Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

50 év nagy idő

Nyári élményeim, avagy a gólyatábor egy áldozat szemszögéből

MAVE

Az Isten tragédiája

A föld mélyén

"...rengeteg cső, szigetelőanyagok, kábelek, egy döglött macska, meleg levegő..."

Szex a lelke mindennek 1.

Azt mondta, nem colostokkal járja az élet útvesztőit, hanem pragmatikusan, kvázi deduktív módszerrel határozza meg az akkoraság-megfelelőség ok-okozati viszonyát, s mivelhogy van némi orális fixációja, ergo ezt ő úgy méri, hogy...

Bemutatkozik a SCH-DSK

31 éve kollégista

Változások az infós programozásoktatásban

Az a probléma, hogy az oktatók és a HK közti együttműködés nem mindig a legfényesebb, nagyon sokszor történik olyan, hogy egy kisebb oktatói csoportban felmerül egy tantárgyreform-ötlet, és ezt megpróbálják a HK mellett elvinni, a HK-t nem vonják be.

Az ACM egyetemünkön

"...11 háromfős csapat jelentkezett..."

Tasi Csongor (Csongi), IV. Vill.

Két és fél évvel ezelőtt kezdtem lejárogatni a HK ülésekre, mert kíváncsi voltam, hogy valójában mivel is foglalkoznak a hallgatói képviselők. Előbb-utóbb belefolytam a munkába és jelöltettem magam. Akkor még nem, de a következő évben meg is választottatok. Így az elmúlt évben már döntési jogköröm is volt a Kari Tanácson.

A HK-n belül leginkább tanulmányi ügyekkel, de emellett egy kicsit még külüggyel és PR-ral is foglalkozom.

Tanulmányi téren tagja vagyok a Tanulmányi Bizottságnak, ahol a Karon belüli speciális, nem szabályozott tanulmányi problémákról döntünk. Az elmúlt évben én csináltam a villamos szakirány-beosztást, és a következő évben is várhatóan én fogok vele foglalkozni. Ez azért jó, mert így legalább fel tudom használni a tavalyról szerzett tapasztalatokat, és előre tudom, hogy milyen problémákkal kell majd szembenézni. Az elmúlt év folyamán új, összevont TVSz-e lett az egyetemünknek. Az ehhez tartozó kari kiegészítés elkészítésében is részt vettem.

Külügyi téren a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Külügyi Bizottságának az informatikával foglalkozó referense vagyok '98 májusa óta. Én szerkesztem a Külügyi Bizottság honlapját, frissítem az újdonságokkal, adminisztrálom az országos körű külügyes levelezőlistákat, és még egyéb informatikával kapcsolatos külügyi tevékenységet is ellátok.

A HK-nak nagy gondja van azzal, hogy milyen módon tájékoztassa a hallgatókat úgy, hogy lehetőleg minél több hallgatóhoz, minél gyorsabban eljussanak az aktuális hírek. Problémánk van azzal, hogy a munkánk nem elég látványos, így sokaknak fogalmuk sincsen, hogy mivel is foglalkozunk valójában. Az előző évben felmerült az ötlet, hogy csináljunk egy összevont villanykari információs levelezési listát. Az én feladatom volt elintézni, hogy ez a "HKNews" lista létrejöjjön, és azóta az én feladatom ennek a listának az adminisztrálása, és az információk felrakása is. Ez a levlista egyrészt tájékoztat titeket az aktuális infókról, másrészt betekintést nyújt a Képviselet munkájába (részletek a HK honlapon).

Szeretném, ha szavazataitokkal támogatnátok és így továbbra is folytatni tudnám ezen tevékenységeimet.

E-mail cím: csongi@sch.bme.hu