Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Cím nélkül

A HA5KFU kollégiumi rádióklub

Nyugalmat keresve

McQpa

Minőség a kezdetektől

Ülünk a buszon I.

"Busszal."

Kedves Olvasó!

A hallgatók nem hallgatnak

"...a Minisztérium szeptemberig új hallgatói normatíva rendszert vezet be a HÖOK-kal egyetértésben."

A Diákhitel kamatáról feketén-fehéren

A diákhitel törlesztése tehát jövedelemarányos, így a kamat változása kizárólag csak a törlesztési időszak hosszát befolyásolhatja.

Huber Krisztián (Mathifou)

Cím nélkül

Biztonság a kollégiumban

Azt hiszem, nem mindennapi dolog az, hogy egy egyetemi kollégium bejáratát egy vagyonvédelmi kft. dolgozói biztosítsák. Márpedig nálunk bizony ez a rendszer került bevezetésre. A dolog folyamatáról, az előzményekről és következményekről faggattam Sándor László kollégium igazgatót és Csulyák Gábort, a jelenlegi KKB titkárt, így az alábbi történet bontakozott ki.

Az események folyamatát a kollégiumban történő sorozatos incidensek (rongálások, később verekedések) indították el. A KKB és az állami vezetés is úgy érezte, hogy semmilyen eszköz nincs a kezében, amivel a "háza táján" rendet teremthetne: hiába tiltott ki a KKB a kollégiumból néhány embert, ezen döntésének nem tudott érvényt szerezni. A KKB által korábban indított fegyemi ügyekben a Dékán Úr tájékoztatását követően nem történtek időben érdemi lépések, így azok jogilag elévültek, a fegyelmi tárgyalás lefolytatására már nem került sor. Mivel a károkozások tovább folytatódtak (majd újabb fegyelmit indítványoztak az újabb ügyekben), Sándor László levelet írt karunk dékánjának, amiben tájékoztatta őt a kialakult helyzetről, és segítségét kérte a megoldás megtalálásában.

Pap László válaszában határozottan kérte, hogy a kollégiumi vezetés a kitiltó határozatoknak szerezzen érvényt, a főbejáratot a kollégium saját költségén március 22-étől szigorúan őriztesse, a költségeket fedezze akár a kollégiumi kiegészítő díj emelésével is.

Mivel a károk egy részét a kollégium környékén okozták ismeretlen tettesek, véletlenszerű időkben, de ismétlődően járőrözzenek a kollégium körül, és állítsák elő akit rongáláson kapnak.

A KKB és Sándor László eleinte azt a megoldást támogatta volna, hogy kollégistákból szerveződő 2-3 fős csapatok vigyázzanak a bejáratnál, ám egy-két kör lefutása után nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem fog menni. Laci nem érti, hogy míg a kollégiumban működő rendezvények