Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Várklubra föl!

Vitorlás Club alakul az Sch-ban!

Kórházajánló Bukarest

Étkezés a környéken

Ivással-evéssel egybekötött beszélgetésre felettébb alkalmas helyek mindenütt.

Fürgerókalábak...

Rövid hírek Házunk tájáról

Programozás egy napon keresztül – szervezői szemmel

A kezdetek óta van egy központibb téma, ami köré épül az adott év versenye. A legkellemesebb talán a LEGO-robotok összeszerelése, programozása, és betanítása (téglalabirintusban tájékozódás, vonalkódolvasás, tánc) volt.

Lard

Karok közti kosárbajnokság

Az élet értelme

– Tulajdonképp hova megyünk? – Sehova, csak úgy utazunk.

Új Vári Jazzklub

Az Új Vári Jazzklubot 1961-ben alapította egy lelkes kollégistákból álló csapat. Állandó feladatául tűzte ki a nívós jazz-zene népszerűsítését, a zene-rajongók táborának szélesítését.

A kezdetben állandó vendégzenekarként fellépő Benkó Dixieland Band mellett számos kezdő zenekarnak adott otthont, ezáltal kulturált szórakozási lehetőséget biztosított az érdeklődőknek. Az évek során kialakult törzsközönség a fővárosi egyetemek, főiskolák hallgatóiból és végzett diplomásaiból tevődik össze. A klubunk a maga nemében kielemkedő centrummá vált, ahová gyakran és szívesen visszajárnak a hangszeres zenét kedvelők. A kör céljának tekinti, hogy tagjainak kiváló közösséget biztosítson, ezáltal segítse előmenetelüket és segítse a könnyebb beilleszkedésüket a kollégiumi életbe.

Az Új Vári Jazzklub azon kevés mai napig is fennmaradt jazzklubok egyike, mely – egyetemi klub révén – árképzését megpróbálja a diákok anyagi lehetőségeihez mérten kialakítani. Sikerült szemeszterenként 5-6 alkalommal, hétfő esténként igazán nívós jazz és blues zenekarok koncertjét műsorra tűzni. Szeretnénk továbbra is magas szintű hagyományaink szellemének megfelelően fellépési, bemutatkozási lehetőséget biztosítani kezdő, feltörekvő együttesek számára is. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk egy kulturáltabb, zenei ízlésben igényesebb értelmiségi réteg kialakulásához segítséget nyújtani. Célunk továbbra is kulturális központ maradni, ahol nem csak a jazz és blues kedvelői találkoznak szívesen.