Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Mit jósolnak a csillagok?

Simonyi Károly Szakkollégium

Szerkezetként egy olyan, a korábbi reszort működéséhez képest szorosabban csatolt struktúrát lehet vázolni, ahol a körvezetőkből alkotott testület munkáját, a közös stratégia kidolgozását egy menedzsment – "elnökség" – segíti, ám a döntések meghozatala és a szakmai tartalom biztosítása továbbra is a körök, körvezetők feladata.

Megütött a HiFi-guta

A zürügy

Schönherz Kollégium 2001. őszi rendezvénynaptár

Zarathustra* margójára

"Ne tervezd a jövőt: a jelenben élni kell! Aki ezt elfelejti, nem lesz mire emlékezzen múltjából."

Az új tanterv és a szigorlatok

Boszorkány II.

Őszi Csúcstartó

"A győztesek"

Néhány gondolat a hitről

"Mégis, miért hiszek inkább az axiómákban...?"

EHK-tükör

"Nem a részvétel, a győzelem, hanem a fontos."
A fenti furfangos mondatot egy jól frekventált helyen olvastam. Olyan, mint a: Miért temetkezik az indián a hegyoldalba? Mert ott van a temető...

Az új OHV-val bizonyára mindenki találkozott már. Az új formátum remélem nem riasztott vissza senkit.

Jövő ősszel is lesz Regatta (de OHV is). Erre vonatkozóan az EHK megkezdte a szervezést. Remélem, most már tényleg nyerünk. Az 1998/99 II. félévére vonatkozó lakhatási támogatást valószínűleg a júniusi kifizetésekkel fogjátok megkapni. Erről a HÖK-ök biztosan plakátolni fognak. Ha mégse, akkor írj az EHK e-mail címére.

Lezárult az Egyetemi BME Ösztöndíj pályázat. A nyerteseket értesítettük. Ha lemaradtál róla, a jövő félévben újra próbálkozhatsz.

Mint tudjátok, (tudjátok, mert én leírtam) szeptembertől új TVSz lép életbe. Az új TVSz-t mindenki meg fogja kapni. A kezébe, papír formátumban. Erre az egyetem vezetése tett ígéretet. Közkincs lesz.

Az aktuális pályázatok és felhívások a következők: a balatonlellei és az öntevékeny körök pályázatai feldolgozás alatt állnak, a nyerteseket értesítjük. Idén is kiírásra kerül a Köztársasági Ösztöndíj pályázat. A "Manager Képzés" Alapítvány pályázatának beadási határideje június 30. A Siemens cég két pályázatot is kiírt. Az egyik a doktoranduszokat, a másik a diplomázókat célozta meg. Pályázatot hirdet a Dunaferr Rt. és a TVK Rt. is, amely pályázatokon a Dunaferr-díjért, illetve a TVK-díjért lehet versengeni. Az "Ipar Műszaki Fejlesztéséért" Alapítvány is közzétett egy pályázatot, mely szerint ők a Kiváló Minősítésű Diplomamunka Díjra keresnek pályázókat. A pályázati feltételekről bővebbet a hirdetőkön találtok. Tanulmányozzátok szorgalmasan.

Ha van valami égbekiáltó problémád, írd meg nekünk! E-mail cím: ehk@sc.bme.hu. Az EHK honlapja folyamatos felújítás alatt áll. Továbbra is, rendületlenül. Ezt már olvastam valahol. Lehet, hogy az előző EHK-tükörben?!

Veres Gábor (Tsóka)