Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Megrovást kapott felelős kiadónk

EHK-tükör

Aki ezt a vizsgaidőszakot igen rövidnek érezte, annak jó hír, hogy az Egyetemi Tanács elfogadta a 2004/2005-ös tanév időbeosztását, ami szerint a régi jó kerékvágáshoz térünk vissza, és nem lesz vizsgaidőszak az ünnepek között.

Önköltséges kollégiumi árak

Szakmai könyvtár

Néhány gondolat a hitről

"Mégis, miért hiszek inkább az axiómákban...?"

Kérlek

Japán, egy első benyomás

A méretek érzékeltetésére néhány adat: a vonalon csúcsidőben 2-3 percenként követik egymást a dugig tömött szerelvények, melyek egyenként is persze hosszabbak a pesti metrónál, a vonalon 29 megálló van, egymástól átlag 10-15 perc tempós sétányira, a nem túl lassú és egyébként halál pontosan közlekedő vonatoknak kb. 50 perc megtenni egy kört.

Németh Tamás és Rancz Lajos

Kari BME ösztöndíjat kapott hallgatók

Impresszum

Kreditrendszer rulez

A szeptember 7-ei Kari Tanácson határozat született arról, hogy a Kar az informatika szakon az új tantervben keresztfélévekes tárgyakat csak az 5. szemeszterig kínál fel.

Tessék mondani, hol van ez összhangban a kreditrendszer alapelveivel? Ja, és a Tanulmányi és Vizsgaszabályzattal? (13. § 6. bekezdés, Kari kiegészítés: "Kötelező tárgyat minden félévben meg kell hirdetni kurzussal vagy vizsgával. A kurzus nélkül megtartott tárgyak esetében, illetve azoknál a tárgyaknál, amelyekhez nem tartozik gyakorlat vagy laboratórium, rendszeres konzultációt kell biztosítani a hallgatók számára.")

Pap László dékán úr tisztában van mindezzel, de azzal is, hogy a Villanykar oktatói mennyire túlterheltek. Nem tud, és nem is akar róluk több bőrt lenyúzni.

Az oktatás jelenleg rettenetesen alulfinanszírozott és túlfeszített. A hallgatói létszám az utóbbi néhány évben drasztikusan megnőtt, míg az oktatók csak kevesebben lettek (főleg a jó oktatók).

"Akik mindent elkövetnek, hogy ehhez képest a lehető legtöbbet biztosítsák, de nem csattanhat minden az ő hátukon. Tudomásul kell venni a színvonalcsökkenést."

Remek.

És itt nem csak a keresztfélévekről van szó, hiszen mennyi minden rosszabb lett az elmúlt néhány évben (a "kiscsoportos" gyakorlatok, amiket ma már többnyire felsőévesek tartanak, a laborok, ahol (jobb esetben) 2 teremre jut is egy laborvezető, az előadások, ahol most már több száz embert zsúfolnak egy lehetőleg kisebb terembe, a jegyzetek és egyéb oktatási segédletek, amelyek sokszor elavultak, vagy nincsenek, mert az oktatónak nincs ideje/pénze megírni, vagy a jegyzetbolt nem rendeli meg, a termek és oktatási eszközök állaga, az oktatók türelme...).

Tudom, hogy lehetne rosszabb is, de ez most pillanatnyilag nem vígasztal. Már előre várom a következő "kényszerű" intézkedést.

Jól van, tudom, felnőtt ember vagyok, ha nagyon akarom, megértem. A Kar álláspontját igen.

De akkor is. Szegény anyámék meg csak fizessenek az Állam Bácsinak, meg fizessem a tandíjat az elbukott tárgyak után, meg a 330 után (ebben a szép tandíjmentes új rendszerben), de nehogy már ám elvárásaim legyenek... sajnálom, tudomásul kell venni...

Nincs itt egészen véletlenül valahol valami egy kicsit elrontva?

Csilla