Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Ismerkedj meg hóhéraiddal!

Szép kilátások

Bolt++

"A "Hogyan legyünk gazdagok?", a "Sikeres élet titkai" és a "Hogyan érveljünk gyorsan és hatásosan?" című munkák bestsellerek lettek, íróik pedig egycsapásra meggazdagodtak. Az Impulzus sem maradhat ki ebből az üzletből, így egy tanulmányt készítettünk..."

XXVIII. Schönherz Qpa

"A Tehénke dizájnhoz teljesen jól illett egy vidéki nap gondolata."

SZJA

Kalandra fel!

Impulzus

Impresszum

Fegyelmi határozat

Fiókmélye

Mit (t)együnk, ha éhesek vagyunk?

Ne felejtsd el, hogy ember vagy, és ebből kifolyólag bizonyos időközönként enned kell – ezt sok egyetemista hajlamos elhanyagolni, aztán a rendszertelen étkezés következtében gyomorfekélyt kap vagy elhízik. Magadnak főzni csak ritkán lesz időd, így sajnos valószínűleg a pénzed nagy részét evésre fogod költeni. Nem mindegy azonban, hol, mit és mennyiért ehetünk. Vidékieknek az otthonról hozott/küldött kaja nem mindig megoldható, de a pestieknek sem lesz idejük ebédre, vacsorára hazarohangálni. Következzen egy kis áttekintés az Egyetemről könnyen megközelíthető étkezdékről.
Menzák

Ha menzán szeretnéd az étket magadhoz venni, akkor az egyetem területén kettő közül választhatsz:

Goldmann menza

A Goldmann téren van, egy ugrásnyira az E, V1, V2 épületektől (ld. térkép). Ez mostanság a jobbik egyetemi menza, viszonylag olcsón lehet jót enni. Érdekessége, hogy az egyik részén mindig valamilyen külföldi étel-specialitást kóstolhat meg az ember fia, amely rendszerint finom.

Van ala carte, de befizetni is lehet ócsóbbért. Azt is megteheted, hogy a menü alapján csak bizonyos napokra kérsz kajajegyet. Az ala carte abrak drágább, de legalább te választhatod ki az egyes fogásokat.

Stoczek menza

A Stoczek utcában található. Régebben ez volt a jobb menzánk, de most már csak megszokásból mennek ide az öregebb csókák.

Jó poén néha a haverokkal ellátogatni más intézmények menzáira (Közgáz, ÁF, ELTE Budaörsi úti kolesz), tipikusan valamilyen köztudottan unalmas előadás helyett...

Gyros

Ha szereted, több helyen is találsz a közelben: az Egry József és a Karinthy utca sarkán; a Karinthy-n a Salátabárban és a Schönherz felé a Budafoki út egyik udvarában. Mindegyik a szokásos gyros, 350-450Ft közötti árakon.

Büfék

Az épületekben található büfék praktikusak, mikor az ember siet, leginkább az E épület földszintjén található Bull-Dog-ot ajánlom, kiemelkedő ár/teljesítmény aránya és a helyes büféslányok miatt (ilyen advanced hot-dogokat kaphatsz itt, olcsón). Van még egy Bull-Dog a K épület alagsorában is. Default büféket az I, E, R, V1, K, St épületekben találsz.

"Kocka" vagy Lego Büfé
(Űr büfé a rendes neve...)

Az I épülettől nem messze, onnan a koleszhoz vezető utca sarkán áll. Biztosan meg fogod ismerni, hiszen furcsa nevét nem véletlenül kapta. Mivel az I környékén nincs menza, ezért igen hasznos tud lenni, ha az ember egy kis meleg kajára vágyik.

A kívülről gyermekmegőrzőre emlékeztető épület belül kellemes szocreál hangulatot áraszt, ahol teljes békességben falatoznak egymás mellett a környékbeli építkezéseken dolgozó munkások és az egyetemisták. A hely a választékát tekintve is a régi időket idézi: szokott lenni minden nap egyetlen féle meleg étel ("a" menü), ami egyébként kifejezetten olcsó és finom. Emellett kapható még hot-dog, hamburger, melegszendvics, tojásrántotta, egyéb egyszerű ételek. Ja, és van klasszikus málnaszörp is, a boroskóla pedig olcsó.

McDonalds/Burger King

Burger King a Skála aljában van, McDonalds-ot legközelebb a Móricz Zsigmond körtéren találhatsz. Tipikus, már jól ismert amerikai egyenkaja. Nem sok, drága, de viszonylag finom, és nagyjából előre tudhatod, mit kapsz. A McDonalds éjfélig van nyitva, a környéken itt lehet a legkésőbbig készételt kapni.

Kínai büfé

A Schönherztől nem messze, az Október 23-a utcán a Skála felé található. Viszonylag szűkös a választék, de aki szereti a kínai kaját, annak érdemes ide járni. Aki még nem evett ilyet, annak egy próbát mindenképpen megér. Közepes árfekvésű, az adagok megfelelőek. A bambuszrügyes és a zöldséges csirke elég jó.

