Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja

Theo papa

Az előző számunkban megjelent egy cikk "Taho papa" címmel, amely kapcsán szerkesztőségünket megkereste Molnár László, a Theo papa egyik vezetője, megkérdőjelezve a cikk korrektségét. Jómagam is azon a véleményen vagyok, hogy illik mindkét felet megkérdezni, ha probléma merül fel, így készítettem egy riportot a Theo papa vezetőivel.

Molnár László elmondta, hogy az előző számban leírt "történet" – miszerint a pizzafutár nem viszi fel a pizzát a szobába – oka annyi: a kollégiumi vezetés megtiltotta, hogy a pizzafutárok felvigyék a szobába a pizzákat. Ez már kb. másfél hónapja így van (feltehetőleg a cikk keletkezésének időpontjában is már így volt). Tehát a portás nem engedheti fel a futárokat az emeletekre, a jövőben kénytelen az éhes kollégista lemenni a pizzájáért. A történet folytatására (miszerint a szoba tiltólistára került, mert előzőleg nem vette át a pizzáját) az a magyarázat, hogy a házhozszállítás kára az, ha a megrendelő nem veszi át pizzát, vagy a rendelt ételt. Ilyen esetben a cím tiltó listára kerül, még egyszer nem kockáztatják meg a hiábavaló házhozszállítást. Molnár László elmondta, hogy legalább 30 ilyen cím van városszerte.

Előfordult az is, hogy valaki mást kapott, mint amit kért. Ilyen esetben Theo papáék szívesen várják a visszajelzéseket a központi számukon, mindent el lehet intézni. Az esetleges "károsultat" ilyenkor legközelebb valami kedvezménnyel vagy valami plusszal próbálják kiengesztelni. Tehát élőszóval el lehet intézni a dolgot. Sajnos előfordulhat az, hogy a futár esetleg összekeveri a pizzás-dobozokat amikor egyszerre 10-15 pizzát is hoz, emberek vagyunk, tévedni pedig emberi dolog, de a megoldás akkor sem az "anyázás".

A késések oka gyakran az, hogy amikor a megrendelő a Neten rendel, nem ad pontos adatokat. Többször is előfordult olyan megrendelés, hogy címnek csak az Irinyi u. 42. volt megadva, pontos szobaszám, vagy név hiányzott. Ilyenkor nehéz pontosan, időben teljesíteni a kiszállítást. Telefonos rendelésnél nincs gond, mert a diszpécser elkéri a szükséges adatokat. A Netpincértől egy személyhívón keresztül jönnek át a megrendelések, néha itt is előfordul, hogy hibásan jönnek át az adatok, ilyenkor nyomozni kell a megrendelő után, ez is lehet a késlekedés oka. De - mint mondta - a telefonos rendelésnél ilyen gond nincs, így ez az ideális. Általában igyekeznek tartani a max. másfél órás kiszállítási időt.

Molnár Lászlóval beszélgettem még arról is, hogy szokott-e a futároktól visszajelzést kapni a borravalóval kapcsolatban. Elmondta, hogy Magyarországon borravaló adható, de mint a feltételes mód is mutatja, nem jár. A borravaló a vendég, vagy ügyfél elégedettségét fejezi ki a szolgáltatással kapcsolatban. Nálunk az elfogadott mértéke 10%. Tehát a futár nem tehet megjegyzést, ha netán nem kap borravalót, erre a tulajdonos odafigyel a futárok fizetésében is.

Végezetül Molnár László hozzátette, hogy ő mindent megtesz az ügyfelek elégedettségéért, negyedévente változtat az étlapon, újdonságokkal bővít, és próbálja az árakat is vonzó szinten tartani.

A cég egyik alapító tulajdonosa, Balogh Gyula (alias Theo) elmondta, hogy az egyik nagy megrendelőjük a Schönherz, így ő mindenképp jó viszonyra törekszik. De sajnos vannak kollégisták, akik hozzáállásáról ez nem mondható el. Ha a borravalót nem is várhatják el a futárok, azért egy "Köszönöm"-öt igen.

Sajnos arról nem tehetnek, hogy a Netpincér nem szolgáltat olyan technikai színvonalat, hogy a rendeléseket pontosan és időben megkapják, ezért ő is a telefonos rendelést ajánlja. Reméli, hogy ez a szolgáltatás is javulni fog a jövőben.

Ha egyszerre sok pizzát rendeltek, akkor azért már kedvezmény jár, ezért érdemes akár összefogni, és egyszerre rendelni.

Balogh Gyula azzal zárta a beszélgetést, hogy induljunk tiszta lappal, ők mindent megtesznek azért, hogy az éhes kollégisták időben megkapják a rendelést, a megrendelőktől pedig annyi korrektséget várnak el, hogy ha rendelnek, akkor azt pontosan tegyék, és ha kiszállították, akkor vegyék át a pizzát, vagy a rendelt ételt.

Ts.


Megjegyzés: a múltkori számunkban megjelent "Theo papa kritikai oldal" stílusa valóban nem volt túl kedveskedő, ezért elnézést kérünk a Theo papától. A tartalmával kapcsolatosban annyit szeretnék elmondani: ez egy nyilvános szolgáltatás, amelyről leírtuk a véleményünket, és ezek valóságtartalmában biztos voltam, mivel résztvevőként tapasztaltam, ezért Ts.-sel ellentétben nem érzek újságírói hibát.

A fenti cikkben emlegetett portai átvétel problémájára ezek szerint találtunk magyarázatot, bár nem értem, hogy ebben az esetben a futárok miért arra hivatkoztak, hogy sietnek.

Reméljük a többi gond is meg fog oldódni, köztük a netes rendelés is, hiszen azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy legtöbben a Netpincérről ismertük meg a kollégiumban Theoék szolgáltatását.

Ki szeretném emelni: ritkán fordul elő, hogy egy negatív cikk után ilyen korrekt módon keressenek meg minket, mint ahogy Molnár László tette (nem, nem ingyen pizzát kaptunk, hanem egy nyugodt telefonhívást).

Gyenes Tamás
Impulzus főszerkesztő