni, míg csak egy vékony réteg maradt belőle..."

BMgE

SPOT fény-képrejtvény!

Sporthírek

A tél után kiszabadulhatnak azok is a négy fal közül, akiket a téli sportok szépsége nem fogta meg.

Vörös Kakas

Kék Osztriga

Ezt a plakátot a földszinti hirdetőtábláról loptuk

Aktuális ZOH!

InfoBörze Y2K

"... e kimagasló kereslet a fiatal informatikus szakemberek iránt még évekig jelentkezni fog."

EHK-tükör

Mottónk: "...Már hó takará be a bérci tetőt."

Gondolom, többen észrevettétek már, hogy mostanában – különösen reggelenként – mintha megannyi apró tű szúrkálná kezünket, arcunkat, és testünkön váratlanul borzongás fut végig. Kutatásaink alapján nagy biztonsággal kijelenthetjük: Hungary is under attack! Megelégelvén szibériai száműzetését újra ránk támadni készül a gonosz Zima Tábornok. Nyomatékosan kérünk mindenkit, tegye meg a szükséges előkészületeket biztonsága érdekében! Fontos a megfelelő védőfelszerelések (nagykabát, sapka stb.) beszerzése és rendszeres használata. Ezzel a potenciális veszélyek nagy részét kivédhetjük, ha el kell hagynunk szobánk fedezékét. Különös gondot kell fordítanunk a várható egészségünket romboló biológiai támadások elleni védelemre is. Erre az ipari méretű védőoltások mellett a kissé megemelt vitaminbevitel a tudományosan megalapozott javaslat. Ezen megelőző védőintézkedések fegyelmezett végrehajtásával jelentős ellenállást fejthetünk ki és megtörhetjük a támadás első hullámait, felkészülve a későbbi nagy csatákra. Ne hagyjuk (el) magunkat!

Jelenleg új lendülettel folyik a TVSz módosításával kapcsolatos egyeztetés, illetve a Központi Tanulmányi Hivatal létrehozásának átgondolása.

November 6-7-én megrendezésre került az Infobörze. A rendezvényen több ezer hallgató találkozhatott a közel 40 megjelent cég képviselőivel értékes ismeretekre és ismeretségekre szert téve.

Elbírálásra kerültek az EHK által kiírt Sportösztöndíjra, Egyetemi BME Ösztöndíjra, illetve a Bécsi Részképzésre beérkezett pályázatok. Az érintett hallgatók értesítése folyamatban van.

November 9-én sikeresen lezajlott a Nyílt Nap, ahol több ezer középiskolás hallgató kaphatott szakszerű tájékoztatást a felvételivel és az egyetemünkkel kapcsolatban.

Az "Esélyt a Tanulásra" Közalapítvány első háromhavi támogatásának, az EHK által kiírt Sportösztöndíjak valamint az Egyetemi BME Ösztöndíjak kifizetése folyamatban van. Kifizetésre került a lakhatási támogatás második köre is. Ha valamilyen problémád vagy reklamációd van, a Hallgatói Képviseleteknél jelezheted.

Folyik az egyetemi és a doktori TVSz módosításával kapcsolatos egyeztetés.

A Terminus Hotelben és a külső bérleményekben rongálások történtek, melyek kivizsgálása a nevelőtanárokkal megkezdődött.

Címünk nem változott: ehk@sc.bme.hu. Ha bármiféle szívszorongató, nagy gondotok van, írjatok! Addig is békés Karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok!

Csépányi-Bárdos Róbert
(Woby)