Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Állásbörze

Jó, azt tudtam, hogy recesszió van, de hogy ennyire...

Kalandra fel!

Zengő

Nem álltak mindig tornyok a hegycsúcsokon. Régen még a hegységek legmagasabb csúcsaira is föl lehetett jutni. Kilátót építettek oda, hogy onnan gyönyörködjenek a tájban az emberek.

Ma már minden út "R"-be vezet

Tegyük fel, valamelyik nap korán kelsz, és csodák csodája öt perc alatt felkerül a matrica a diákodra. Ügyes vagy, minden sikerül, és már szereted is a KTH-t.

Pszinapszis 2004

Budapesti Pszichológiai Napok laikusoknak is az ELTE pszichológus-hallgatóinak szervezésében.

Aranyásó Filmklub

A hallgatók nem hallgatnak

"...a Minisztérium szeptemberig új hallgatói normatíva rendszert vezet be a HÖOK-kal egyetértésben."

A Villanykar új virágai

Balatoni Emese és a többiek.

Villanykari TVSz-kiegészítések

A ház őrei

Beszélgetés a SchönherzŐrség vezetőjével

EHK tükör

Aki utoljára nevet, az nem értette a viccet.

Ez egy falfirka volt. Nem tartozik szorosan az EHK tükör témájához, de.

Az egyetemi integrációs folyamatokról sok helyen sokfélét olvastam és hallottam. Lassan kialakulni látszik azonban a végső állapot. Az integrációban részt vesz a BME is, ha nem is egyesül, válik szét stb.

Az egyetemi hallgatók adminisztrációs tevékenységeinek megkönnyítésére az egyetem vezetése egy Központi Tanulmányi Osztály (KTO) létrehozására tett javaslatot. A tervek szerint ez a hallgatók számára a Központi Tanulmányi Hivatalban (KTH) fog testet ölteni, jó nagyot, kb. 20 kiszolgáló ablaka lesz. Ide a tervezet szerint mi – sokan – hallgatók rutinfeladatokkal fordulhatnánk. A Dékáni Hivatalok megmaradnának, de munkatársakat adnának a KTH-ba. A hivatal létrehozásáról még nincs végleges döntés, a kari HÖK-ök egy része szkeptikus a hivatal létrehozásával kapcsolatban.

Szintén átvizsgálás alatt áll az egyetem nyelvoktatási rendszere. Az építő javaslatokat a kari hallgatói képviseletekhez vagy az EHK-hoz juttassátok el. A szeptemberben érvénybe lépő Egyetemi TVSz ügyrendi mellékletének elkészítésére bizottságok alakultak. A bizottságok munkájában az EHK képviselői tevékenyen részt vesznek.

Bizonyára tapasztaltad, hogy az egyetem területén található faliújságokon új plakátolási rend lépett életbe. Ha eladó tuskészleted, winchestered vagy kinőtt ködmönöd van, hirdetéseidet csak meghatározott helyeken rakhatod ki. Ha rossz helyen plakátolsz, lehet, hogy megkeres egy csekk. Ragasztás előtt érdemes a Diákközpontban érdeklődni.

Az egyetem kollégiumi férőhelyei a lakhatási támogatásból kifolyólag növekedtek. Erre a félévre a Bartók Béla úti szállóban kaptunk helyeket.

A Műegyetemi Hallgatókért Alapítvány (MŰHAL) úgy döntött, hogy támogatja az Országos Tudományos Diák Kör (OTDK) konferenciáján előadó hallgatókat.

Ha van valami égbekiáltó problémád, írd meg nekünk! E-mail cím: ehk@sc.bme.hu. Az EHK honlapja folyamatos felújítás alatt áll.

Veres Gábor
(Tsóka)