Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Rövid hírek Házunk tájáról

Nőnap - Átköltözés - KGy - Dezső - SPOT - Szakkoli - Szponzor Csoport

"Internet" vagy "internet?"

Kaprun – Hiking Week 2004

Neptun

Dualitás

Kedves Gólya barátom!

Rövid hírek Házunk tájáról

Pszinapszis 2004

Budapesti Pszichológiai Napok laikusoknak is az ELTE pszichológus-hallgatóinak szervezésében.

Műegyetemi Ajándékbolt

Aktuális ZOH!

Sporthírek

A Schönherz DSK rendezvényszervező csapata a remekül sikerült Jegesnapot 3 kisrendezvénnyel pihente ki, melyből kettőt először rendeztünk, hagyományteremtő jelleggel. Látjátok tehát, hogy nem ülünk a babérjainkon, hanem folyamatosan gondolkodunk, és találjuk ki az új versenyeket, ezzel is biztosítva a változatosságot. Odáig jutottunk, hogy lassan minden hétre esik valamilyen kisebb-nagyobb rendezvényünk! Ez azért nagy szó, mert soha ennyi rendezvényünk nem volt egy félévben, mint a mostaniban. Mindeközben az egyetemi sportélettel is foglalkozunk. Ebben a félévben február 28-án a Műegyetemi Sportnap jelentette a kihívást. A négy versenyszám közül – foci, kosár, darts, pingpong – a dartsot a DSK-nk Darts-köre rendezte, és kosárlabdában a kar csapata bejutott a legjobb 4 csapat közé!

De kezdjük az elején: február 24-én (szombaton) zajlott le a kosár és a foci selejtezője. Itt dőlt el, hogy melyik 4 kar jut a szerdai elődöntőkbe. Fociban a 3 fős csoportba kerültünk, ahonnan 2 csapat jutott tovább. Sajnos a fiúk formán kívül játszottak, és 1 döntetlennel, 1 vereséggel, 1 pontot szerezve rosszabb gólkülönbséggel a 3. helyen zártak a csoportban, így nem jutottak tovább. Az 5-7. helyért küzdve 1 győzelmet és 1 vereséget gyűjtöttek be, ám a szerencsés körbeveréseknek köszönhetően végül az 5. helyet szerezték meg.

A kosárcsapat a sorsolásnál a 4-es csoportba került, így szombaton 3 meccset kellett játszaniuk a szerdai elődöntőért. Az első két meccset simán hozták, a harmadik meccsen hosszabbítás során szerencsétlen körülmények között 1 ponttal kaptak ki, így a 2. helyről várták a folytatást, azaz bekerültek az elődöntőbe. Itt a másik csoport első helyezettje, az Építő Kar várt rájuk. Az az Építő Kar, ahol az előzetes hírek szerint több NB1/B-s játékos is szerepelt. Amit viszont ezen a meccsen produkált a csapat, az maga volt a csoda. Csodálatos játékkal – az ellenfélre 18 pontot verve – lépett tovább a döntőbe. Abba a döntőbe, ahol a gépészek ellen kellett megküzdeni az elsőségért. Azok ellen a gépészek ellen, akik a csoportmeccsek során legyőzték őket. Ezen a meccsen már a szurkolóink is hallatták a hangjukat, és ennek még (azonkívül, hogy a csapatnak is jólesett a buzdítás) fontos következményei lettek, de erről majd később. A döntőben hatalmas csata alakult ki, és mindvégig szoros volt a mérkőzés, de a vezetést csak ritkán adta ki a kezéből a csapat, s végül drámai küzdelemben győztesen vonultak le a fiúk a pályáról!! A 4 verseny összesített végeredménye alapján karunk a 3. helyen végzett, köszönhetően a kosarasok győzelmének, és annak, hogy a többi versenyszámban sajnos nem értünk el kiemelkedő eredményt.

És hogy mire céloztam a szurkolókkal? Nos, az EHK idén is meghirdette a legjobb szurkolótábor díját, ahol komoly pénzdíjakat is kiosztottak. Ezt a versenyt a kosárlabda-döntő alatt nyújtott fergeteges szurkolásnak köszönhetően mi nyertük meg, így a DSK 40 ezer Ft-tal lett gazdagabb. S mivel ezt nem mi szereztük, hanem a kar, így úgy gondoltuk, hogy szintfocikat fogunk ebből a pénzből venni, így juttatva el ezt a nyereményt a hallgatókhoz.

