Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja

Sport rovat

A szorgalmi időszak beköszöntével beindult a sportélet is a Házban. Az elmúlt 1 hónapban több kisebb rendezvényünk és egy nagyrendezvényünk is volt.

Február 27-én, vasárnap került megrendezésre az idei félév darts-bajnoksága, amely – tanulva az első hibájából – már délután 3-kor elkezdődött.

Február 29-én rendeztük meg a 2000. évi Jegesnapunkat, amelyre a BS sajnálatos leégése miatt a Kisstadionban került sor. Ez az épület sajnos fedetlen, de a hideg idő ellenére sokan jöttek el. A 4 órás korizást helyenként játékos vetélkedők tarkították. Volt váltóverseny, limbó, curling (csúszókorong) boroskannával :), "lökd meg a tehenet" guggolva, volt szlalom és a végén jégtánc zárta le a rendezvényt. A tombolához a Siemens és az Atlanta Sport Kft. szolgáltatta az ajándékokat.

Másnap került sor az Egyetemi Sportnapra, ahol a kari csapatok vetélkedtek asztaliteniszben, dartsban, kosárlabdában és kispályás labdarúgásban. Meghirdették a legjobb szurkolói csoportok versenyét is, ahol – köszönet mindenkinek, aki ott volt – a 2. helyet szereztük meg. Kispályás fociban sajnos már az elején kiestünk, viszont kosárlabdában a csapat – fantasztikus szurkolás közepette – a 2. helyet szerezte meg.

A következő rendezvényünk a március 7-ei Toronyfutás volt. A mintegy 21 és fél emelet megmászására 35-en vállalkoztak. Ez a leggyorsabban Gáspár Attilának (Gazsinak) sikerült, aki beállította az eddigi kollégiumi rekordot, azaz 1 perc 29 másodperc alatt ért fel. A 2. helyen Jakab Zoltán 1,32-es idővel futott be, a 3. hely Farkas Arnoldé lett 1,40-nel.

  1. Balkán FC (Hiri István, Tóth András, Mészáros Ervin)
  2. Csocsó Team (Csocsó + csapata)
  3. DSK
  4. Csoport-Egység Generátor (Bernáth Attila, Tot Bagi Róbert, Rozmán András)

És akkor kis reklám. A következő hetekben az alábbi rendezvényeink lesznek:

  • április 18-án (kedden): Vízinyuszi, helye a MAFC uszoda itt a sportpályánál
  • május 1-jén (hétfőn): Evezősnap a Római parton
  • május 11-én (csütörtökön): Tavaszi Csúcstartó a MAFC sportpályáján.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

És a végére még egy jó hír! Hamarosan megnyílik a kerékpárkör is, ahol 4-5 kerékpár várja a bringázni vágyó embereket. Kölcsönözni bérletes rendszerben lehet majd, melynek árai: 2000/1800/1600 Ft/félév (DO/KB/ÁB). A további részletekkel kapcsolatban figyeljétek a plakátokat, vagy keressétek Füzesi Arnoldot a 1205. szobában.

Mindenkinek jó sportolást!

KóPé