Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Diákhitel II.

Mindentudás Egyeteme Klub sorozat

Vándor

HK news

Déjà vu

"Belebámultam a sötétségbe, mely magába szívott mindent..."

Hírek

Morál

"... nem divat már a lakókörnyezetre odafigyelni."

OD

"Kimegyünk vagy kikészítjük?"

Vörös Kakas

Kupagyőztes csapatok 1972 – 2001

A legutóbbi Qpán Butabi Gájzként indult csapat bemutatkozása

1996. Bitbulls

Lelkes elsősök voltunk, akik rengeteget hallottak a qpáról, és eltökéltek, hogy ElSchönherz Qpát nyerünk. Amellett, hogy akkor még egy egész szintet betöltöttünk, és ezek nagyrésze qpázott, jónéhány külsős évfolyamtársunk is velünk volt. Létszámunk körülbelül 30 lehetett. Túl sok feladatbeadásra már nem emlékszünk, valószínűleg megasütik voltunk. Valami olyasmi rémlik, hogy voltak feladatok, amire maxosabb pontot kaptunk mint a későbbi győztes. A Qpica hatalmas elsős serege a nagyobb létszámukkal és valószinűleg csalással elénk került, így mögöttük az 5. helyen végeztünk. Egyetlen dolog, ami megmaradt, egy rigmus, mely így szólt: "Jajj szegény Qpica", és a betonra festett Bitbulls lógó is küzd még az időjárás viszontagságaival.

Bitbulls néven a következő év tavaszán Csillagtúra 2. helyezést értünk el, de csak azért, mert nem akartunk a következő évben rendezni.

1997. HAB

Mivel tavaly nem sikerült a kiskupa, most úgy döntöttünk, hogy nem kispályázunk és a Schönherz Qpáért fogunk harcolni, de hogy biztosak legyünk a dolgunkban, hosszú rágódások után egyesültünk az Allinphos csapattal, Hát az Allinphos meg a Bitbulls néven. Itt már igényesebben és megfontoltabban qpáztunk, de pechünkre két másik nagycsapatnak is győzelemre fájt a foga. Ezen a Qpán még volt uszodai nap, vettünk is egy kanna habfürdőt, hogy majd az egész medencét a nevünkre formáljuk, de hamar kiszúrták az ötletünket, és kikisértek.

1998. VLI KFT. (Világ Legnagyobb Indiánjai Kardfogú F*szhal Társaság /Very Large Indians Swordteeth Dickfish Company/)

A nevünkről készített lógóval igen sok fejtörést okoztunk elég sok mindenkinek, és a beavatatlanok még mindig nap mint nap értetlenül csodálják a kolesz elé festett jelképet. Ez volt az első "fíling kupánk", ahol nem a pontszámra és az eredményre hajtottunk, hanem arra, hogy minél jobban érezzük magunkat. Ez a létszámunkban is megmutatkozott: mindössze 10-en voltunk, ugyanis ennyi HGy-s szavazó-cédula kellett a nevezéshez, meg a tizes sörváltóhoz. Legnagyobb eredményünk az IQpa elnyerése volt, aminek a díját az eredményhirdetésen adminisztrációs hiba miatt a f*ckin’ Sch.ü.sch.ü.-nek adták, és ezt a hibát a mai napig nem korrigálták. Az erre a qpára írt nagyszíndarabunk (Hobin Rood a folvajok tejedelme) azóta a világ 67 országában aratott átütő sikert, és Holywoodban most forgatják a belőle készített filmet Wruce Billis főszereplésével. Ekkor készült az idáig egyetlen igényes qpa home page-ünk (http://www.hszk.bme.hu/~s8729fer/qpa.html), amiről mindent meg lehet tudni az akkori csapatunkról, de az ott közölt fényképek az ellenség megtévesztése érdekében (highlander játék) egy kicsit torzítottak. Emlékezetes esemény volt még az is, hogy a sportnapon szinte mindenből döntőbe jutottunk, de a döntők előtt otthagytuk az egészet, mert éhesek voltunk.

1999. Butabi Gájz

Mivel eddig egyetlenegy qpán sem indultunk azonos néven, ezért erre az alkalomra is a legfontosabb feladatunk egy új csapatnév és dizájn megalkotása volt. Hogy ez mennyire bejött, mi sem mutatja jobban mint az, hogy Hollywoodban ezt is lenyúlták a Diszkópatkányok c. film forgatásához. A jó dizájn mellett jól is szerepeltünk, pedig ezt a qpát is fílingből nyomtuk. Fölényesen megnyertük a városi napot. Az állatkerti napon még egy KEK-es kis növény- és állathatározó segítségére volt szükségünk, a vidéki napon azonban már önállóan értünk el hatalmas botanikai sikert egy új gombafaj, a bránergomba felfedezésével. Jóvoltunkból mindenki megismerhette Haddaway What is love című számát. Nem utolsó sorban pedig kilencedikek lettünk, és két kupát is kaptunk: a Fair Play Qpát és a Schönherz Qkát.

2000. ? (egyelőre nem áruljuk el)

Az utolsó színtiszta infós évfolyam utolsó qpája, melyhez már találtunk egy aranyfokozatú szurkolót, Trapit. Majd meglátjátok...