Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Boszorkány II.

HKnews

Nemsokára tényleg áttérünk a frankó adatbázis alapú hírrendszerre.

Információtechnológiai forradalom

Webfejlesztés

A Simonyi Károly Szakkollégium szakmai cikke

Választások, új HK

Sportrendezvények 2000 tavaszán

Egyetemi nagyszótár

Budapesti Szkeptikus Konferencia – 2004. február 28.

Számomra ezzel sajnálatos módon hitelét vesztette a bűvész, aki előhozakodott azzal, hogy ő Uri Geller minden trükkjét tudja, illetve hogy Geller egy feltörekvő brit bűvészként kezdte, akit menedzsere tett azzá, aki.

Alkony

"...igazából nem is fehér, hanem szürke – sokszínű és hideg."

Zengő

Nem álltak mindig tornyok a hegycsúcsokon. Régen még a hegységek legmagasabb csúcsaira is föl lehetett jutni. Kilátót építettek oda, hogy onnan gyönyörködjenek a tájban az emberek.

Minden út az Agrobankhoz vezet

Modern korunkban bizony elavult módszernek tűnt az, hogy havonta egyszer a tankör bűnbakja rohangált a Dékáni és a pénztár között, majd nekünk, lustáknak elég volt dedikálnunk egy nagy papírt, szünetben vagy órán, liftben vagy a koleszszobában, és már dőlt is a pénz, megindult a dőzsölés. Ez a rendszer persze meglehetősen nagy terhet tett a tankörvezetők vállára, de számunkra kényelmi szempontból kiválónak bizonyult, úgyhogy szerettük.

Az új rendszerben viszont egyre kevesebb örömünk telik. A probléma forrásának ezúttal egy NOP utasítás bizonyult. A Dékáni Hivatal ugyanis azt az utasítást kapta az EIK-től (Egyetemi Információs Központ), hogy a más bankoknak szóló megbízásokat egyelőre, meghatározatlan ideig, ne juttassa el például a hallgatóink által annyira kedvelt OTP-hez, mert a jelenlegi rendszer még nem alkalmas arra, hogy az ösztöndíjakat a különböző pénzintézetekbe, hallgatóink bankszámlájára utalják.

Így azok a megbízások, vagy a megkötött OTP szerződésről szóló igazolások még mindig ott lapulnak a Dékáni Hivatalban, de nem az ott dolgozók lustasága miatt (ha van ilyen egyáltalán). Akik tehát nem kötelezték el magukat az Agrobankhoz, azok továbbra is a központi pénztárban juthatnak hozzá az ösztöndíjukhoz, hiszen még ha meg is bánnák bűnüket, és leigazolnának kedvenc bankunkhoz, arra akkor sem lenne lehetőségük, hogy az Agrobankon keresztül az OTP-be utaltassák azt a nagy halom lóvét, amellyel az egyetem hónapról-hónapra elhalmoz bennünket.

PIN 1122