Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

HK-választás – Bevezető

Kétoldalról

Citromot locsoltak az éjszaka ködének tejébe.

Music News

10 év

"A Fekosz idén 10 éves."

Beszámoló az ACM programozási versenyről

Az idő szava

Világvége

Nincs víz. Mi lesz holnap? Talán áram sem lesz... Akkor még lesz plusz egy órám annyit megy a gépem az UPS-ről.

Tudniillik tudni illik...

"Igyekeztem olyan témákat összeszedni, ami talán hasznos lehet a mindennapi életben..."

EHK-tükör

"...információs rovat..."

HK news

Rajzer Attila (TTny), III. Vill.

Tavaly októberben választottatok meg Hallgatói Képviselőnek, azóta eltelt egy év és most ismét választanotok kell. Egy rövid beszámolóval szeretném eddigi bizalmatokat megköszönni és megkérni benneteket arra, hogy a jövőben is támogassatok.

Sokan tudjátok, hogy hivatalosan csak egy éve végzem munkámat, de már előtte is itt tevékenykedtem a Ti érdekeiteket képviselve.

Az elmúlt esztendőben januártól kezdve én vezethettem a HK Külügyes Csoportját. Azt hiszem, jó munkát végeztünk:

– Sikerült szorosabbra fűznünk a kapcsolatot az egyetemi más karaival, kiemelve a vegyészmérnöki kart, akik segítségével megalakítottuk a HKB-t, azaz a Hallgatói Külügyi Bizottságot. Fő célul tűztük ki az egyetemen tanuló külföldi hallgatók segítését, valamint a kapcsolattartást olyan egyetemi és országos szervezetekkel, melyek külföldi ösztöndíjakat, szakmai vagy kulturális cseréket szerveznek. Ez a kis csapat csak idén szeptemberben alakult, így nem tudunk felmutatni semmi érdemlegeset, de bízunk benne, hogy a jövőben aktívak leszünk, tele programokkal.

– A külügyes munka sikereként könyvelhető el az is, hogy a MAVE (Magyar Villamosmérnök Hallgatók Egyesülete) és a HK kapcsolata egyre gördülékenyebbé vált.

– Részt vettünk a CSN (Central European Student Network – Közép-európai Hallgatói Hálózat) éves közgyűlésén (Varsó – február) és nyári egyetemén (Ljubljana – július). Ezeken a rendezvényeken sok tapasztalatot szereztünk külügyes munkánkhoz.

– Szinte az összes HÖOK Közgyűlésen és a Külügyes Találkozón megjelentünk, ennek eredményeként a Kari Hallgatói Képviselet mindig idejében kapott tájékoztatást a karunkat érintő esetleges problémákról (pl.: diákigazolvány). A Külügyes Találkozón való részvételünknek köszönhetően kaptunk támogatást mind a veszprémi, mind a pécsi egyetemről a HKB megalakításhoz.

– Külügyesként egy HÖOK Közgyűlésen megismerkedtem BTF-s (Budapesti Tanítóképző Főiskola) kolleginákkal és testvériskolai kapcsolat kiépítésébe kezdtünk. Első lépésként segítettünk megszervezni a gólyatáborukat, és közösen szervezzük a novemberi gólyabált.

A külügyes tevékenységem mellett igyekeztem más területeken is segíteni munkámmal:

– Bizonyára láttátok már a kari BME pólókat, melyeket a kezdetekben én menedzseltem, majd ezt a beindítás után, az iroda felügyeletével együtt Majoros Péternek adtam át.

– Sokat segítettem a Kari Diákjóléti Bizottság munkájában is, ahol a szociális és lakhatási támogatás elosztásáról, illetve az ösztöndíjtábla megalkotásáról hozott döntésekben. Szeptemberben ért az megtiszteltetés, hogy megválasztottak a KDJB elnökének.

Ezen munkáimat szeretném a továbbiakban is folytatni, ehhez viszont szükséges bizalmatok és támogatásotok.

E-mail cím: rajzer@sch.bme.hu