Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Ja, az Újvár?

Néhányan talán éhen is halnának háló hiányában, hiszen nem menne a Netpincér – bár állítólag már valaki egyszer látott olyat, aki a koleszból telefonon rendelt pizzát.

Cím nélkül

Órarend

EHK-tükör

"Bízzunk Istenben és tartsuk szárazon a halakat!"

SCHinema

Eretnekek könyve 25.17

Egyetemi nagyszótár

Köztársaság!

Vas, halál, cserebogár

Chilis kakaó

Szitázó

CS – egy kicsit másképp

A két ünnep között több ezer BME-s hallgató levelet talált postaládájában a svájci Credit Suisse biztosítótól. A levélben egy, a BME-vel aláírt megállapodásra hivatkozva a biztosító ingyenes balesetbiztosítást ajánl minden olyan hallgatónak, aki egy regisztrációs lapot visszaküld a megadott címre február 14-ig. Bizonyára sokan elgondolkodtak azon, vajon hogyan (milyen jogon) jutott a cég nevükhöz, állandó lakcímükhöz. Talán néhányunkban az is felmerült, miért pont a Credit Suisse. Persze nemes dolog, hogy egy nagy nemzetközi vállalat ingyenes biztosítást ajánl a szegény magyar diákoknak. Ha egy picit a színfalak mögé nézünk, eszünkbe juthat, hogy nem pusztán emberbaráti szeretetből tették meg ezt a lépést. Hiszen így birtokában vannak több ezer jövőbeli potenciális ügyfél adatának. S azok, akik élnek a most ingyen nyújtott lehetőséggel, valószínűleg a későbbiek során bizalommal fognak a Credit Suisse-hez fordulni mondjuk lakás-, élet-, vagy nyugdíjbiztosítás terén. Kérdés továbbá az is, vajon a Credit Suisse volt-e az egyetlen, aki hasonló felajánlást tett, s ha nem, akkor miért pont neki jutott a megtiszteltetés. Legtöbbünknek azonban a fentebb már említett személyes adatok védelme szúrt szemet. A Credit Suisse által küldött levélben ugyanis a következőket olvashattuk.

"Jelen regisztrációs lap kitöltésével hozzájárulok, hogy a Credit Suisse Life & Pension Biztosító Rt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem között létrejött együttműködési megállapodás alapján a Biztosító a biztosítottak listájára felvegyen, adataim bizalmas kezelése mellett."

Medveczki Gábor, karunk HÖK elnöke megkereste Detrekői Ákos urat. Levelében azt kívánta megtudni, hogyan kerülhettek személyes adataink harmadik fél birtokába, valamint azt, hogy ezen adatokat a cég valóban bizalmasan fogja-e kezelni. (Mintha év elején aláírtunk volna egy adatkezelési nyilatkozatot, miszerint a BME adatainkat abszolút bizalmasan kezeli, azokat harmadik félnek semmilyen körülmények között nem szolgáltatja ki.) A Rektor úr válaszlevelében megnyugtatóan közölte, hogy adataink harmadik fél birtokába nem kerültek, minden a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően történt. Számomra csupán az nem világos, hogy ha adataink nem kerültek a Credit Suisse-hez, akkor ki küldte azokat a bizonyos leveleket.

Tsaby