Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Csillagtúra reklám

Palacsintasüttő

"De igenis lehet időutazni."

Kalap

Fúj a szél.

(BME vs. SZIF) vs. Hallgató

"Senki sem foglalkozott a dologgal..."

Bevezető

Fiókmélye

Király Dénes (Dezsőke)

HKNews

December 3-án megkezdte munkáját a Központi Tanulmányi Hivatal az R épület földszintjén. Vizsgaidőszak végén, illetve a regisztrációs héten az indexek leadása már ott történt, bár ezt valószínűleg mindenki tapasztalta.

Adagio

mplayer

Ne vegyetek új monitort, mert drága, és mind rossz!

Sporthírek

Megint elrepült egy félév... mely tele volt sportrendezvénnyel! Ebben a szemeszterben néhány új rendezvénnyel ismerkedhettetek meg, ebből legfőképpen a streetballt emelném ki, mely azért jöhetett létre, mert egy régen dédelgetett álmunkat sikerült megvalósítanunk a kosárlabda-palánk felszerelésével! Sikerült végre talán fellendítenünk a sakkéletet is a Házban, melyre a karok közti sakkverseny lehet a legjobb példa, melyet itt, a koleszban rendeztünk meg. Újjáéledt a túrakörünk és a hegymászókörünk is. A lányfoci-bajnokságunk egyre nagyobb hírnévnek örvend az Egyetemen, és ennek eredménye, hogy idén már 11 csapat küzdött a végső győzelemért. Egyszóval úgy érezzük, hogy idén is sikeres félévet tudhatunk a hátunk mögött.

Beszámolómat először egy elmaradással szeretném kezdeni: a Regattán a dartskör rendezte a dartsbajnokságot, ennek a végeredménye:

1.Tamás CsabaBME-VIK
2.Horváth KálmánSzt. István Főiskola, Jászberény
3.Uri SándorBME

A versenyen 14 induló volt.

És most jöjjenek a további eredmények!

Új rendezvényünk volt idén a gombfoci, melyet az 1. emeleti körfolyosón rendeztünk meg. A verseny nagyon hangulatosra sikeredett, a jelenlévők nagyon jól szórakoztak. A bajnokság végső sorrendje a következő lett:

1.Hegedűs Árpád
2.Szabó Béla Csaba
3.Völgyi Károly

Október 25-én tartottuk a kidobó bajnokságot, melyen sajnos csak 4 csapat indult, így visszavágós alapon zajlott a vetélkedés. Végül az első 2 helyről csak a jobb szettarány tudott dönteni:

1.DSK
2.Labdaguruk
3.Andrissal vagyunk
4.3 nő és 1 férfi

November 7-én rendeztük meg az első utcai kosárlabda-bajnokságunkat. Nagyon sokan jöttetek le, látszik, hogy van igény a kosárpályára! A kicsit hűvös időben remek meccseket vívtak egymással a csapatok. A végeredmény:

1.Akácfa
2.Alba Agria Team
3.KBBK

Ezen a napon zajlott a BME házi úszóbajnoksága, melyen igen szép eredményeket értek el a Kar versenyzői:

50 m férfi gyors3.Végh Márió II. évf.
50 m férfi mell3.Kisely István III. évf.
50 m férfi hát1.Végh Márió
50 m női hát1.Kokas Ágnes I. évf.
50 m női pillangó:1.Kokas Ágnes
4x50 m férfi vegyesváltó2.Villany A; 4. Villany B
10x50 m kari váltó:1.Villany A; 5. Villany B

Minden indulónak gratulálunk!

Ezek után jött a füstfoci. A túljelentkezés miatt csak 15 csapat nevezését tudtuk elfogadni. A meccsek egyenes kieséses rendszerben zajlottak, így született meg a végső sorrend:

Fiúk:Lányok:
1. Luft TC21. RPK
2. Vörös Roller
3. A

November 18-án rendeztük meg az egyetemi sakkversenyt, melyre sajnos nagyon kevesen jöttek. A propagandával voltak gondok, melyről azt döntöttük, hogy többet nem adjuk ki a kezünkből. A kisszámú versenyző ellenére a verseny nagyon jó hangulatban zajlott, és a végén villanykaros siker született:

1.Sebestyén Gábor
2.Szabó Sándor
3.Vértesaljai Antal (mindhárom villanyos)

Köszönjünk mindenkinek a részvételt és gratulálunk!

