Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A Schönherz kolesz nem apácazárda...

Süveges Péter (SPéter), II. Vill.

Székely Király Zsolt, V. Vill.

Kálmán György (Gyuri), IV. Info.

SPOT fény-képrejtvény

Beszámoló az Impulzus elmúlt éves tevékenységéről

Mindegyik testülettel jónak értékelném a kapcsolatunkat. Meghívásunkra a Kémlelő szerkesztősége (vegyészkari lap) egy vacsorára meglátogatott minket, a nyári táborunkban pedig, az építészekkel tartottunk egy közös szalonnasütést. Jelenleg az ÁVF-fel építgetjük kapcsolatainkat.

A SZIT győztes nótája

"Invertálnám kvadratikus mátrixom, mátrixom, de mátrixom..."

Gépészkari kollégiumi felvétel és szociális támogatás

Fiatalság

Bor, igény, kultúra

Diplomaterv és szerzői jog

Nemrégiben felmerült a kérdés, hogy a tanszék vajon megkövetelheti-e nála diplomázó hallgatójától, hogy diplomamunkáját file-ban (esetleg meghatározott szövegszerkesztő által készített formátumban) is bocsássa a rendelkezésükre. Nem egy tanszék archiválja a náluk készült diplomamunkákat, és erre természetesen az elektronikus mód a legkézenfekvőbb, de a hallgatónak van-e joga megtagadni ezt a fajta beadást? Kötelezhető-e arra, hogy további feldolgozásra alkalmas (copy-paste-elhető) formában adja át dolgozatát? Egyáltalán a diplomamunka, mint szellemi termék, kinek a tulajdona, a hallgatóé vagy a tanszéké?

A fenti problémakör tisztázását Zoltai József dékánhelyettes úr vállalta magára, kikérve Kiss Tamás egyetemi jogász véleményét is a kérdésben. A jogi állásfoglalással összhangban kerül majd be egy kiegészítés a kari Tanulmányi Ügyrendbe is, illetve annak hatályba lépéséig a Dékánhelyettes úr megfogalmazott egy állásfoglalást, melyet itt jobbra olvashattok.

Csilla


"A diplomaterv beadásának előírt formája továbbra is a kötetbe rendezett, gépeléssel, nyomtatással vagy egyéb úton papírra vitt, könyvszerű, egy példányban benyújtandó diplomamunka, amely tartalmazhat rajzos, kilistázott, fájlban megadott vagy egyéb mellékletet. A diplomamunkát készítő hallgatónak nem írható elő, hogy diplomamunkáját ezen kívül (vagy ezt helyettesítve) fájl formájában is benyújtsa, még akkor sem, ha az ehhez szükséges eszközöket (számítógép, szövegszerkesztő, floppy stb.) a tanszék biztosítja. A hallgató az ilyen felszólítást vagy kérést következmények nélkül elháríthatja, de ha jónak látja, teljesítheti is."

Dr. Zoltai József
dékánhelyettes