Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Scriptíz

"...a HPL ugye valami scriptnyelv?"

Hegedű

Idióta programnyelvek 1. rész: a Brainfuck

Jobbra lép, ott megnöveli az értéket, visszalép, ott csökkenti, és ha ott nem nulla, belekezd megint – azaz átmásolja eggyel jobbra az aktuális pozíción található "számot". Most csináljunk valami gyakorlatiasabbat, egy if-elágazást.

Álomtükör

Vers

HK news

Az ösztöndíjosztás elveiről, beszámoló a szakirány-besorolásról, KBME és Kari Jutalom pályázatok, egységes BME rövidítés, és természetesen Veszely for president!

Nőidomítás

–Jön a barátnőd este bulizni? –Nem, azt mondta, inkább otthon marad. –Jól van idomítva, tudja, hova nem kell jönnie

Olvasd el!

SPOT fény-képrejtvény!

CERN – a járókeretes müonok birodalma

Részecskegyorsító: kalandok föld felett és föld alatt

Máshol

Zaránd Miklós, III. vill.

Miért jó rám szavazni?

Elnöke vagyok a VAM-nak (Villamosmérnökök A Mobiltelefonokért). Ez az energikus társaság, melynek taglétszáma folyamatosan nő, az alábbi célokért küzd:

·A becsületes mobiltelefonos villamosmérnökökkel szembeni negatív diszkrimináció megszüntetése.

·Mobiltelefon után járó támogatások emelése (azért mobiltelefonok után jár, és nem személyenként, hogy annál több támogatást kapjon a becsületes mobiltelefonos villamosmérnök, minél több mobiltelefonja van).

·És fő célunk: A Villanykaron a mobiltelefon használatának kötelezővé tétele.

Ez a sok teendő természetesen nem akadályozhat (és nem is fog) többi célom megvalósításában:

·Egyik legnagyobb probléma, hogy az Egyetemi Városban nincs egyetlen hely, ahol a becsületes mobiltelefonos villamosmérnök szórakozni tudna. Gondoljatok bele: van-e a világon még egy olyan város, ahol nincs kocsma, darts- és biliárdklub, tekepálya? Ezt a problémát egy szórakoztatókomplexum építésével oldanám meg a I épület és a Petőfi-híd közötti részen, így nem kellene minden becsületes (mobiltelefonos) villamosmérnöknek fölöslegesen kimenni a városból, hogy megigyon egy sör-bor-pálinkát.

·Vannak ám a közeljövőben megvalósítható célok is. Pl.: a HSzK-ban kreditrendszer bevezetését tervezem, hogy ne kelljen órákat sorban állni a becsületes (mobiltelefonos) villamosmérnöknek, hogy - ha engedik bokros teendői, és marad egy kis szabadideje - megnézhessen valamit a NEPTUN-ban, csak azért, mert néhány nem becsületes (nem mobiltelefonos) hallgató fél napokat ül a gép előtt igen hasznos tevékenységet folytatva (pl.: IRC, ugye) ahelyett, hogy pl. mobiltelefonálna, vagy más hasznos munkát találna magának

·A T épület I. emeleti WC-jének rendbetétele (lyuk befalazása - erkölcsrendőri feladatok, ugye)

Aki rám szavaz biztos, hogy nem fog csalódni. És tudjátok, hogy miért nem: mert én nem ígérgetek.