Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Aranyásó Filmklub

Képek

Egy szigorlat utáni állapot

QnQ élménybeszámoló "válogatás"

XXX. Schönherz Qpa

Fejérvári Bence

Baleset

"A minap elütöttek egy kislányt a kolesz előtt."

Kalandra fel!

Felezőbál

"...Magyarország első sztriptízbajnoka szórakoztatta a közönséget."

Ismét tandíj

Az Impulzus szerkesztősége tevékenysége bővítése érdekében tagfelvételt hirdet

Kollégiumi Küldöttgyűlés beszámoló

2001. április 24-én ismét összegyűltek mindazok, akik az átlagosnal jobban érdeklődnek a Ház ügyes-bajos dolgai iránt, hogy véleményükkel segítsék a Kollégium ügyeiben illetékes döntéshozók munkáját. Legalábbis ez volt a cél... Sajnos a résztvevők többségének lelkesedése az első néhány órában elszállt, éles viták nem alakultak ki, az utolsó napirendi pontoknak számító díjkiosztásra és eredményhirdetésre már igen kevesen maradtak.

Ennek ellenére a gyűlés eredményes volt, döntés született egy hosszabb ideje húzódó kérdésben és megújult egy régen elavult, eddig elhanyagolt szabályzat is.

Az alábbiakban megpróbálom összefoglalni a fontosabb eseményeket.

Első napirendi pont a leköszönő KKB beszámolója volt, amit Ti is elolvashattok a Titkári Reszort honlapján, a http://www.sch.bme.hu/korok/titkari/kgy.html címen.

A leírtak mellett Sasi Péter (SaPe) elmondta, hogy a Kultúr Reszortban a jövőben is szeretnék folytatni a tavaly bevezetett pályázati rendszert. Ennek keretében a köröknek ill. különböző csoportoknak továbbra is minden félév elején pályázniuk kell minden egyes rendezvényre.

Idén a tavaszi beköltözésnél egy új rendszert próbáltak ki, aminek értelmében a kiköltözők február 28-ig még a szobájukban maradhattak, így a frissen bekerültek csak márciusban foglalhatták el helyüket. Egy felszólalásra válaszolva Nagy-György Attila (Nagyi, Titkári Reszort) elmondta, hogy ezzel sajnos több probléma is akadt. Előfordult, hogy valakit korábban "kiköltöztetett" egy gondnoknő, és olyan is, hogy valakinek problémát jelentett az, hogy az új szabályok miatt majdnem egy hónappal később költözhetett csak be "kiérdemelt" helyére. Így valószínűleg ez a rendszer jövőre ismét változni fog.

Nemsokára kollégiumunk is áttér a UPC-s rendszerre. Ez sajnos azzal fog járni, hogy – mivel ezt nem lehet a "levegőből fogni" – ezentúl a TV-ért is fizetni kell majd. Ezt persze jó lenne elkerülni, SaPe már fel is vette a kapcsolatot a UPC-vel, de sajnos semmi bíztatóról nem tudott beszámolni.

Az Új Vár Klub idén nyárra is felújítást tervez. Ezenkivül szeretnék egy kicsit átalakítani a hetifőnöki rendszert: eddig ezt a feladatot a Várklub látta el, a jövőben a Kultúr Reszorttal karöltve, a hétközi rendezvények főrendezőinek segítségével szeretnék ezt folytatni. Sajnos a Várklub látogatottsága idén csökkent, ami főleg a pénteki bulit érintette, az aznapi nyitás határhelyzetbe került. A rendezők most ötleteket gyűjtenek, hogy hogyan lehetne vonzóbbá tenni a rendezvényt.

A Schönherz Alapítvány nevében Gazdag Gábort (Rich) hallgattuk meg, aki elmondta, hogy legnagyobb bevételüket az adók 1%-ból befolyt összegek jelentik. A befizetők volt és jelenlegi, már dolgozó kollégisták, illetve az itt lakók szülei. Annak ellenére, hogy a késői meghirdetés miatt az egyéni vállalkozók ebből kimaradtak, ez valóban komoly bevételt jelent, sok "nagy" alapítvány kap kevesebbet ilyen címen.

Sándor Lászlótól a tavalyihoz képest kevésbé részletes, de azért átfogó gazdasági beszámolót kaptunk. Megtudtuk, hogy az egyik legnagyobb kiadást a közüzemi díjak jelentik, pedig ebből kis odafigyeléssel jelentős összegeket lehetne lefaragni. Az igazgató úr elmondta, hogy nem sokkal a Küldöttgyűlés előtt összeírták az egyes szobákban működő, a kollégisták tulajdonában lévő elektromos eszközöket (azaz mindent, ami nem a szobához tartozik), majd személyesen is körbejárta a Kollégiumot, és ezek során azt tapasztalta, hogy sajnos sok kollégista hanyagsága és figyelmetlensége miatt a Kollégiumban pazarlás folyik. Kifogásolta, hogy sok fürdőszobában, előszobában, WC-ben egész nap feleslegesen ég a villany, és több számítógép (a szervereken kívül is) éjjel-nappal, sőt még hétvégén is működik. Ennek ellenére a kollégium igazgatósága nem tervezi a kollégiumi kiegészítő díj emelését, többek között az igen magas minisztériumi normatívának köszönhetően.

A következő napirendi pont az SzMSz módosítása volt. Endrődi Csilla es Köblös István lelkes munkájának köszönhetően az idejétmúlt részeket a mai állapotoknak megfelelő szövegezés váltotta fel. A megújult SzMSz-t is a Titkári Reszort honlapján olvashatjátok el.

Döntés született egy igen régóta húzódó ügyben is, a Küldöttgyűlés 2/3-os többséggel elfogadta a Kollégiumi SzMSz mellékleteként a Szintközösségi rendszer javaslatát. A szabályzatot és annak magyarázatát is megtaláljátok a Titkári honlapján.

Mostanában a Kollégium egyik legnagyobb problémáját az egyre szaporodó lopások jelentik. Sajnos a KKB-nek még mindig nincs tiszta képe arról, hogy pontosan mikor, honnan es mik tűntek ill. tűnnek el. Ezért kérünk mindenkit, ha tőle bármit ellopnak, keressen meg egy KKB-st vagy írjon a kkb@sch.bme.hu címre! Ismét elmondanám, hogy minden kollégistának joga van a Házban tartózkodó személyektől belépőt kérni, es ha ő ezt nem tudja felmutatni, az idegent joga van a Házból kikísérni.

Vera