Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Impresszum

Az elnyomott kistestvér

Gólyabál 2003 – szubjektív élménybeszámoló

Bár idén valahogy nem voltam a szokásos kötekedős hangulatomban, nem szúrt szemet igazán komoly rendezői hiba, valahogy profibbnak tűnt a bál szervezése, mint az eddigi években.

Krausz Tamás (Krampusz), II. Info.

Szakmai könyvtár

Kínai akcióművészet

Jackie Chan: Az egyetlen színész, aki Jet Livel összemérhető, egyenesen a pekingi operából. Zseniális mozgásművészete van, de szerintem elpoénkodja a filmjeit, különösen az utóbbi tíz évet.

Koncertajánló

Halálmetál ősszel és télen.

Bevezető

Király Dénes (Dezső)

Egy újabb érzés...

A zebrán átmenet izgalmában elfelejtett körülnézni, amire csak akkor jött rá, mikor a hangos fékcsikorgással megálló autó fényei a szemébe világítottak, és hallotta a sofőr káromkodását.

Pénteki Buli

Eldőlt, a következő 4 évben Bill Clinton kormányozza majd Amerika hajóját. Mint minden választáskor, most is válaszra vár a nagy kérdés: mennyit valósít meg az új elnök ígéretei közül? Ez egyelőre a jövő kérdése, Amerika meg amúgy is messze van. Nézzünk körül a saját házunk táján, hogy állunk az általunk választott főnök ígéreteivel.

"Vannak dolgok, melyek hiánya gyakran mutatkozik meg a kollégiumban. Ilyen téma, ami szinte napról napra visszatér, a Pénteki Buli. Ezt megvalósíthatónak tartom, és úgy érzem, hogy egy egészséges megegyezés keretében (...) korrektül működne. (Impulzus XIX./3 Vetési Iván) A pénteki buli a régi formájában természetesen utópia, tehát Iván valószínűleg az évfolyambulik segítését tűzte ki céljául. Nagyon helyes. Végre egy KKB titkár, aki törődik az emberek hangulatával. Nézzük hát meg, hogyan állunk fél évvel később.

A KKB betiltotta a salátabárokat és minden buliban – így az évfolyambulikban is – a Várklub büfégárdája büfézik. Az indok: így legális a buliban a szendvicsek árusítása. Az évfolyamoknak pedig legfőbb bevételük éppen ebből volt.

A KKB kötelezővé tette az évfolyambulikban is a jegyárusítást.

Először az évfolyamra bízták, melyik árkategóriát használja, aztán legutóbb kötelezővé tették a legmagasabb (külsős fiú 100 – lány 50 – kollégista 30) kategóriát. Hát így jutunk el a "legyenek pénteki bulik"-tól a "ne legyenek bulik, amik vannak, azok pedig pusztuljanak ki" elvig. A néha tanulni akaró, magának csak egy-két bulit megengedő egyetemista (a többség) nyilván a már befutott, híres bulikra (Old's, ex-KEKSZ, Villanytanya) fog elmenni, mint a III.Z. évfolyam zenés-táncos rendezvényére, ha ugyanolyan jegyárakat talál. Át kellene gondolni hőn szeretett vezetőinknek, hogy miért kell jól működő dolgokat megfontolatlan központi intézkedésekkel tönkretenni?! Tényleg Iván: mi van a pénteki bulikkal...?

-Sün-


Talán a kedves Olvasó most úgy véli, hogy megint valami törpe kisebbség lázadozik a rendszer ellen. Sokak szerint azonban (akik közvetlenebbül is érintve vannak az ügyben) a fentiek csak egy részét képezik azoknak az aggasztó folyamatoknak, melyeket az utóbbi időkben a kollégium vezetése indított el, s melyek a korábban oly élénk kollégiumi közélet elsorvadásához vezethetnek. Természetesen nem szeretnénk elhamarkodottan és felelőtlenül ítélkezni, ezért úgy gondoltuk, hogy a következő számainkban visszatérünk a dologra, alaposan feltérképezve valamennyi érdekelt fél véleményét.

a szerkesztő