Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A német nyelvű képzés

Németes tanárok, tárgyak.

Fesztivál7

A legnépszerűbb program a Pintér Béla társulata által hétfőn bemutatott Népi rablét című színdarab volt.

Fomalhaut

"...azok az álmok akár igazak is lehetnének."

Hopp Ferenc Világjáró Klub

Filmszemle

Kari Tanács

Szép új világ

Szinonim kifejezések: retinaleolvasó, átvilágító, NagyTestvér, ánusz-átmérő-mérő. Miért kell ez nekünk? Miért, kell ez nekünk?

MusicMania

"Stormwitch, Royal Hunt"

Tíz éves a Black-Out

Interjú Füstöss Lászlóval

– A Borpatikában gyakran lehet Önnel találkozni? – A kötetlen diskurzus érdekében egy héten egyszer elő szoktam fordulni, de különösebb illúziói ne legyenek, mert általában egy hosszúlépéssel beérem.

Szakmai könyvtár

A szakmai könyvtár - újbóli - létrehozása 1992-ben kezdődött. Ez akkor már nem az első próbálkozás volt arra, hogy a kollégium falain belül tegyük elérhetővé a szakkönyveket, szakfolyóiratokat, katalógusokat, egyetemi jegyzeteket. A kollégiumi könyvtárat sikerült úgy átalakítani, hogy a szakmai jellegű könyvek jól kezelhetően kerüljenek elhelyezésre. Megkezdődött a könyvállomány számítógépes feldolgozása is, ezek az adatok ma már lekérhetőek az egyetemi könyvtár hálózatán keresztül.

A könyvtár működése folyamán a legnagyobb érdeklődés a szakkatalógusok iránt volt. Szerencsére sikerült megnyernünk jónéhány gyártó cég támogatását, és így olyan katalógusokhoz is hozzájuthattunk, amelyeket az egyetemi könyvtár is irigykedve nézett annak idején.

Részben a könyvtár keretein belül tervezzük az órai jegyzetek és feladatsorok gyűjtését is, amely nagyban segítené a vizsgára készülőket.