Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Felhívás

Kórus Est

Takarékos webszerver

Az USB egy nagy előrelépés: gyors, tápfeszültséget is ad, többféle adatátvitel közül is választhatunk. 2-3 ezer Ft-ért lehet beszerezni univerzális USB-illesztő IC-t, amely 8 bites buszra vagy i2c-re fordít.

"Laszt minit"

Na még, ezt az utolsó szálat.. Aztán nincs tovább. "nincs tovább!" micsoda súlya van ezeknek a szavaknak... Azt jelentik: elmegyünk aludni, ki-ki a maga vackára, és holnaptól minden más lesz.

1440 perc a gép mellett

"... avagy mégis tudnak a BME-sek programozni?"

KSzK

Téli Tábor 2003

Cím nélkül

Helsinkiben jártam, hogy kifejlődjön az agyam

"...három nap alatt legalább 20 kiló lazacot etettek meg velünk."

IAESTE Hungary

Alapítási jegyzőkönyv

A BME Villamosmérnöki Kar Schönherz Zoltán Kollégium 1972/73-as tanév III. E+M évfolyama a kollégium fennállásának 10 éves évfordulója alkalmából kupát alapított.

1. A kupa neve: Schönherz Vándorkupa.

2. A kupa a Schönherz Kollégiumban minden év októberében megrendezésre kerülő vetélkedő nyertesét illeti meg egy évig.

3. A vetélkedő először a kollégiumi napok keretében, 1972. okt. 21-én kerül megrendezésre.

4. Az évfolyamok közti vetélkedőn minden évfolyam egyenlő eséllyel vesz részt, mivel a rendező évfolyam vetélkedési joggal nem rendelkezik.

5. Az 1972. okt. 21-i vetélkedő rendezője az alapító III. E+M.

6. Minden kollégiumi évfolyam egy-egy csapatot indít, melynek csapatkapitánya az évfolyam ÉKB titkára, illetve indokolt esetben az általa megbízott személy.

7. A vetélkedő zsűrije 5 tagú, elnöke a rendező évfolyam ÉKB titkára.

8. A vetélkedőt az az évfolyam nyeri, amely a legtöbb pontot gyűjti össze. Az első helyezett évfolyam díja a Schönherz Vándorkupa és a rendező évfolyam által adott egyéb díj.

9. Az első helyezett évfolyam köteles a következő év októberében egy hasonló vetélkedőt rendezni, melyben ő indulóként nem vehet részt.

10. A kupát véglegesen az az évfolyam nyeri el, amelyik háromszor a gazdája. Ez úgy lehetséges, hogy elsőben, harmadikban és ötödikben győztes lesz.

11. Amennyiben ötödéves az első helyezett, úgy a második, illetve, ha az is ötödéves, úgy a harmadik helyezett évfolyam köteles a következő évi vetélkedőt megrendezni.

12. A mindenkori rendező évfolyam köteles a dátumot és a győztes évfolyam jelét a kupára íratni.

13. A jegyzőkönyv másodpéldánya a KKB irattárában található.

14. Legyen e kupa az évfolyamok közti egészséges vetélkedés szimbóluma, és egy évenkénti kedves színfoltja a kollégium életének!