Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Süveges Péter(SPeti), III. Vill.

Vasúti életképek

Könyvajánló

Amit teszünk, nem más, mint hogy megpróbáljuk tudatosítani, közérthetővé tenni a felgyülemlett tudást, hogy az olvasó ezzel felvértezve járulhasson hozzá a betegségek leküzdéséhez.

Az előző számunkban megjelent helyesírási teszt helyes megoldásai:

a., a., c., a., b., b., b., a., c., a., a., a., a., b., a., b., c.

Az élet értelme

– Tulajdonképp hova megyünk? – Sehova, csak úgy utazunk.

A Schönherz története

1976-ban a Budapesti Hilton elkészültével, még a szálloda átadása előtt a Schönherz Kollégiumnak ki kellett üríteni a vári épület Hilton felé eső szárnyát.

Ötlet levélíróknak - 2. rész

Mosoly

"Hé, ember, mit csinál ott?"

Schönherz Kollégium 2001. őszi rendezvénynaptár

Ja, az Újvár?

Néhányan talán éhen is halnának háló hiányában, hiszen nem menne a Netpincér – bár állítólag már valaki egyszer látott olyat, aki a koleszból telefonon rendelt pizzát.

Tasi Csongor (Csongi), IV. Vill.

Két és fél évvel ezelőtt kezdtem lejárogatni a HK ülésekre, mert kíváncsi voltam, hogy valójában mivel is foglalkoznak a hallgatói képviselők. Előbb-utóbb belefolytam a munkába és jelöltettem magam. Akkor még nem, de a következő évben meg is választottatok. Így az elmúlt évben már döntési jogköröm is volt a Kari Tanácson.

A HK-n belül leginkább tanulmányi ügyekkel, de emellett egy kicsit még külüggyel és PR-ral is foglalkozom.

Tanulmányi téren tagja vagyok a Tanulmányi Bizottságnak, ahol a Karon belüli speciális, nem szabályozott tanulmányi problémákról döntünk. Az elmúlt évben én csináltam a villamos szakirány-beosztást, és a következő évben is várhatóan én fogok vele foglalkozni. Ez azért jó, mert így legalább fel tudom használni a tavalyról szerzett tapasztalatokat, és előre tudom, hogy milyen problémákkal kell majd szembenézni. Az elmúlt év folyamán új, összevont TVSz-e lett az egyetemünknek. Az ehhez tartozó kari kiegészítés elkészítésében is részt vettem.

Külügyi téren a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Külügyi Bizottságának az informatikával foglalkozó referense vagyok '98 májusa óta. Én szerkesztem a Külügyi Bizottság honlapját, frissítem az újdonságokkal, adminisztrálom az országos körű külügyes levelezőlistákat, és még egyéb informatikával kapcsolatos külügyi tevékenységet is ellátok.

A HK-nak nagy gondja van azzal, hogy milyen módon tájékoztassa a hallgatókat úgy, hogy lehetőleg minél több hallgatóhoz, minél gyorsabban eljussanak az aktuális hírek. Problémánk van azzal, hogy a munkánk nem elég látványos, így sokaknak fogalmuk sincsen, hogy mivel is foglalkozunk valójában. Az előző évben felmerült az ötlet, hogy csináljunk egy összevont villanykari információs levelezési listát. Az én feladatom volt elintézni, hogy ez a "HKNews" lista létrejöjjön, és azóta az én feladatom ennek a listának az adminisztrálása, és az információk felrakása is. Ez a levlista egyrészt tájékoztat titeket az aktuális infókról, másrészt betekintést nyújt a Képviselet munkájába (részletek a HK honlapon).

Szeretném, ha szavazataitokkal támogatnátok és így továbbra is folytatni tudnám ezen tevékenységeimet.

E-mail cím: csongi@sch.bme.hu