Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Ajánló

Rudolf Pétertől az ír népzenéig

Konyhafelújítás

"A konyháink tényleg iszonyatosan lepusztult állapotban vannak..."

Révkomáromi képzés

Nylonzacskó-pukkasztás az Interneten

Aki kicsit is ért a Flash-hez, tudja, hogy egy ilyen játékot összerakni maximum félnapi munka, egy kis animáció meg néhány hang, hogy azért kicsit változatos legyen, plusz minimális programozás ActionScript-ben.

Fair

Gyorstalpaló

Tükör

"Az a jó a vonatban, hogy nem lehet eltévedni."

"Mi a legőrültebb álmod?"

"Valóra váltjuk!"

Internyet

Biztonság a kollégiumban

Azt hiszem, nem mindennapi dolog az, hogy egy egyetemi kollégium bejáratát egy vagyonvédelmi kft. dolgozói biztosítsák. Márpedig nálunk bizony ez a rendszer került bevezetésre. A dolog folyamatáról, az előzményekről és következményekről faggattam Sándor László kollégium igazgatót és Csulyák Gábort, a jelenlegi KKB titkárt, így az alábbi történet bontakozott ki.

Az események folyamatát a kollégiumban történő sorozatos incidensek (rongálások, később verekedések) indították el. A KKB és az állami vezetés is úgy érezte, hogy semmilyen eszköz nincs a kezében, amivel a "háza táján" rendet teremthetne: hiába tiltott ki a KKB a kollégiumból néhány embert, ezen döntésének nem tudott érvényt szerezni. A KKB által korábban indított fegyemi ügyekben a Dékán Úr tájékoztatását követően nem történtek időben érdemi lépések, így azok jogilag elévültek, a fegyelmi tárgyalás lefolytatására már nem került sor. Mivel a károkozások tovább folytatódtak (majd újabb fegyelmit indítványoztak az újabb ügyekben), Sándor László levelet írt karunk dékánjának, amiben tájékoztatta őt a kialakult helyzetről, és segítségét kérte a megoldás megtalálásában.

Pap László válaszában határozottan kérte, hogy a kollégiumi vezetés a kitiltó határozatoknak szerezzen érvényt, a főbejáratot a kollégium saját költségén március 22-étől szigorúan őriztesse, a költségeket fedezze akár a kollégiumi kiegészítő díj emelésével is.

Mivel a károk egy részét a kollégium környékén okozták ismeretlen tettesek, véletlenszerű időkben, de ismétlődően járőrözzenek a kollégium körül, és állítsák elő akit rongáláson kapnak.

A KKB és Sándor László eleinte azt a megoldást támogatta volna, hogy kollégistákból szerveződő 2-3 fős csapatok vigyázzanak a bejáratnál, ám egy-két kör lefutása után nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem fog menni. Laci nem érti, hogy míg a kollégiumban működő rendezvények