Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Villamoshálózat-felújítás

Hamarosan nem lesz áram a Műegyetem villanykari kollégiumában...

Idióta programnyelvek 1. rész: a Brainfuck

Jobbra lép, ott megnöveli az értéket, visszalép, ott csökkenti, és ha ott nem nulla, belekezd megint – azaz átmásolja eggyel jobbra az aktuális pozíción található "számot". Most csináljunk valami gyakorlatiasabbat, egy if-elágazást.

Szakkollégiumok találkozója – Tőserdő 2003.

Nem egyszerű megfogni, hogy mi a közös ezekben a közösségekben, amelyek ilyen sokféle szakterületről érkeztek. A szakkollégium fogalmának definiálása szinte örök téma a szervezetek között, ebben a tekintetben egy alapkő a közel tíz éve lefektetett szakkollégiumi charta.

KSzK

A szeretet ünnepe - Hmmm

Szép kilátások

A HA5KFU kollégiumi rádióklub

4 óra

"Célunk az, hogy az emberek jól érezzék magukat"

Sok a várakozási idő, ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni. Jelenlegi kapacitásunk a maximális, három nagy és három kicsi szendvicssütőt használunk, folyamatosan van kenyér a sütőben, folyamatosan készítjük a szendvicseket.

Ösztöndíjtábla az 2002/2003 őszi félévre

EHK tükör

Aki utoljára nevet, az nem értette a viccet.

Ez egy falfirka volt. Nem tartozik szorosan az EHK tükör témájához, de.

Az egyetemi integrációs folyamatokról sok helyen sokfélét olvastam és hallottam. Lassan kialakulni látszik azonban a végső állapot. Az integrációban részt vesz a BME is, ha nem is egyesül, válik szét stb.

Az egyetemi hallgatók adminisztrációs tevékenységeinek megkönnyítésére az egyetem vezetése egy Központi Tanulmányi Osztály (KTO) létrehozására tett javaslatot. A tervek szerint ez a hallgatók számára a Központi Tanulmányi Hivatalban (KTH) fog testet ölteni, jó nagyot, kb. 20 kiszolgáló ablaka lesz. Ide a tervezet szerint mi – sokan – hallgatók rutinfeladatokkal fordulhatnánk. A Dékáni Hivatalok megmaradnának, de munkatársakat adnának a KTH-ba. A hivatal létrehozásáról még nincs végleges döntés, a kari HÖK-ök egy része szkeptikus a hivatal létrehozásával kapcsolatban.

Szintén átvizsgálás alatt áll az egyetem nyelvoktatási rendszere. Az építő javaslatokat a kari hallgatói képviseletekhez vagy az EHK-hoz juttassátok el. A szeptemberben érvénybe lépő Egyetemi TVSz ügyrendi mellékletének elkészítésére bizottságok alakultak. A bizottságok munkájában az EHK képviselői tevékenyen részt vesznek.

Bizonyára tapasztaltad, hogy az egyetem területén található faliújságokon új plakátolási rend lépett életbe. Ha eladó tuskészleted, winchestered vagy kinőtt ködmönöd van, hirdetéseidet csak meghatározott helyeken rakhatod ki. Ha rossz helyen plakátolsz, lehet, hogy megkeres egy csekk. Ragasztás előtt érdemes a Diákközpontban érdeklődni.

Az egyetem kollégiumi férőhelyei a lakhatási támogatásból kifolyólag növekedtek. Erre a félévre a Bartók Béla úti szállóban kaptunk helyeket.

A Műegyetemi Hallgatókért Alapítvány (MŰHAL) úgy döntött, hogy támogatja az Országos Tudományos Diák Kör (OTDK) konferenciáján előadó hallgatókat.

Ha van valami égbekiáltó problémád, írd meg nekünk! E-mail cím: ehk@sc.bme.hu. Az EHK honlapja folyamatos felújítás alatt áll.

Veres Gábor
(Tsóka)