Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Helyzetjelentés a beléptetőrendszerről

Ebben a félévben érkezett el az idő, hogy a beléptetőrendszer élesben is bemutatkozzon. Ez persze nem sikerült zökkenőmentesen, felmerült néhány probléma. Az egyik az volt, hogy az emlegetett szerkezet memóriáját egy kicsit alulméretezték, a másik pedig, hogy a portához legközelebbi ajtó zárszerkezete eltörött, így ott egyelőre szabadon közlekedhet mindenki.

Rejtvény

Diplomaterv és szerzői jog

A szomszéd kutyája

Főszerkesztőként gyakran hallok olyanokat, hogy "ez biztos tetszene az olvasóknak", "mondták ismerőseim, hogy jó lett az újság", na meg olyannal is, hogy "ezt inkább ne írjuk meg". A mostani számot 15-20 ember készítette, s közel 100 ember (ismerősök, ismerősök ismerőse) véleményét vettük figyelembe – az újság pedig 5000 embernek jelenik meg.

XXXII. Csillagtúra

Beszámoló a Hallgatói Képviselet tevékenységéről

Ami a jövőt illeti, a Kari Tanács egy döntése elvileg lehetővé teszi, hogy 2004 szeptemberében az informatika szakon már kétlépcsős formában induljon meg a képzés.

HK News

Sajnos a jegyzet kérdését sem sikerült megoldani – bár az előző félév végén ígéretet kaptunk, hogy augusztusra lesz jegyzet, de sajnos ez nem teljesült.

Schönherzes ajándéktárgyak kaphatók

Plakátolás, de hogyan!?

"...nem kulturáltabb így"

Shaolin Kung Fu Magyar Bajnokság – Amit eddig csak filmen láttál

Palacsintasüttő

K épület, Aud. Max., "A tudomány korlátai" előadás. Az előadó épp ott tart, hogy:

– Az időben nem utazhatunk visszafelé, mivel ez ellentmondana az anyagmegmaradás elvének. Az indulási oldalon a világegyetem 80 kilóval csökkenne, az érkezési oldalon meg ugyanennyivel nőne. De filozófus fejjel is megközelíthetjük: ha visszamehetnék az időben, akkor megölhetném a nagyapámat, de akkor meg sem születnék, tehát vissza sem mehetnék, hogy megöljem a nagyapámat stb.

Ebben a pillanatban nyílik az előadó ajtaja, és a belépő azonnal megszólal:

– De igenis lehet időutazni. Senki nem bizonyította be, hogy nincsen gondviselés, az viszont megakadályozhatja, hogy megöljem a nagyapámat.

Közben jön le a lépcsőn, szinte mindenki őt nézi. Néhányan, akik az előadó reakcióját lesik, láthatják, mint nyúlik előre a feje, és a döbbenet hogy formálja át az arcát. Az érkező leér, és széles mosollyal körbenéz; most már mindenki számára egyértelmű, hogy az előadó két példányban van jelen a teremben.

Néhol döbbent csend, másutt lázas sustorgás.

Csak percek múlva jut eszébe valakinek, hogy egyetemi tanároknak is lehet ikertestvérük.

Insanus