Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Irodalomóra helyett

Korlátolt elsősök

"Ha mög lett mondva, hát mög lett mondva"

Dibó Zoltán

CSN II. éves közgyűlés, 1999. február 18-21. Varsó

"akár teljes értékű csereprogramot is szervezhetünk"

DSK őszi féléves rendezvénynaptár

Árlista

Ne mondja rám senki, hogy nem vagyok elég okos...

Kollégium és diákotthon

Történelem

A Pascalra való áttérés 1981-ben történt, amiben Pongor tanár úrnak elévülhetetlen érdemei voltak. Ekkor még a 4 külön szakon (technikus, műszer, híradó, erősáram) külön folyt az oktatás.

A 2001/2002. tanévi villanykaros tanulmányi versenyek eredménye

QnQ élménybeszámoló "válogatás"

XXX. Schönherz Qpa

Rövid hírek Házunk tájáról

A májusi kollégiumi díj 500 Ft-tal több lesz, tehát összesen kerek 5000 Ft. Az emelés csak egyszeri alkalomra szól, és azért van rá szükség, hogy a kollégium bejáratánál alkalmazott biztonsági őr bérét fedezzék belőle. A KKB április 7-ei ülésén határozott erről, amely döntés megho-zatalára (csak ebben az egyedi esetben) a Kollégiumi Küldöttgyűlés hatalmazta fel.

A Villanykari Felezőbál április 26-án kerül megrendezésre, a buli lebonyolítását a FeCat rendezői fogják majd segíteni. A szervezők idén is a másodévesek közül kerültek ki. A kreditrendszernek köszönhetően a felezők között különböző "évjáratú" emberek is előfordulnak; lassan érdemes elgondolkodni azon, hogy a felezést milyen eseményhez is kössük tulajdonképpen... Jelenleg az emberek saját megítéséle számít. ("Lássuk csak, vajon kb. mikor is fogok végezni...?")

A XXVIII. Csillagtúra időpontja: április 24., szombat. A túra jellegét tekintve hagyományos, ám érdekesség, hogy idén a rendezést elsősök(!) vállalták el. Természetesen régi túrarendezők közül is sokan segítik a munkájukat, de ez mégis bizonyára nagy kihívás a számukra. Mi pedig kíváncsian várjuk, hátha sikerül valami újdonságot kihozni a dologból. Reméljük, első Csillagtúrájuk legalább olyan emlékezetes lesz számukra, mint nekünk volt.

Az április 23-i hétvégének lesz egy másik fénypontja is: a pénteken este 10-től szombat este 10-ig tartó 24 órás foci (sajnos a Hauszmann utcai tornaterem nagy kihasználtsága miatt csak ekkor kaptunk helyet...). A rendezők csak remélni tudják, hogy a szerencsétlen egybeesés ellenére lesznek közöttetek vállalkozó szellemű sportőrültek. Jelentkezni a portán található jelentkesési lap kitöltésével és leadásával lehet, illetve e-mail-en a rozi@sch.bme.hu címen. "Fogadd el a kihívást, és gyere focizni!"

Ismét van a kollégiumban szervezett nyelvtanfolyam. Angol ill. német nyelven, alap -> közép ill. kezdő -> közép szintű tanfolyamok indulnak biztosan, a szakmai és felsőfokú kurzusok indulása a jelentkező alacsony száma miatt még bizonytalan. A tanfolyam ára 189 Ft/óra, ami elég barátságos összegnek mondható. A nyelvtanárok a már jól ismert Kecskés Katalin és társai lesznek, a helyszín (igen kényelmes megoldásként) itt a kollégiumban a Nyelvi terem (11. emeleti klubhelyiség). Nyelvvizsga-hiányban szenvedőknek azt hiszem, igen megfontolandó...

1999. március 30-án zajlott le a szokásos, tavaszi tisztújító Kollégiumi Küldöttgyűlés. A KGy-n megfelelő számú küldött vett részt (a létszám mindössze egyszer csökkent a határozatképességhez szükséges határ alá, de egy rövid szünet után a megfáradt küldöttek is visszatértek). Az ülés több, mint 6 órája alatt elhangzottak a KKB, a Schönherz Kollégiumért Alapítvány, a Schönherz Telekom, Sándor László, a Várklub Ellenőrző Bizottság és az MKB beszámolói előző éves tevékenységükről; szó (és döntés) volt aktuális kollégiumi kérdésekről, megszavazásra és bei(k)tatásra J kerültek az új KKB tagok és egyéb tisztségviselők, valamint sor került azok jutalmazására is, akik sokat tettek kollégiumunkért az elmúlt évben. Az eseményt a BSTV élőben közvetítette, így nem csak az ott jelenlévők lehettek részesei az eseményeknek. Érdekesség, hogy a KGy – heves hozzá-szólásokat követően – nem fogadta el a leköszönő KKB beszámolóját. A másik rendhagyó dolog, hogy a megválasztott KKB-ban a Kultúr Reszortnak nincsen képviselője (ebben az ügyben azóta történt változás). A KGy-n történtekről a 12. oldalon egy külön összefoglalóban olvashattok.

Újraszerveződik a Szitázó. A kör igen hasznos és közkedvelt szolgáltatása volt a kollégiumnak, ám tagok hiányában működésképtelenné vált. Most elsősök karolták fel az ügyét, terveik szerint nemsokára a régi szolgáltatásokkal áll majd a kollégium rendelkezésére.

Immáron eldöntött tény (persze mint tudjuk, ember tervez...): a Gólyatábor ideje augusztus 14-17., a helyszín a már tavaly is jól bevált Tata. A seniorok toborzása/felkérése ügyében az elsős nevelőtanárok fognak majd lépéseket tenni.

Még egy időpont: a kollégiumi Nyári Tábor augusztus utolsó hétvégéjén, 27-28-29-én lesz Balatonlellén, a BME üdülőtelepén.

Hamarosan kiírásra kerül a pályázat az öntevékeny körök és egyéb hallgatói csoportok számára a Balatonlellei üdülő férőhelyeinek betöltésére. Ide a tábor nyitvatartása alatt (augusztus) a prioritást élvező önkormányzati rendezvények (HK-k és kollégiumi bizottságok táborai, ill. gólyatáborok) mellett fennmaradó férőhelyszámban és időpontban biztosít majd helyet a pályázóknak az EHK.

(Elegendően nagy igény esetén valószínűleg mód lesz majd a Balatonkenesei táborra való pályázatra is.) A pályázatokkal kapcsolatban figyeljétek a faliújságokat!

A KSzK folyamatosan akciózik a hétvégéken. Már négy szint kilyuggatása és kábelezése készült el.

Új kör alakult a koleszban: az ötödik emeleten meg-alakították a Miaf@szér