De térjünk vissza a saját rendezvényeinkhez! Március 5-én délután lezajlott a Schönherz DSK hagyományteremtő, első Lövészversenye a K épület lőterén. 30 nevező állt rajthoz, mondhatni inkább, feküdt a puskák mögé. Mindenkinek 15 lövése volt, amiből az értékelés során a legjobb 10 találatot számoltuk. A rangosnak mondható versenyen, ahol – mint utólag kiderült – még egy vadász is részt vett (sőt kettő: Vadász Róbert [Medve] Új Vár rendező, és Malati István tolna megyei vadász... :-))

a következő eredmény született:

1. Malati István (96 kör)
2. Kiss Olivér (90 kör)
3. Holcsek Balázs (88 kör)

Egy héttel később, márc. 13-án, ismét egy új versennyel jelentkeztünk: bowling. A rendezvényt a közeli bowlingpályán tartották, tehát nagyon messze sem kellett mennie annak, aki jelentkezett a versenyre. Ezen az eseményen is mintegy 30 ember vett rész. A lányok nagyszámú jelenlétének köszönhetően (3-an voltak :-)) lánybajnokságot is tudtunk indítani. Aki eljött, az remekül érezte magát a kétórás kötetlen gurítgatás alatt.

A végeredmény:

lányok:

1. Bencze Júlia74
2. Dóra Krisztina62
3. Bognár Orsolya45

fiúk:

1. Zemniczki Zoltán155
2. Király Gábor150
3. Lizák Arnold136

Március 18-án került megrendezésre e félévi első dartsversenyünk. Sajnos elég kevesen vettek részt rajta, de megpróbáljuk a következőre kiköszörülni a csorbát, és minél több embert megmozgatni erre a fizikailag igazán nem megterhelő versenyre.

A végeredmény:

1. Vadász Róbert (Medve)
2. Horváth Gyula (DSK)
3. Fodor Tibor (Idegen)

A következő héten a hagyományosnak mondható Toronyfutásra csábítottuk a kihívást elfogadó embereket. A versenyen a standardnak mondható 30 fő indult el, dacolva a helyrajzi nehézségekkel :-). A végső győzelem szempontjából szintén hagyományosnak mondható eredmény született. A DSK tiszteletbeli Dezsője, Gazsi (Dezső buli főrendezső :-)) sérüléséből felépülve ebben a félévben sem talált legyőzőre!

Az eredmény a következőképpen alakult:

1.Gáspár Attila1:30
2.Kálovics Attila1:32
Szabó Attila1:32
3.Tomán Zoltán1:33

Véget ért a nevezés a tavaszi asztalitenisz bajnokságra. Az egyéni, illetve a páros meccseket a tavasz folyamán játsszák.

Elindult a kinti kispályás focibajnokság, ahová 8 csapat jelentkezett. A csapatokat két 4 fős csoportba sorsolták be, ahonnan az első két-két helyezett jut a 4 közé.

Eddigi eredmények:

1. csoport:Pia Fia SK – VK42
Pia Fia SK – Száguldó Vörös Október11
VK – BEAST1765
Száguldó Vörös Október – BEAST1712
2. csoport:QSCH – Medve és a többiek0 3
Real Betlis – K.K.B.63

Amikor a lapot a kezetekbe veszitek, már lezajlott a 3. alkalommal megrendezett lányfocibajnokság itt, az alagsorban. Ismét jöttek más karokról is csapatok. Erről beszámolót majd a következő számban olvashattok.

Akik járnak kondiba, azok bizonyára észrevették, akik még nem voltak, azok remélem örömmel fogják konstatálni, hogy új géppel gazdagodott a terem kínálata: a DSK egy mellgépet tömörített be, ezzel is több lehetőséget nyújtva a testépítésre vágyóknak. Használjátok egészséggel, és vigyázzatok rá!

Továbbra is lehet kerékpárt kölcsönözni! A 4 rendelkezésre álló mountain bike-ot a 1205-ből Arnoldtól, vagy a 1206-ból Feritől lehet kölcsönözni. A bérlet árai: 1200 Ft/1600 Ft/2000 FT ÁB/KB/DO belépővel. Alkalmankénti elvitel egységesen 200 Ft.

További rendezvényeink a félév folyamán:

április 4. (szerda): alagsori nonstop focibajnokság;

április 12. (csütörtök): vízinyuszi;

április 19. (csütörtök): falmászás;

április 26. (csütörtök): tájfutás;

május 1. (kedd): evezősnap;

május 10. (csütörtök): tavaszi csúcstartó.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! :-)

Addig is: Sportoljatok, csá!

DSK