Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Műegyetemi Állásbörze a közgázosokért

A mi Kockánk: elnök úr

"... idén a Schönherz nyerte el az «Év kollégiuma» címet a nagy kollégiumok kategóriájában."

A villamoskari Hallgatói Képviselet

Fontos, hogy Ti, a hallgatók minél többet lássatok a Hallgatói Képviselet munkájából, minél naprakészebb információval rendelkezzetek a Kar és az Egyetem életéről, vagy akár a felsőoktatás-politika legfontosabb áramlatairól.

Túlélési útmutató

Aki minden területet lefed

Büszkén elmondhatom, hogy a második helyezett ma egy nagyon neves színész, Szombathy Gyula, a felettem lévő évfolyamban pedig Bálint András színész-rendező, és Jordán Tamás, a Nemzeti Színház mai igazgatója voltak ennek a szavalóversenynek a főszereplői, tehát elég jó körökben mozogtam akkor.

EHK-tükör

1440 perc a gép mellett

"... avagy mégis tudnak a BME-sek programozni?"

10 év

"A Fekosz idén 10 éves."

Diktatúra

"Mondom dobd el!"

@-O.K.

EHK-tükör

Mottónk: "...Már hó takará be a bérci tetőt."

Gondolom, többen észrevettétek már, hogy mostanában – különösen reggelenként – mintha megannyi apró tű szúrkálná kezünket, arcunkat, és testünkön váratlanul borzongás fut végig. Kutatásaink alapján nagy biztonsággal kijelenthetjük: Hungary is under attack! Megelégelvén szibériai száműzetését újra ránk támadni készül a gonosz Zima Tábornok. Nyomatékosan kérünk mindenkit, tegye meg a szükséges előkészületeket biztonsága érdekében! Fontos a megfelelő védőfelszerelések (nagykabát, sapka stb.) beszerzése és rendszeres használata. Ezzel a potenciális veszélyek nagy részét kivédhetjük, ha el kell hagynunk szobánk fedezékét. Különös gondot kell fordítanunk a várható egészségünket romboló biológiai támadások elleni védelemre is. Erre az ipari méretű védőoltások mellett a kissé megemelt vitaminbevitel a tudományosan megalapozott javaslat. Ezen megelőző védőintézkedések fegyelmezett végrehajtásával jelentős ellenállást fejthetünk ki és megtörhetjük a támadás első hullámait, felkészülve a későbbi nagy csatákra. Ne hagyjuk (el) magunkat!

Jelenleg új lendülettel folyik a TVSz módosításával kapcsolatos egyeztetés, illetve a Központi Tanulmányi Hivatal létrehozásának átgondolása.

November 6-7-én megrendezésre került az Infobörze. A rendezvényen több ezer hallgató találkozhatott a közel 40 megjelent cég képviselőivel értékes ismeretekre és ismeretségekre szert téve.

Elbírálásra kerültek az EHK által kiírt Sportösztöndíjra, Egyetemi BME Ösztöndíjra, illetve a Bécsi Részképzésre beérkezett pályázatok. Az érintett hallgatók értesítése folyamatban van.

November 9-én sikeresen lezajlott a Nyílt Nap, ahol több ezer középiskolás hallgató kaphatott szakszerű tájékoztatást a felvételivel és az egyetemünkkel kapcsolatban.

Az "Esélyt a Tanulásra" Közalapítvány első háromhavi támogatásának, az EHK által kiírt Sportösztöndíjak valamint az Egyetemi BME Ösztöndíjak kifizetése folyamatban van. Kifizetésre került a lakhatási támogatás második köre is. Ha valamilyen problémád vagy reklamációd van, a Hallgatói Képviseleteknél jelezheted.

Folyik az egyetemi és a doktori TVSz módosításával kapcsolatos egyeztetés.

A Terminus Hotelben és a külső bérleményekben rongálások történtek, melyek kivizsgálása a nevelőtanárokkal megkezdődött.

Címünk nem változott: ehk@sc.bme.hu. Ha bármiféle szívszorongató, nagy gondotok van, írjatok! Addig is békés Karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok!

Csépányi-Bárdos Róbert
(Woby)