Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Pólódizájn-pályázat

Nyerjetek díjakat!

A mentál – első rész

Bálint a magáncellában ült, morózusan, összetörve. A tegnapra gondolt. Nem tudta elhinni, nem lehet, hogy miatta történt volna. Olyan nincs, hogy harminchárom gyerek megindul az útnak, csak mert ő átment.

Mostan színes rakétákkal álmodom

Délután Z alakba hajlott gerinccel érkeztünk meg Berlinbe, végre magunkba szívva a friss levegővel az utazás igazi élményét: a megérkezést.

ARTulcsapás

Teleki Réka

Reggel

Önnön kínokozásunk útjába miért nem áll senki?

Egy tavaly óta várt ünnepély

Élőben találkozhattunk Kerekes Józseffel, akit a legtöbben Jim Carrey hangjaként ismernek - ő a Gyűrűk Urában Samut szinkronizálta. Újréti László is ott volt, aki Théodennek kölcsönzött magyar hangot, illetve a Jóbarátok Chandlere, Sinkovits Vitay András, aki Boromir hangja volt a filmben.

"Impi és Téki"

Bár, az impik és tékik is igen rendes népség, így (majdnem) mindenki tartózkodott a sörtől, a hangulat egyre kötetlenebb lett.

Ali baba és a 40 RAMBÓ

A német nyelvű képzés

Németes tanárok, tárgyak.

EHK-tükör

A rutinos EHK-tükör olvasók nyugodtan ugorják át a következő két bekezdést, ezek elsősorban az új olvasóknak szólnak.

Először is egy kis címmagyarázat: EHK annyit tesz, mint Egyetemi Hallgatói Képviselet. Az Egyetemi Hallgatói Képviselet egyetemi szinten, egyetemi fórumokon képviseli a hallgatók érdekeit, részt vesz az egyetemi szabályzatok alkotásában, módosításában. Számos pályázatot ír ki hallgatók, öntevékeny csoportok támogatására.

Az EHK-tükör egy minden kari lapban megjelenő információs rovat, amely az aktuális pályázati lehetőségekről, a hallgatókat érintő egyetemi programokról, eseményekről, hírekről ad tájékoztatást.

Ennyi bevezető után lássuk a lényeget:

Szeptember 16-án került megrendezésre harmadik alkalommal a Duna-parti Egyetemek Regattája, melyet a tavalyi évhez hasonlóan a Műegyetem evezős nyolcasa nyert a PPKE, a BKÁE, a SE és az ELTE előtt. Ugyanezen a napon zajlott a II. Öregdiák Találkozó – Mérnök Nap, melyre egyetemünk számos korábban végzett diákja látogatott el.

November 28-29-én az I épületben InfoBörze 2000 néven informatikai állásbörzét rendez az Egyetemi Hallgatói Képviselet, a KarrierKözpont és a Schönherz Zoltán Kollégium Központi Kollégiumi Bizottsága. Amennyiben informatikai területen kívánsz elhelyezkedni, mindenképp látogass ki a börzére! Bővebb információ: http://www.infoborze.bme.hu.

Ha gondod, problémád, kérdésed van, akkor megtalálod az EHK-t a K.I.51-ben, illetve az ehk@sc.bme.hu e-mail címen.

Bóta Gábor