Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Változás

Csapdában

"Szabad volt, habár nem is tudta igazából, mit jelent a szabadság."

Simonyi Károly Szakkollégium

Szerkezetként egy olyan, a korábbi reszort működéséhez képest szorosabban csatolt struktúrát lehet vázolni, ahol a körvezetőkből alkotott testület munkáját, a közös stratégia kidolgozását egy menedzsment – "elnökség" – segíti, ám a döntések meghozatala és a szakmai tartalom biztosítása továbbra is a körök, körvezetők feladata.

Molnár Ágnes

Szakmai műhely

Szakmai dolgokon kívül volt sok közös kajálás (szalonna, bogrács, szintvacsi), valamint volt egy hosszabb kirandulás Szlovákiába.

Köszöntő

Ülünk a vonaton II.

Na, hát kár, hogy mondja, mer ehhez PONT értek! (Majdnem annyira, mint én a csoportelmélethez.) Gondolkozzon már: hát mi történik egy edénnyel, ha kiszívja belőle a levegőt?

Medveczki Gábor (Medu), II. Info.

Mosoly

Jó ez így?

Hende Szabolcs Márton (Xabi), III. Vill.

Másfél éve foglalkozom hallgatói érdekképviselettel. Ezen idő alatt a testület tevékenységi körén belül szinte mindenbe belekóstoltam. Elég aktívan foglalkoztam a Tanulmányi Csoporttal, mind a szabályzatalkotással, véleményezésével, aktualizálással kapcsolatos tevékenységekkel, mind a dolog kevésbé izgalmas részét jelentő, de a hallgatók számára legalább olyan fontos feladatokkal. Utóbbiaknál főleg a villamos mellékszakirány besorolást említeném meg, míg az előbbinél a HK TVSz-szel kapcsolatos egyetértési jogaihoz fűződő feladatokra gondolok. Bátran merem mondani, hogy az ott elvégzett kisebb feladataim nyomán átlátom a PR csoport munkáját, tisztában vagyok erősségeivel és gyengéivel. A KDJB-től, vagyis attól a csoporttól, amely főleg az ösztöndíj és a szociális támogatás kereteibe tartozó pénzösszegek elosztásáért felelős, tudatosan próbáltam távolabb maradni. Ennek ellenére, mivel azt hiszem, ez az az egysége a HK-nak, amiről minden képviselőnek részletes információkkal kell rendelkeznie, én is hangsúlyt fektettem arra, hogy minél jobban ismerjem a rendszernek ezen részét. Sőt egyes, nem tisztán tanulmány jellegű ösztöndíj elbírálásában részt is vettem, mivel a kiemelkedő teljesítmények ilyen jellegű értékelését fontosnak tartom a karon, legyen szó akár tanulmányi, szakmai vagy közösségi munkáról.

De miért is írtam le a fentieket?

Van egy csoport, a Külügyes Csoport, amiről még nem szóltam. Ez a csoport foglalkozik a más karokkal, egyetemekkel, főiskolákkal történő kapcsolattartással. A más önkormányzatokkal történő folyamatos tapasztalatcserék, szükség esetén az összefogás kulcsszerepet játszik abban, hogy ezek az érdekképviseleti szervek ma ott tartanak, ahol. Fontos, hogy tudjuk, hogy csinálják máshol, és hogy együttesen tudjunk fellépni az ellen, ami negatívan hat az oktatásra, a hallgatókra, általában a magyar felsőoktatásra. Úgy érzem, a hallgatói ügyekkel kapcsolatos széleskörű ismereteim és a Külügyes Csoporthoz fűződő tevékenységeim felvérteznek annyi tapasztalattal, hogy az érdekképviselet ezen frontján meg tudjam állni a helyem.

Ehhez szeretném a segítségedet kérni, szavazz rám!

E-mail: xabi@impulzus.com