A félév folyamán lezajlott a ping-pong egyéni és páros verseny is. Itt is szépszámú mezőny jött össze, és igen rangos meccsek is akadtak. A végső sorrend:

Egyéni:

1.Tóth Tamás
2.Égel Zoltán
3.Slavic Károly

Páros:

Fiúk:
1.Égel Zoltán – Tóth Tamás
2.Khanh – Binh
3.Búzás Balázs – Papp Péter
Lányok:
1.Tu – Mai
2.Nagy Melinda – Törőcsik Andrea

Szokásos rendezvényünk a Csúcstartó, melyre kevesebben jöttetek le, mint az előző félévben, de akik lejöttek, igen jól szórakoztak. A bemelegítő szám a Toronyfutás volt, mely igen szoros küzdelmet hozott, de sajnos új csúcs nem született, mert Gazsi úgy látszik az 1,29-es időre van hitelesítve, hisz félévek óta ugyanennyit fut. Ezek után megtudhattuk, mi is az a szipi-szopi (aki kíváncsi rá, jöjjön le tavasszal), az ugri-bugri, vagy a tiki-taki. Persze volt legerősebb ember verseny, labdapassz és kerge-kecske is.

És jött a Lányfoci-bajnokság! Idén a Bercsényi koleszban rendeztük meg, mert ide több néző fért be, mint hozzánk. És tényleg többen is mentek megnézni. Majd minden Kar képviselte magát, 11 induló csapat volt. A közönség láthatott érdekes, de színvonalas meccset is. A dobogóra 2 villanykari csapat is állhatott:

1.RPK (VIK)
2.VEESZ (Vegyész–Építész)
3.RPK++ (VIK)

Végül Mikulás előtt 1 nappal rendeztük meg a Vízimikulást, melyre végre Schönherzes lányok is jöttek! Reméljük, ez ezek után tendencia lesz! Ismét sok érdekes, és vicces feladatot sikerült kitalálniuk a rendezőknek, amivel boldogíthatták a versengő csapatokat. Nagy küzdelem zajlott az Újváros és a DSK-s csapat közt, de végül az utóbbi diadalmaskodott. A néhány évvel ezelőtti mélypontot úgy látszik kiheverte ez a rendezvény is, és egyre népszerűbb lesz a kollégisták körében!

A félév folyamán zajlik a karokközti kispályás focibajnokság, melyen csapatunk 5 forduló után 9 ponttal állt a 4. helyen. Sikerült megverni a GTK-TTK közös csapatát, a Közlekkart és a Vegyészeket, vereséget szenvedtünk az Építészektől és szoros csatában a Gépészektől. Az utolsó fordulóban még elcsíphetjük a dobogót.

Jöjjenek a szolgáltatásaink! Eljött a tél, a szezonja a korcsolyázásnak és a síelésnek (na meg a vizsgaidőszaknak). Korcsolyákat az általános szertárban tudtok bérelni, a 1609-ben. Nyitvatartási időben keressétek Éder Gábort, vagy Péntek Tibort. Idén női korcsolyákkal bővítettük készleteinket. Megnyílt a síszertár is, melynek plakátjait megtalálhatjátok már a Házban is. Ők hétfőtől csütörtökig, 20-tól 22-ig vannak nyitva. Keressétek Kun Pétert vagy Lengyel Lászlót a 814-ben, esetleg Koleszár Tamást a 1404-ben. Fontos, hogy csak kollégiumi belépővel tudtok léceket kölcsönözni! Árak: bakancsot is és lécet is DO-val 300 Ft-ért, KB-val 250 Ft-ért, ÁB-val 200 Ft-ért tudtok kölcsönözni.

Továbbra is árulunk a MAFC uszodába bérletet: negyedévre 1500 Ft, félévre 2500 Ft-ért. Érdeklődni Reinhardt Gábornál lehet a 801-ben.

A bodyteremben folytatódtak az infrastrukturális beruházások, mely keretében a kézisúlyzóparkot cseréltük le. A vizsgaidőszak folyamán az elhasználódott huzatok helyére is újak fognak kerülni.

És végül előzetes a tavaszi félév programjából: lesz Jegesnap! Február végén ismét megrendezzük a Városligeti Műjégpályán a tavaly nagy sikert aratott rendezvényünket, melyet megint az Építészkarral közösen szervezünk. Ezen kívül lesz még 24 órás foci, nagypályás foci, darts, lövészet, Evezősnap, ülőröplabda, streetball és még sok minden más!

Ne felejtsétek: néha nem árt a mozgás a vizsgaidőszakban sem. Rendelkezésetekre áll a bodyterem, a tornaterem, és azoknak, akik jól tűrik a hideget, a kosárpálya is, melyet folyamatosan takarítani fogunk. Mindenkinek egy kalappal a vizsgákhoz! Találkozunk jövőre!

Sportoljatok,csá!

KóPé
Schönherz DSK