Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Cím nélkül

Hálózati szolgáltatások és szoftverek

Há-há! Én már átmentem!

Gyenes Tamás

Gépészkari kollégiumi felvétel és szociális támogatás

XXXI. Schönherz Qpa

Gólyabál másutt

Aztán következett a gólyaital keverése, amit két professzor prezentált. Ezen aktus annyit jelent, hogy sok liternyi műanyag üveges és habzó (!), nagyon kommersznek és töménynek látszó italt összekevertek némi szöveges kommentár kíséretében.

Fesztivál7

A legnépszerűbb program a Pintér Béla társulata által hétfőn bemutatott Népi rablét című színdarab volt.

HK választás afterfeeling

Azokra a rendkívül intelligens figurákra, akik úgy any... vélekedtek, hogy a csokival lettek megvéve a szavazatok, szót sem vesztegetnék, hiszen nekik az sem ért el az agyukig, hogy MINDENKI kapott, nem csak az, aki "jó helyre húzta az X-et."

Az Impulzus következő száma az OHV-szám lesz.

Ödön helyett kakaóscsiga

Azok, akik elég régóta egyetemisták már, bizonyára emlékeznek még a nagy sorbanállásokra az "A" épületben, először az Agrobank, majd a Mezőbank, végül az Erste Bank fiókja előtt. Úgy tűnik, ennek vége. Ödön elköltözött, a helyén – és az egész "A" épületben – hatalmas felújítás vette kezdetét.

Régen még órákra is jártunk az "A"-ba, de már ez is a múlté, úgy tűnik, végérvényesen. A hajdanvolt A.F előadótermet is felújították (megfordították, mert mindig rossz szögből sütött a nap), majd az egész épületet valami "magasabb célnak szentelve" puccosabbá alakítják, állítólag konferenciaközpont vagy valami ilyesmi lesz belőle (nyilván túl sok volt az egyetemen a fölösleges nagyelőadó... :().

Hát ilyen környezetben nyílt meg február elején az új "A"-büfé, amely jellegében, szolgáltatásaiban is megújult. Régi helyéről átköltözött Ödön helyére, egy saját kis külön terembe. Gyönyörűen megcsinálták, tiszta, takaros, kávéház-hangulatú kis asztalkáknál lehet leülni étkezni. Virág az asztalon, van salátabár, sőt meleg étel készítésére is felkészültek. És mégis pang az ürességtől...

Bevallom őszintén, én is csak teljesen véletlenül, és csak a kíváncsiságtól vezérelve kukkantottam be a portásfülke mögötti helyiségbe. (Véletlenül épp a Dékániban jártam... :)) A pultos hölgy szomorúan panaszolta, hogy a büfé olyannyira néptelen, hogy anyagilag talán jobban megérné ki sem nyitni.

Az érdeklődés hiányának nyilván az az oka, hogy a kutya sem tud az új étkezési lehetőségről. És amíg nem lesz sok-sok hozzám hasonló kíváncsi ember, aki valami úton-módon mégis átlépi a bűvös küszöböt, addig a műszakok végén a minden bizonnyal jobb sorsra érdemes szalámis kiflik, melegszendvicsek, saláták és egyéb romlandó étkek szomorúan vándorolnak végső nyughelyként a kukába...

A büfé (minden bizonnyal hozzáértő) főnöke nem foglalkozik a hirdetéssel, a hölgy pedig – elmondása szerint – nem foglalkozhat.

No comment... üzletpolitika.

Mindenesetre ha arra jártok, talán érdemes bekukkantani. Az biztos, hogy itt legalább nem kell sorban állni a kiszolgálásért, és lehet, hogy a kakaóscsiga is van olyan jó, mint máshol...

Csilla