Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Otthonunkban a természet – bemutatkozik a TeOTT

HK news

"Sikerrel zárult le a 2000. évi hallgatói képviselő-választás, ..."

Plakátolás, de hogyan!?

"...nem kulturáltabb így"

Boldog születésnapot, J.R.R. Tolkien!

Élménybeszámoló az "Egy rég várt ünnepély"-ről

Nagyillés Katalin (Kata)

Elmúlt már 18 éves?

Kis hölgyünknek valószínuleg kimaradt az éjszaka, vagy alapból g*ci nevelést kapott, mert alázni kezd: "Mit gondol, miért vártunk már néhány perce itt maga mögött?"

"Célunk az, hogy az emberek jól érezzék magukat"

Sok a várakozási idő, ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni. Jelenlegi kapacitásunk a maximális, három nagy és három kicsi szendvicssütőt használunk, folyamatosan van kenyér a sütőben, folyamatosan készítjük a szendvicseket.

Szabtam én már eleget, szabjon most már más is!

A Villanykar új virágai

Piszkos anyagiak

Casanova Kupa

Már 1972 októberében, az első Sch. Qpa idején nagy hölgyhiányban szenvedett a kolesz, és így az ott rendezett bulikon is bizonyára fehér hollónak számítottak a lányok. Az első Qpa rendezői kitűnően átlátták a helyzetet, és a záróbulira feladatként tűzték ki: a csapatok hívjanak el minél több nőt a főváros egyéb egyetemi kollégiumaiból. A legtöbb leányzót felvonultató évfolyamnak alapították a Casanova Díjat. Az ehhez társuló kupa alakja sem mindennapi, hiszen a csőrként funkcionáló fallikus nyúlványon keresztül kell meghúznia a győztes csapat egyik nőtagjának. A "kupa" mellé 40 liter bor is jár.

A szükség azóta törvényt bontott. Ma már egyetlen kupán sem lehet kritérium kizárólag egyetemista lányok elhívása, mert akkor a győztes csapat is tíz alatt maradna Idén (is) a QnQ nyerte.

Epszilon Kupa

1980-ban különösen izgalmasra sikeredett a Qpa hajrája. A hírzárlat előtt fej-fej mellett haladt az akkori IV. H+M és II. H+M csapata, és végül ez utóbbi csupán 2.5 (két és fél!) ponttal maradt el a diadaltól. Akkor a keserű vereség hatására alapították az Epszilon Kupát, melyet az alapító okirat szerint az a csapat kap meg, amely az összes pontszám 2,5%-nál kevesebbel marad el az elsőtől. Aki azt hinné, hogy ez a képtelen helyzet – ez az "epszilonnyi különbség" – azóta se fordult elő, az nagyon téved! Egy kerek esztendőt kellett csupán várni, és 1981-ben megismétlődött a tragédia". A hírzárlat során, az utolsó három feladat alatt kétszer is helyet cserélt az első két helyezett, és végül csak három ponttal verte meg a tavalyi szenvedő fél – az akkor már III. H+M a második helyezett IV. H+M.-t. A történelem tehát megismételte önmagát, de ezt ezúttal a III.H+M. csapata nem bánta annyira, mint annak idején

Gumicum Kupa

Ezt 1992-ben alakította meg a Gumicum, miután csapatuk háromszor is második helyet ért el. Kiírása szerint az, aki legalább kétszer egymás után második helyet ér el, köteles új kupát alapítani, viszont kap 99 liter bort. A kutyabőrre írt alapító okirat átadása után Töbör az alábbi kijelentést tette: – Fiúk, ha megint nem nyerjük meg, itt a színpadon négykézlábra állva fogok nyeríteni." Ezek után az eredményhirdetésen a Gumicum zászlaja megint – immáron negyedszer – csak a második helyen lengett, így a csapat, amely összességében több bort mondhatott magáénak, mint a győztes, indulóját kicsit tovább alakítva énekelhette: Négyszer voltam Kupán életemben"

Schönherz Kukka

A Kukkát a Kukk-A-Dél csapat alapította 1993-ban, s az nyeri el, aki a Kukkát éppen birtokló csapatnak a legszimpatikusabb – bárminemű indoklás nélkül. A Kukka vándorkuka, elnyerésével minimum 15 liter bor jár. Fontos még tudni róla, hogyha eltörik (kerámiából van), akkor kétszer akkorát köteles készíttetni a vétkes, mint volt. Jelenleg 4 literes

Idén az Ittas Család adta a MI-nek, a rendezők 20 liter bort adtak mellé.

