Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Molnár Ágnes

Bemutatkozik a SPOT!

TDK C15

Scriptíz

"...a HPL ugye valami scriptnyelv?"

Kollégiumi körök

Kollégiumi körök bemutatkozása.

Sporthírek

A karok közti focibajnokság sorsolása a 4. fordulótó, elsős foci, eseménynaptár.

G#ci meteorológusok

"Vagy egy random-generátor csinálja a k_rva időjárásjelentést?"

Főzőrovat

Morál

"... nem divat már a lakókörnyezetre odafigyelni."

Közös tárgyak

Közös tárgyak, tanárok.

Új Vár Klub

Az Új Vár Klubról elmondhatjuk, hogy mindig a "kor"-nak megfelelő stílusú zenei repertoárral várja a szórakozni vágyó fiatalokat. Ma már nem csak a zenében követi a kort, hanem technikai felszereltségben is. Bizonyítja ezt a rengeteg fényeffekt, hangosítás, ami egy mai modern diszkóhoz szükséges.

Régebben a Várklubnak rengeteg gondja volt a korábbi rendezőkkel és a környékbeli lakókkal (előbbieknek a KKB, utóbbiaknak a kiszűrődő zajok és a hazafelé tartó mámoros fiatalok nem tetszettek), de szerencsére lassan rendeződött a helyzet.

A nyugodt szórakozást csak a rendezők határozott fellépésével lehet biztosítani. Ezért van az, hogy ha valaki rendező akar lenni, akkor igen kemény felvételi procedúrán – ún. "próbázáson" – kell átesnie.

A Várklub ma a kollégium legnagyobb bevételi forrása. Ha nem lenne, jóval kisebb anyagi keretek között működhetnének a kulturális körök, nehezen tudná támogatni a KKB a szakmai köröket, nem lehetne megcsinálni azokat a felújításokat a kollégiumban, amelyek szükségesek, de az egyetem nem tud pénzt biztosítani rá. A bevétel főleg a büféből és az alkalmi – külsős – belépőkből származik. A kollégisták számára a Várklub kedvezményes belépést biztosít – hiszen valahol még mindig a kollégisták rendezvénye. A bulik pénteken és szombaton zajlanak, az aktuálisan kedvelt együttesekkel.