Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Impresszum

Majzik Róbert (Mc)

SAS Egyetemi Program

A SAS 1976-os alapítása óta nyitott a fiatalabb generációk irányába, speciális ismeretek közvetítésével hozzájárul a fiatalok ismeretanyagának bővítéséhez, s a diákok elhelyezkedésének megkönnyítéséhez.

Lövészet a BME-n

Alkotói pályázatok

Nagy-György Attila (Nagyi), V. Vill.

Életkép

Mindenki óriási cuccokkal. Az egész délelőttöt azzal töltötték, hogy karácsonyi ajándékokat válogattak.

Jó lenne menekülni néha

"... a vádak maguktól hátradöntenek."

Életkép a Schönherzből

Vers-elő (folytatás)

Étteremajánló

avagy hova menjünk enni: Bécsiszelet vendéglő

Nézzük, hogyan is kell tíz éhes embert elvinni vacsorázni, úgy, ahogy az a Nagy Könyvben meg van íva:

1. Asztalfoglalás

Kedves női hang veszi fel a telefont. Miután elmondom, hogy mikorra, hány emberre szeretnénk asztalt foglalni, elkéri a nevemet és a telefonszámomat. Megkér, hogy amennyiben meggondoljuk magunkat, feltétlenül telefonáljunk. Vége, ennyi. Tessék kapaszkodni, öt perc telefonon, nem két óra! Ilyen is van.

2. Előkészületek

Szólok a többieknek, hogy nyolckor találka a portánál. Fél nyolckor felhívnak ők, hogy rendben van-e a foglalás, valamint megbeszéljük az asztalok elrendezését.

3. Megérkezés és vacsora

A galérián kaptunk helyet. Szerencsére a többi vendég a földszinten van, így csak magunk vagyunk fenn. Az első kellemes meglepetés az étlap és az árak voltak. Lazaccal és camambert-rel töltött sertésszelet körettel 1500Ft. Ez volt a legdrágább. De van itt aszaltszilvával töltött "Boszorkányok eledele" is, vagy májjal töltött sertésszelet. Mint látszik, alapvetően hús alapú az étlap, de vannak vegetáriánus ételek és levesek is.

Második kellemes meglepetés az étkek mérete volt. Bár sejthettük volna, mert a felszolgáló hölgy közölte némely ételnél, hogy a köret nem fér a tányérra. Kihoztak egy kb. 20-30 centi átmérőjű tányéron egy ilyen barna dolgot. Először azt hittük, hogy az illető közepes méretű pizzát rendelt. De nem. Az volt rántotthús. A lazaccal töltött húsról kiderült, hogy igazából két emberes szelet hús (1 szelet kb. két tenyérnyi), és tényleg lazaccal és sajttal van töltve. A májjal töltött sertésszeletben legalább két ujjnyi vastagon volt máj, méretre szintén kb. két tenyérnyi volt.

A harmadik kellemes meglepetést az íz okozta. Mindenki elismerően nyilatkozott az általa rendelt fogásról. Kellemes ízű, jól elkészített, ízlésesen tálalt vacsorát kaptunk. Néhányan hosszan tartó barátságot építettek ki az erőlevesben lévő tojással, aminek úgy adtak tanúbizonyságot, hogy a következő erőlevesbe már kettőt, később hármat kértek.

4. Kiszolgálás minősége

Szintén elégedettek voltunk. A felszolgáló hölgy kedves volt, mindenkinek azt hozta ki, amit kért. Szerencsére volt beépített error checkere, így az egyikünk 4 dl-es gin rendelésekor warning message-et adott. Amikor valaki a lazacos hús mellé előételt kért, figyelmeztette, hogy a főétele két szelet húsból áll, így talán kicsit sok lesz. Igaza lett. Vette a lapot akkor is, amikor a levesestányér tojáskapacitását latolgattuk vagy magasabbra hágott a társaság hangulata. Pénzügyi kavarások miatt sajnos nem kapott annyi borravalót, amennyit eredetileg szántunk neki, de legyen ez a cikk némi kárpótlás érte.

Összességében bátran kijelenthetem, hogy a Mester utcai Bécsiszelet vendéglő minden szempontból ötösre vizsgázott. Aki nem hiszi, próbálja ki.

Rzsó