Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Egy felmérés tanulságai

Milyen állást szeretne egy infós?

"Spagetti Xabi-módra"

Hozzávalók – A szósz – A tészta – Magyarázatok

Vasúti életképek

Csorba Kristóf, II. Info.

Az üzenet

Egy kutatócsoport kitalált egy lexikont, amely néhány oldalon tartalmaz mindent, amit odaát tudni kell rólunk, és először rajtunk, embereken tesztelte, hogy mennyire dekódolható a mondanivaló.

Internyet

Pesti Gábor

Élettechnika

Mi legyen egy pizzán?

Kollégiumi telefonkönyv

Jól.

Vízimiki

"Ha december, akkor Vízimikulás." – mondhatják az öregebb kollégisták. De vajon mindenki tudja, mit takar ez a szó? Erről beszélgettem Flamich Péterrel, a DSK elnökével a MAFC uszodában.
– Vízimikulás... Honnan a név?

– Ez a rendezvény a kollégium vízisportnapja, s mivel ilyenkor, december elején rendezzük, ezért a Mikulás név, s a szójáték.

– Milyen régi a Vízimiki?

– Vagy 4-5 éves. Eddig a DSK segítségével egy évfolyam rendezte, de ők nem tudták a ház lakóit bevonni, s így az évek során az egész egy évfolyambulivá fejlődött vissza. Idén újítani szerettünk volna, ezért már a szeptemberi DSK táborban feldobtuk a témát, s két elsős évfolyam (We'kings, Szűzoltók) elvállalta a rendezést, s mint látod, elég nagy sikerrel.

– Igen, tavaly – ha jól emlékszem – olyan nyolcan voltunk itt, ehhez képest most elég szép a létszám. Nem féltek tőle, hogy ha így megy tovább, jövőre kinövitek a MAFC uszodát?

– Na ettől nem kell félnünk, jövőre ugyanis nem lesz MAFC uszoda. Az EXPO miatt az egész sportteleppel együtt felszámolják.

– Akkor ez az új felfogású Vízimikulás egyben az utolsó is lesz?

– Szeretnénk, ha nem így lenne. Már folynak a tárgyalások egy lányfőiskolával az esetleges jövő évi közös rendezvényről. Több embernek ugyanis már érdemes lenne kibérelni a Kondorosi uszodát, és a szilvásgombóc-party is továbbfejlődhetne egy egész estés bulivá. Szeretnénk, ha végül is ez a "Jegesnap"-hoz hasonló hagyományos rendezvénnyé nőné ki magát.


Pereczár György az est egyik főrendezője volt. Vele az esti partyn váltottunk néhány szót, két nagy tál szilvásgombóc mellett.

– Hogy jutott eszetekbe elsős fejjel, tapasztalatok nélkül egy ilyen rendezvénybe belevágni?

– Először, amikor elvállaltuk, az vezérelt minket, hogy jól jön majd az évfolyamértékelésnél egy ilyen buli, de a végén ez teljesen átalakult. Eleinte csak néhány kollégista társammal szervezkedtünk, aztán kezdett egyre jobban beindulni a dolog; a végén még külsősöket is sikerült bevonnunk a rendezésbe.

– Ezek szerint nem hárult túl sok munka néhány emberre...

– Valóban nem, mert úgy érzem, sikerült jól elosztani a feladatokat, igaz nem is volt nehéz ennyi lelkes ember között irányítani.

– Most, az esemény vége fele, hogyan értékeled tapasztalataidat?

– Több rendezővel és versenyzővel beszélgettem, és mindnyájan jólérezték magukat, s mint látod, a szilvásgombóc is elfogyott, úgyhogy azzal sem volt baj. Az első pozitív reagálást már az uszodában megkaptuk. Eleinte az úszómesterek gyanús szemmel nézegették tevékenységünket – volt már dolguk Schönerzesekkel –, de a végén meg voltak elégedve mindennel, s mondták, hogy máskor is szívesen látnak bennünket.

– Mely versenyszámok aratták a legnagyobb sikert?

– A versenyzők minden számnál nagy lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe, ebben tán szerepe van a hangulatcsináló zenének, amelyet minden versenyhez külön válogattunk. A hagyományos lovasbunyót például a Star Wars kísérte.

– Említetted, hogy legközelebb is szívesen látnának itt bennünket. De mi lesz, ha megszűnik az uszoda?

– Át lehetne vinni egy nagyobb uszodába az egész rendezvényt, de akkor még több embert kellene megmozgatni, esetleg más sulikat is bevenni, mert ott már elég komoly bérleti díj is van. Azt pedig ennyi emberért nem fizetné ki a DSK.

– Ha lenne rá keret, megcsinálnátok jövőre a bulit egy nagyobb uszodában?

– Az sokkal több munkával járna, mint az idén, több propaganda, több szervezés kéne hozzá, de azt hiszem, okulva az idei tapasztalatokon, meg tudnánk csinálni azt a bulit is. Csak gyertek el minél többen, hiszen mozogni vágyó emberek nélkül mi akár fejre is állhatunk, akkor sem lesz jó a hangulat.

Balaghe