Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Elsős, tanulj!

SSSL – Szent Schönherz Senior Lovagrend

A felbuzdulást megragadva, néhány nappal a Gólyabál után a Kisrablóban elfogyasztott vacsora során fogant meg az ötlet: szervezett keretek között kellene tovább folytatni a fiatalok istápolását.

A mentál – első rész

Bálint a magáncellában ült, morózusan, összetörve. A tegnapra gondolt. Nem tudta elhinni, nem lehet, hogy miatta történt volna. Olyan nincs, hogy harminchárom gyerek megindul az útnak, csak mert ő átment.

B-terv

Villanymérnök, villanymérnök...

Villanykari nóták

virtual love story 2001

"...és aznap este köptem az informatikai forradalomra..."

SPOT

Shaolin Kung Fu Magyar Bajnokság – Amit eddig csak filmen láttál

Message

"...plágium feldolgozni a népdalt?"

Kamelot

A lemezen 12 hibátlan track kapott helyet, amiből egy bevezető, az utolsó három pedig egy egységet alkot.

Rövid hírek Házunk tájáról

Érdekvédelmi Reszort

Az Érdekvédelmi Reszort március 8-án sikeresen lebonyolította a Nőnapot, amelynek során a reszort tagjai virággal lepték meg a kollégiumban tartózkodó hölgyeket. A hónap közepén – a Titkári Reszort segítségével – lezajlott a Schönherzben az átköltözés: közel száz ember került másik szobába. A megüresedő férőhelyek feltöltése folyamatosan zajlik a várakozólistáról.

KGy

Az idei Kollégiumi Küldöttgyűlés április 11-én lesz. Idén szeretnék több helyen módosítani a kollégiumi SzMSz-t, ezek leginkább azokat a részeket fogják érinteni, amelyek felett "már eljárt az idő". A Szintközösségi Rendszer tervezete szintén a KGy elé kerül, ez a szabályzat a korábbi kritikai észrevételeknek megfelelően szinte teljesen megújult. Ezen kívül természetesen hagyományos programok is lesznek: hallhatjuk majd a leköszönő KKB beszámolóit, a KGy-n váltjuk le a régi KKB-t, itt iktatjuk be az újat, valamint a kollégium köreiben, reszortjaiban aktívan tevékenykedő emberek jutalomban részesülnek.

Kultúr Reszort

A SPOT a Schönherz Kollégiumért Alapítvány támogatásával megrendelte új diaszkennerét, mely segítségével remélhetőleg hamarosan sokévnyi SPOT archívum weben is elérhetővé válik.

Dezső megint meghalt. Szerencsére. Az egyre népszerűbb rendezvény kevés viszontagsággal ugyan (értem ez alatt, hogy kitört némi verekedés is), de sikeresen lezajlott; minden nagyon finom volt, köszönjük a rendezőknek!

A Vizsgatemető és a Banális Közhely a kezdeti gyengélkedés után sikeres bulikat rendeztek, egyre több vendég látogatja ezt a két rendezvényt; ugyanakkor a Jazzklub Benkó Dixieland klubestje folyamatosan nagy népszerűségnek örvend. Reméljük, hogy a Kollégium többi bulija is hasonlóképp vonzó lesz vagy marad más felsőoktatási intézményben tanulóknak. A bulik mellett a Schinema és az Aranyásó Filmklub is egyre több érdeklődőt vonz a vetítésekre.

Az Edénykölcsönző készlete folyamatosan bővül, bátran mehet bárki hozzájuk, ha szüksége van egy nagyobb kondérra, mondjuk pont a szokásos paprikáskrumplit megfőzni. :-) Ne feledjétek, hogy ha valamit nem visztek vissza időben, akkor a letétben elhelyezett pénz ugrott. A kölcsönzési feltételeket el lehet kérni a kölcsönzőben, a 316-os szobában.

A Titkári és a Sport reszorttal karöltve megkezdődött egy zenészszoba kialakítása, illetve a klubhelyiséget kissé felújítottuk, kapott némi bútort is.

Szakkoli

A félév elején a Szakkoliban vezetőségváltás volt. Az új tagok megválasztásakor szem előtt tartották azt, hogy hosszú távra megalapozzák a Szakkoli vezetésének jövőjét. Március elején lezajlott a felvételi. A kitöltött jelentkezési lapok alapján mindenkit behívtak egy szóbeli elbeszélgetésre, amelyen megpróbálták kideríteni, hogy mennyire gondolja komolyan a jelentkezést az illető. Ezt a régi tagoknak is meg kellett tenniük (a jelentkezési lap leadását), csak így maradhattak a Szakkollégiumban. Sajnos ezt nem mindenki tette meg, így tőlük kénytelenek voltak megválni, szerencsére azonban az újonnan jelentkezettek száma több volt, mint a kikerülteké. Jelenleg a Szakkollégium 74 főt tudhat tagjai között. A Téli Táborban megbeszéltek alapján, az IKMA-hoz (Ipar a Korszerű Mérnökképzésért Alapítvány) a Szakkoli égisze alatt beadott pályázatot a KSzK, a BSS és a Szakkollégium közösen dolgozta ki és nyújtotta be.

Szponzor Csoport

A félév elején elkezdődött a Szponzor Csoport (SzCs) újraélesztése. A kezdetekben csak pár reszorttag csinálta a munka nagy részét, de a félév végére már sikerült kicsit bővíteni a létszámon. Sok cég van, akik szívesen támogatnák a Kollégiumot, mert jövőbeli munkatársakat várnak tőlünk; vagy mert sok jelenlegi munkatársuk schönherzes volt. A SzCs azért jött létre, hogy ezekkel a cégekkel felvegye a kapcsolatot, és mindkét fél számára előnyös megállapodásokat kössön. Két-három éve volt már próbálkozás ennek a csoportnak a felállítására, de akkor kudarcba fulladt a kezdeményezés, mivel nem volt még meg a külkapcsolatok központosítása: az akkori SzCs mellett sok kör külön keresett magának támogatókat. A kudarc másik oka pedig talán az volt, hogy a benne dolgozó embereknek nem volt motivációja. Minderről bővebben a Téli táborban és a KGy-n hallhattatok ill. hallhattok majd.

Toma