Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Hmm...

HK news

Csillagtúra

"Na, szépen énekelnek a fiúk?"

Villanyos tárgyak

Villanyos tárgyak, tanárok. Pl. passzív szórakozás röhögni az előadón, mert a táblát sosem tudja kezelni.

Diákok az Unióban

Az EU folyamatosan arra ösztönzi felsőoktatási intézményeit, hogy kössenek szerződéses viszonyt egymással az egyes tagországok egyetemei, mert csak így érhető el, hogy elismerjék a külföldön megszerzett kreditpontokat.

Vihar és szikla

Tahó papa?

A legrosszabb fajta

Impresszum

Cím nélkül

HK news

Az OHV kérdőívek feldolgozása már a végső fázisban van, az anyag nemsokára OHV-Impulzus formájában manifesztálódik.

A Központi Tanulmányi Hivatal elhelyezésére két javaslat van: az R épület 2. emelete illetve az A és V1 épület földszintje. Az utóbbihoz gondolom, nem kell kommentár.

Tárgyleadás

Remélem, minden érintett időben értesült arról, hogy március 31-ig kérvényezni lehetett efélévi tárgy leadását. Ennek oka, hogy az új, térítésekről és juttatásokról szóló szabályzat csak a tárgyválasztás után érkezett meg karunkra, így még abban a tudatban vettünk fel tárgyakat, hogy nem kell fizetni, ha nem végezzük el. Kb. 300 ilyen kérvény érkezett a Dékáni Hivatalba, ezeket el is fogadták.

Diákigazolvány

A diákigazolvánnyal kapcsolatos korményrendelet legújabb változásai: · Az állandó felsőoktatási diákigazolvány ára 1100 Ft. · A hallgató a térítési díjat a kiadó intézet számára a kiadáskor köteles kifizetni. · Az ideiglenes műanyag kártya díja 200 Ft. · Adatváltozáskor az intézmény ingyen köteles kiállítani az új igazolványt.

Hallgatói véleményezés a villamos szakon

Felmérést készítünk a villamosmérnöki szakon az alapképzésről és a szakképzésről a hallgatói vélemények alapján, melynek célja az oktatási színvonal javítása, a tanterv és az oktatott tárgyak korszerűsítése, az oktatásban rejlő hibák megvilágítása a kari vezetés felé. A HK homepage-en az "Aktuális" menüpontnál találtok egy linket a véleményezésre, az ott lévő kérdésekre várjuk válaszaitokat.

Nemrégiben a műszaki informatika szak szakirányos képzésén már végeztünk egy ilyen felmérést, melynek eredményét eljuttattuk karunk vezetéséhez. Ezeket a hallgatói visszajelzéseket igen komolyan figyelembe vették mind a most meghirdetésre kerülő, mind a folyó szakirányok kapcsán.

"InfoCenter"

Már vége felé jár az információs adatbázisunkhoz történő anyaggyűjtés. Aki nem emlékezne: egy helyről elérhetővé szeretnénk tenni a Weben ipari mennyiségű régebbi ZH- és vizsgasort, jegyzetet és mindenféle tanulmányokhoz szükséges dolgot. Nemsokára elkészül egy már használható preview-változat, aztán a tapasztalatokból okulva fejlesztjük tovább, bővítjük ki új szolgáltatásokkal. Sokan felajánlották már segítségüket, de nem utasítunk vissza újabb jelentkezőket. Ha hasznos anyagokkal tudsz szolgálni, vedd fel a kapcsolatot Somogyi Erzsébettel (Sch. 1605, rzso@impulzus.sch.bme.hu), ha a kocka dolgokhoz lenne inkább kedved (pl. az anyagok egységes formátumra hozása), keresd Juhász Lászlót (Sch. 1609, blue@sch.bme.hu) – ez utóbbi munkafázis következik mostanában, az anyaggyűjtés pedig folyamatos.

BTF-es kapcsolatok

Karunk és a Budapesti Tanítóképző Főiskola szárnyakat bontogató jó kapcsolata eredményeképpen felmerült, hogy esetleg (első körben) tarthatnánk együtt a gólyabált, és részt vehetnénk – alkalom adtán közös szervezésben – egymás rendezvényein. Az ötlet nem elhanyagolható előnyökkel járna mindkét félnek: náluk a hallgatók 90%-a lány...

A gólyatábor a Villanykaron hagyományosan "fegyelmezett", a BTF-eseknek viszont bulizósabb elképzelései vannak, ezért ez a rendezvény a jövőben is külön lesz.

Ösztöndíj

Az ösztöndíjak elosztásánál ebben a félévben is azt az elvet alkalmaztuk, hogy azonos átlagra mind a négy homogén hallgatói csoport azonos összeget kapjon, viszont az, hogy milyen átlag felett jár lóvé, csoportonként változik.

Villamosmérnöki alapképzésen 2.3-as átlagtól volt ösztöndíj (2100 Ft), informatikán 2.7-től (2900 Ft). Szakirányon picit magasabb volt a határ: villanyon 4.0 (7500 Ft), infón 4.2 (8600 Ft).

Az 5.0-s átlagot elértek 13500 Ft-ot kaptak, a legmagasabb átlag 7.3-as volt (őrület...).

Szakirányválasztás

Harmadéves infóséknál most a szakirányválasztás a menő. A Neptunon április 12-ig lehetett jelentkezni. Néhány ember már jelezte, hogy elnézte az időpontot és lekésett a választásról – nekik valószínűleg különeljárási díjat kell majd fizetniük, 'szt jóvan.

Levlista a hallgatói tájékoztatásra

Indítottunk az Ural2-n – egyelőre kísérleti jelleggel – egy HKnews levlistát, melyek célja, hogy a listatagokhoz minél hamarabb eljussanak az aktuális egyetemi, kari információk. A lista hirdetőtáblaként üzemel, tehát csak a Hallgatói Képviselet levelei kerülnek fel rá. Kb. hetente egy levél várható a legfrissebb információkkal.

A listára feliratkozni a listproc@hszk.bme.hu címre írt, subscribe hknews saját_név tartalmú levéllel lehet. Fontos, hogy – mivel sok listatagra számítunk – a visszapattanó levelek elkerülése miatt csak .bme.hu-ra végződő címről lehet feliratkozni.

http://www.sch.bme.hu/hk

A HK homepage-e folyamatos fejlesztés alatt áll (mint a homepage-ek általában). Nézegessétek gyakran, mert egyrészt azért van, másrészt itt a legtöbb hallgatóknak fontos információ elérhető, általában hamarabb, mint itt az Impiben.

Egyébként a HK web-oldalairól nagyon érdekelne a véleményetek: attól kezdve, hogy tetszik-e a főoldal sárga háttere egészen az oldalak struktúrájáig minden konstruktív hozzászólást szívesen fogadunk a PR csoport listáján, melynek címe: pr@sch.bme.hu.