Elschönherz Kupa,

amelyet értelemszerűen a legtöbb pontot elérő, és tisztán elsősökből álló csapat kap meg. Az Elschönherz Kupát azért hozták létre, mert igen ritka (eddig csupán egyszer fordult elő), hogy elsős csapat nyeri el a díszes vándorserleget, a Schönherz Qpát, s valahogy mégis díjazni kell azt az elsős csapatot, amely a legeredményesebben kupázik. 40 liter bor is jár vele. Most az Így jártunk csapata kapta.

Rücsök Kupa

A Rücsök Kupát 1995-ben alapította a Bokros Lajos Fan Klub. (A kupát már nem adják ki.) Az alapító által deklarált főbb szabályok:

– A rücskösség értékelése digitálisan történik: az adott feladatbeadás vagy rücskös, vagy nem.

– A Rücsök Kupához jár kb. 44 liter bor, fele fehér, fele vörös.

– A rücskösség tényét az előző évi Rücsök Kupát birtokló csapat bírálja el.

– Aki a szabályokat megszegi, annak lóf*sz a seggébe.

– A többi a szokásos.

Schörherz Kupa

A Qpát a QSCH csapat alapította a 2000. évi (XXIX.) Schönherz Qpa alkalmával.

E különleges vándorkupa a Schönherz Qpa 10-es sörváltójának győztes csapatát illeti meg, megtisztelve ezzel a bajnokokat, és a váltó hagyományát. Az átadás az előző évi győztes – tehát Qpa-védő – feladata a záróceremónián (amennyiben a győztes ugyanaz, akkor a mindenkori rendezőségé), a díjkiosztó ünnepségen. A kupa mellé egy láda sör is jár.

Amely csapat – ugyanazzal a csapatnévvel – harmadszor nyeri el e megtisztelő címet, őrizze élete végéig. Ebben az esetben az új kupa elkészíttetése az adott Qpa rendezőinek feladata.

Idén a QnQ (lényegében az alapítók) nyerte.

Fair Play Kupa

A qpázók szavazatai alapján a rendezőség dönt. Most az Ittas Család kapta.

Fortuna Kupa

Véletlenszerűen sorsolják ki, tulajdonképpen az Ég a fater és az SB passzolgatják egymás között. :) 20 liter bor jár vele.

Fefe Vándorkupa (a Bőrönd)

A Qpa legszínesebb egyénisége kapja, és akkor adja tovább, amikor jónak látja. Tehát nem a rendezők adják ezt a díjat, hanem mindig az, aki az előző évben megnyerte. A birtokló belerakhat egy tárgyat. Tavaly a 801. szoba kapta, egyelőre nem adták tovább.

Eredete: Fefe az egykori U.S.F csapat oszlopos tagja volt, 1992-ben (?) egész qpán át egy bőröndöt hurcolt magával. Azt a kupát a U.S.F nyerte meg, így a következőt ők rendezték, és akkor Fefe annak a kupázónak adta a bőröndöt, aki szerinte a kupa folyaman a legszínesebb egyéniségvolt.

Leonidász Kupa

Az a csapat kapja, amelyik harmadszorra is második helyet ér el a Qpán.

Schoszkár, Schönherz Kappa

Idén négy kategóriában osztottak Schoszkárt a rendezők: legjobb darab (MI), legjobb férfi szereplő (Taca), legjobb női szereplő (Acse és Kolléga), legjobb kivitelezés (MI, Csernozjom). A csapatok egy-egy Schoszkár szobrocskát kaptak.

A legjobb darab" nyertese egyben elnyeri a Schönherz Kappát is, amivel 20 liter bor jár, cserébe a csapatnak egy évig gondoznia kell a zebrához legközelebbi fát.