Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Álljunk meg egy szóra!

"Viszollátásra!"

Nini! Csak nem a Szeptemberi Vizsgaidőszak?

Impresszum

BME gyüjtőszámlára való befizetés

Kincsemnek

Dohányzásra kijelölt helyek az Egyetem létesítményeiben

"részlet a rektori körlevélből"

Message

"...plágium feldolgozni a népdalt?"

Villamosmérnök himnusz

Villanykari nóták

Impresszum

Alkotói pályázat

MűSajt – Közéleti cikk, közéleti fotó

Impulzus

A BME villanykari Hallgatói Képviseletének lapja – ez az Impulzus, de úgy érzem, ennél sokkal több. Harminc év alatt sokat változott, technikailag sokat fejlődött, rengeteg tehetséges ember publikált lapjain. A hangulata pedig változatlanul egyedi.

Átlagosan havonta jelenünk meg, és mindig igyekszünk kielégíteni a Kar hallgatóinak információéhségét mind az egyetemi, mind a koleszos témákban. Emellett szórakoztatóak is próbálunk maradni, hiszen az Impulzus működése soha nem száraz tényközlésből állt.

Hagyományos gólyaszámunkkal elsősorban az egyetemi beilleszkedésedet igyekszünk segíteni. Az első részben az egyetemi fogalmakat, lehetőségeket magyarázzuk el a magunk módján, aztán egy extra méretű Schönherz-bemutatóban világítjuk meg, mi az, ami ezt a kollégiumot egyedivé teszi.

Az újság végén egy kis kóstolót adunk magunkból: az elmúlt évek legsikeresebb cikkeiből válogattunk néhányat. Egy-egy cikk már szinte ősréginek számít, de mivel "alapműveknek" tartjuk őket, Ti sem maradhattok le róluk. Persze nem adhattunk ki gólyaszám helyett gólyakönyvet, így sok jó cikk kimaradt. Ezért, ha olvasási vágyad van, nézz körül a web-oldalainkon (http://www.impulzus.com/). Archívumunk egyre teljesebbé válik, és érdekes pl. a jóval régebbi számokat megnézni: az Impulzuson végig lehet követni az élet politikai, technikai változásait.

A hallgatókat érintő, egyetemmel, oktatással kapcsolatos információkat a Hallgatói Képviselet híreit tartalmazó HK News-ból, illetve az EHK-tükörből tudhatod majd meg. Különszámot adunk ki HK választáskor (a jelöltek fényképeivel és bemutatkozó írásaival) és OHV kiértékeléskor (táblázatok formájában mutatjuk be, hogyan véleményezték a hallgatók az egyes oktatókat).

Mivel szerkesztőségünk a kollégiumban kapott helyet, kollégiumi körként is működünk, a Kultúr Reszort részeként. A Schönherzben rengeteg esemény van, ami egy villanykarost érdekelhet, ezért sok kollégiummal kapcsolatos cikket, információt közlünk le. Ezzel a külsősök kedvét is szeretnénk meghozni, hogy gyakran nézzenek be a koleszba, hiszen itt egyaránt megtalálható a jó társaság, a lehetőség a szórakozásra és a szakmai fejlődésre.

A Qpa idején – ha a szerkesztők ideje engedi – szintén megjelenünk egy különszámmal, amely kizárólag ezzel a Budapest-felforgató rendezvénnyel foglalkozik.

Nincs szigorú felvételi rendszerünk. Aki eljár közénk és segíti az újság működését – márpedig akibe szorult egy kis kreativitás, az Impulzusnál biztosan megtalálja a hozzá illő, neki tetsző munkát –, az hamarosan szerkesztőségi tag lesz.

Ha kedvet érzel az újságírás, újságkészítés iránt, vagy a régebbi Impulzusokat szeretnéd megnézni élőben, papíron archívumunkban, esetleg csak egy jó társaságra vágysz, szeretettel várunk a Schönherz 417-es szobájában. Gyere el valamelyik gyűlésünkre és nézd meg élőben, kik vagyunk, mit csinálunk. "Hivatalos" gólyatoborzó ülésünkről pedig időben értesülni fogsz.

Tom