Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Asterix és Obelix

Programozás 24 órán át

Veszely for prezident!

A képet egy kicsit árnyalja, hogy valószínűleg azért egy ember többször is szavazott [de még mennyire – a szerk.], (nem vette az Index sem olyan komolyan azt, hogy ezt kiküszöbölje), és ezek feltehetőleg jórészt műegyetemisták vagy öregdiákok voltak.

Csorba Kristóf, II. Info.

Gazdaságos öngyilkosság

A világ minden tájáról érkeznének kis hazánkba a szerelmi bánatukban tanácstalanná váltak, hogy országunk komfortos körülményei között vessenek véget evilági létezésüknek.

EHK-tükör

Aki ezt a vizsgaidőszakot igen rövidnek érezte, annak jó hír, hogy az Egyetemi Tanács elfogadta a 2004/2005-ös tanév időbeosztását, ami szerint a régi jó kerékvágáshoz térünk vissza, és nem lesz vizsgaidőszak az ünnepek között.

Kétoldalról

Fejes Róbert (Sziffrid)

Kutyák

Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A tanszék alapvetően három fő területen dolgozik: beágyazott információs rendszerek, intelligens rendszerek tervezése, valamint szolgáltatásbiztos számítástechnika.

Plakátolás, de hogyan!?

Bizonyára Te is hallottál róla, esetleg szemeddel is észlelted, hogy kicsit rendesebben néznek ki a hirdetőfelületek a BME-n, kevesebb a plakát, és rendezettebben vannak kiragasztva. Ez sajnos sokak ellenérzését váltotta ki, ezért szeretnénk néhány szóban tájékoztatni az új rendszer céljáról, eljárásáról.

Néhány, nem műegyetemi szervezet, cég szinte "feketeplakátolásra" használta a hirdetőfelületeket, temérdek plakáttal elárasztva az Egyetemet, illetve folyamatos, de felesleges munkával látta el a gondnokokat, takarító néniket, akik elég sztochasztikusan szabadították meg terhüktől a rácsokat. A plakátok természetesen vastagon eltakarták az egyetemi hasznos információkat, illetve a hallgatók kisebb-nagyobb fontosságú hirdetéseit. Ezt az áldatlan állapotot megunva az Egyetem vezetése felkérte a Műegyetemi Iskolaszövetkezetet, hogy folyamatosan tartsa karban a hirdetőfelületeket, koordinálja a plakátok kihelyezését. Ez abban nyilvánul meg, hogy a MŰISZ "plakátfelelősei" folyamatosan tisztítják a rácsokat, és kihelyezik azokat a hirdetéseket, amelyek kiragasztására felkérték őket. A kihelyezés külsős cégeknek piaci áron, egyetemi szervezeteknek, diákoknak bekerülési díjért történik. Lehetséges persze, hogy az adott szervezet kiteszi a saját plakátját és tájékoztatja a felelősöket erről, hoz egyet a plakátokból, és megmondja meddig legyen kitéve a hirdetés (mert természetesen az új rendszerben ez is garantálható). A kisebb, "eladnám Commodore számítógépem" jellegű hirdetéseknek minden épületben van fenntartva felület, ahova ezek szabadon ragaszthatók. Hát nem kulturáltabb így? Reméljük, átérzed az új rendszer előnyeit, és partner leszel ennek működtetésében!

MŰISZ