Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Programozás 24 órán át

A csapatoknak először is egy előválogató versenyen kell helyt állniuk, amelyet teljes egészében az Interneten bonyolítanak le. Csak a legjobbak kerülhetnek be a döntőbe.

Választások, új HK

Gondolataim

"Öröktől valónak tetszik, s aki öröktől való, az talán örök."

Tudni kell... Blues szöveget írni

Ügyelni kell arra, hogy nyelvtani szabályokat ne nagyon tartsunk be, mert rögtön kibukna, hogy fehérember írta!

Házavatás cicával és női nevekkel

Visszatérve a hódokra.

EHK-tükör

Sporthírek

A tervezés csődje

"A legtöbben eléggé szánalmasak..."

KSZK rövidhírek

Amikor a busznak már volt szélvédője...

A gépek pedig ott áztak a busz mellett. Amikor az egyiket felemelték, folyt is belőle a víz, igencsak szívderítő látványt nyújtva minden infós szem számára.

Jó lenne menekülni néha

Szép reggelre ébredtél, a nap ágyadra süt, megsimogatja arcodat. Előtted egy izgalmas nap, bármi megtörténhet. Kinézel az ablakon, és szeretet önti el a lelkedet. Van valami a levegőben, amitől mindent másképpen látsz. Talán a szerelem teszi? Kész vagy a nap minden kihívásával szembenézni. Kilépsz az utcára, vakít a fény. Az autósok emiatt nem látják, hogy leléptél a járdáról. Hangosan dudálva rázzák az öklüket utánad. De te bocsánatkérően integetsz feléjük, nem történt semmi.

A házfalakon dühítő feliratok, trágár megjegyzések. Micsoda állatok vannak! Ma ez sem tud feldühíteni. Mosolyogva nézel emberek szemébe, jó kedved próbálod másra is ráragasztani. Barátaid furcsán néznek rád, zavarja őket a jókedved. Előadáson a tanár is kinézett magának. Mi ez az állandó vigyorgás?

Most már nem ronthatja el semmi a napot, eljött a délután. A ligetben az őszi szellő megzörrenti a fák színes leveleit és hallgatod a játszótérről idehallatszó gyerekzsivajt. De hirtelen megtorpansz. Előtted két kutya áll. A nagy fekete kutya falhoz szorította a kis fehéret és mérgesen vicsorog rá hófehér fogaival. A kicsi hanyattvágta magát, jelezve, hogy megadta magát. Ám a nagykutya a szorításból így sem enged. Abban a pillanatban megtörik a nap eddigi szépsége. Gondolatok cikáznak a fejedben. A reggeli barátok, akik majd megőrülnek jókedvedtől, a tanár, aki zokon vette idétlen vigyorgásodat és a többiek, akik fel nem tudják fogni, mi ez a nagy változás.

Szitkok, vádak, rossz megjegyzések száguldanak feléd. Lassan az őrületbe kergetnek, a mondatok, amik a falhoz szorítottak. Hanyattvágódni nincs időd, a vádak maguktól hátradöntenek. Elordítod magad: "Neeeeee...!"

És ekkor a földről mintha fölemelné valami a lelkedet, felröpít a felhőkig. Ott leülsz az egyik rózsaszín felhő szélére, távol a világ zajától, és fentről figyeled, ahogy a nagykutya abbahagyja a vicsorgást és elsomfordál, a kicsi pedig talpra áll, megrázza magát, a nagy után néz, gőgösen felemeli az orrát és nagy büszkén odébbvonul...

Tücsök