Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Teleki Réka

Cím nélkül

Utazás másokkal...

Kalmár Péter (Kalmár)

EHK-tükör

Aki ezt a vizsgaidőszakot igen rövidnek érezte, annak jó hír, hogy az Egyetemi Tanács elfogadta a 2004/2005-ös tanév időbeosztását, ami szerint a régi jó kerékvágáshoz térünk vissza, és nem lesz vizsgaidőszak az ünnepek között.

O(')da a Lineáris Hálózatok(hoz)

Kalandra fel!

10 éves a vírus

"És ekkor tényleg megmozdult valami."

Inzultus hírek

"CD-evő gombafajt fedeztek fel..."

Aktuális ZOH!

Életlen. Ha éles (mondjuk Trinitron), akkor geometriahibás.

Hende Szabolcs Márton (Xabi), III. Vill.

Másfél éve foglalkozom hallgatói érdekképviselettel. Ezen idő alatt a testület tevékenységi körén belül szinte mindenbe belekóstoltam. Elég aktívan foglalkoztam a Tanulmányi Csoporttal, mind a szabályzatalkotással, véleményezésével, aktualizálással kapcsolatos tevékenységekkel, mind a dolog kevésbé izgalmas részét jelentő, de a hallgatók számára legalább olyan fontos feladatokkal. Utóbbiaknál főleg a villamos mellékszakirány besorolást említeném meg, míg az előbbinél a HK TVSz-szel kapcsolatos egyetértési jogaihoz fűződő feladatokra gondolok. Bátran merem mondani, hogy az ott elvégzett kisebb feladataim nyomán átlátom a PR csoport munkáját, tisztában vagyok erősségeivel és gyengéivel. A KDJB-től, vagyis attól a csoporttól, amely főleg az ösztöndíj és a szociális támogatás kereteibe tartozó pénzösszegek elosztásáért felelős, tudatosan próbáltam távolabb maradni. Ennek ellenére, mivel azt hiszem, ez az az egysége a HK-nak, amiről minden képviselőnek részletes információkkal kell rendelkeznie, én is hangsúlyt fektettem arra, hogy minél jobban ismerjem a rendszernek ezen részét. Sőt egyes, nem tisztán tanulmány jellegű ösztöndíj elbírálásában részt is vettem, mivel a kiemelkedő teljesítmények ilyen jellegű értékelését fontosnak tartom a karon, legyen szó akár tanulmányi, szakmai vagy közösségi munkáról.

De miért is írtam le a fentieket?

Van egy csoport, a Külügyes Csoport, amiről még nem szóltam. Ez a csoport foglalkozik a más karokkal, egyetemekkel, főiskolákkal történő kapcsolattartással. A más önkormányzatokkal történő folyamatos tapasztalatcserék, szükség esetén az összefogás kulcsszerepet játszik abban, hogy ezek az érdekképviseleti szervek ma ott tartanak, ahol. Fontos, hogy tudjuk, hogy csinálják máshol, és hogy együttesen tudjunk fellépni az ellen, ami negatívan hat az oktatásra, a hallgatókra, általában a magyar felsőoktatásra. Úgy érzem, a hallgatói ügyekkel kapcsolatos széleskörű ismereteim és a Külügyes Csoporthoz fűződő tevékenységeim felvérteznek annyi tapasztalattal, hogy az érdekképviselet ezen frontján meg tudjam állni a helyem.

Ehhez szeretném a segítségedet kérni, szavazz rám!

E-mail: xabi@impulzus.com