Palacsintázó

Nagyon kellemes (nagyon) kis hely az Október 23-a utcán a Skála felé, a Schönherz felől egy kicsit lejjebb, mint a kínai. Sokféle palacsinta van, többféle spagetti, vasalt csirke. Minden itt kapható étel finom, különösen a túrógombóc. Szokott lenni leves, néha van "napi ajánlat" is, gyakorlatilag mindig érdemes ide betérni. Az ételárak sajnos nem túl alacsonyak, az üdítő pedig kifejezetten drága.

Centrál

A 4-6-os Baross utcai megállójával szemközti téren átkelve a villamos vonalára merőleges utcán kell lemenni pár lépést. Menzaszerű kaja kapható, csak a választék más. Elég jól főznek, de a sült krumplijuk rossz. Ez is drágább, mint a menzák, ellenben változatosságot biztosít, ha meguntad a többit. A tejszínes-gombás pulyka nokedlivel bevált választás.

Piac

A piacon is van egy kis kifőzde, ahol elég olcsón elég rossz minőséget kapsz, de azért ehető, kedvesek a kiszolgálók és viszonylag laktató a kaja.

Kifőzde a 7-es busz megállójában a Móricz-nál. Elég finom, kicsit drágább, mint a menza.

Péküzletek

Az egyetemhez közel (Bartók Béla úton, Móricz-on a 6-os megállójával szemben és a kolesz mellett) található pár kis pék üzlet, ahol olcsón lehet kapni finom Fornettiket (sajttal, hússal, barackkal, csokival töltött valami) és egyéb (általában friss) péksüteményeket. Ezt akár az előadásra is be lehet vinni rágcsálni (egy sor jegyzet, egy húsos, egy sor jegyzet, egy barackos... [vagy a jegyzet tetején a sajtos, aztán már meg is látszik a zsírfolt az egész kötegen].), csak lehetőleg NE a tanár előtt egyétek, mert megharagszik, és halál lesz a szóbelin!

Ha este, de még nem túl későn szeretnél a barátnőddel vagy a haverokkal egy jó helyen kajálni, a következők közül választhatsz:

Bajor söröző

A Karinthy úton a Móricz felé található. Finom sörök és szintén finom étkek kaphatók itt, mindenképpen érdemes kipróbálni. Ha többen mentek, jobb előre helyet foglalni, mert esténként tele van. Ivással-evéssel egybekötött beszélgetésre felettébb alkalmas. Az étterem kategóriában közepesek az árak. A pincérlány csinos.

Kínai étterem

A Schönherztől pár lépésnyire az Október 23-a utcán a Skála felé található. Széles választékuk van finom, egzotikus ételekből. Viszont ugyanazt a kaját itt másfélszer-kétszer drágábban adják, mint a büfé részben. Egy alkalmat megér, de rendszeresen csak azok járhatnak ide, akiknek vastag a pénztárcájuk. Az adagok nagyok, egy átlagos embernek talán kicsit sok is. Az ára ennek és a környezetnek megfelelően magas, inkább meghitt esték, mintsem beszélgetések helye ez.

Gálya

A Közgáz mögött az egyik kis utcában található. Régebben széles volt a választék, finom a sör és nagyok az adagok, de a legutóbbi tapasztalatok sajnos erős visszaesést mutatnak. Ennek ellenére megéri benézni ide, hátha...

Batka manó

A Budafoki úton van, kb. az St. épület magasságában. A pizzák és a spagetti helyett inkább a többi húsos ételt érdemes kipróbálni. Ajánlott a tejszínes pulyka sajtos palacsintával. Közepes nagyságú, igényes hely, ennek megfelelő árakkal.

Stil

A Budafoki úton, a Schönherz mögött található. Főleg pizzéria, de van rendes főtt kajájuk is. A pizzák viszonylag finomak, és nagyon jó a spagetti is, de mást nem érdemes itt enni (esetleg még somlóit). Viszonylag kicsi a befogadóképessége, ezért 4-5 fő felett nem biztos, hogy találtok helyet. Hangulatos hely, megfizethető.

Borpatika

A Bertalan Lajos úton található, a Bartók Béla utcához közel. A helyiségbe belépve egy szűkös kocsma-szerűségben találjuk magunkat, de nem szabad feladni! A bejárattal átellenes végén egy lépcső vezet le, ahol egy pincehelyiségbe jutunk. Általában jó, de eléggé változó minőségű. Ivással-evéssel egybekötött beszélgetésre felettébb alkalmas. Ajánlatos előre helyet foglalni. A sertésborda jóasszony módra bejött.

Net

Aki pedig végképp kifogyott az ötletekből, az még mindig leülhet a számítógépe elé és rendelhet kaját a neten:

http://www.netpincer.hu

Ez egy kényelmes megoldás, ami akár költségkímélő is lehet, ha többen összeálltok egy nagyobb pizza erejéig. Vigyázat: gyakori alkalmazás esetén pizzaundor léphet fel!

Theo Papa

Róluk már írtunk cikket, azóta nem szállítanak ki pizzát a cikk írójának. Azért viszonylag tűrhetőek. Tőlük szoktuk a nagy pizzákat rendelni a közös pizzázások alkalmával. Ha összedobjátok a pénzt, akkor nem is olyan drágák.

Rzsó & Tom