Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Tóth András (Tata), III. Info.

Villanykari TVSz-kiegészítések

VBK – könyv minden mennyiségben

Új Vár Klub

Cím nélkül

Rongyláb Party & Táncklub

Beszámoló a 2001. évi ACM programozási versenyről

"...jó szervezési készség, az algoritmusok elméletében való jártasság, kiváló problémamegoldó készség és pontos kódolási képesség szükséges."

HK news

A Dékán Úr köszöntője

SSSL - Szent Schönherz Senior Lovagrend

HK news

TVSz – kari kiegészítések

Május 18-án kerül a Kari Tanács elé a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat kari kiegészítésére vonatkozó tervezet.

Az új egyetemi TVSz sokkal lazább, mint a régi, ennek megfelelően a villanykari kiegészítések is enyhülni fognak a jelenlegi szabályokhoz képest. A HK javaslatainak kialakításában fontos szempont volt az is – természetesen a hallgatói érdekek védelme mellett –, hogy a villanykari diploma megőrizze az értékét, valamint hogy a hallgatókat valamilyen szinten tanulmányaikban való folyamatos haladásra ösztönözze.

OHV

Az egyetemen most folyik az Oktatók Hallgatói Véleményezése – érdemes benézni az órákra, most még mi pontozhatunk...

Az előző félévi OHV kiértékelése most már tényleg készen van, Impi is lesz belőle, nézegessétek szorgalmasan a fakkokat.

Tantervreform

A végéhez közeledik az informatikus tanterv átdolgozásának hosszadalmas folyamata, a kari vezetés egy hónapon belül Kari Tanács elé szeretné vinni a javaslatot. Ez egy igen jelentős változást jelentene: a mostani elsős infósok "alatt" lenne kicserélve a tanterv... A reformhoz a HK is igen nagy reményt fűz, ezért mi is támogatjuk a mielőbbi kezdést. Ám mivel maga a bevezetés módja erősen vitatható, ezért a korrektség érdekében szeretnénk az elsősöket még időben elegendő információval ellátni a jövőjükkel kapcsolatban, és megadni számukra a kérdezés, véleménynyilvánítás lehetőségét, igény szerint a kari vezetés bevonásával. Úgyhogy elsős infósok, a közeljövőben járjatok nyitott szemmel, figyeljétek az erre vonatkozó információkat!

Diákigazolvány

A diákigazolványunkra vonatkozó kedvezményrendszer kialakítása a Diákbónusz Kht. feladata.

Egyelőre csak nagyon kevés helyen kapunk kedvezményt, de a tervek szerint szeptembertől az ország egész területén rengeteg boltot és kereskedőt vonnak be az elfogadók körébe, így az utazáson kívül – remélhetőleg – a kereskedelemben is hasznos lesz kártyánk.

Az elfogadó helyek listája megtalálható a Weben, a http://www.diakbonusz.com címen (most már egy jó ideje működik is). Kiemelném, hogy sok könyvesbolt csatlakozott az akcióhoz, köztük a Liszt Ferenc téri Műszaki Könyváruház is – ez hasznos lehet nekünk (megyek is, veszek Java könyvet). Sajnos a kedvezmény mértéke csekély, de legalább nem is egyértelmű: a Diákbónusz homepage-én több helyen 5 és 10% is fel van tüntetve.

Kíváncsian várom, hogy a tervekből (amelyek között egyébként használható, jó ötletek is vannak), mennyi fog még életem során megvalósulni.

Áramszünet

Június 5-6-án (szombat-vasárnap) áramszünet lesz az R épületben, ezért ezen időszak alatt az EISzK és a HSzK szolgáltatásai szünetelnek.

A NEPTUN előreláthatólag csak 7-én (hétfőn) késő délutántól fog újra üzemelni. A leállás alatt vizsgajelentkezés, tárgyfelvétel, pénzbefizetés stb. nem lesz lehetséges.

Csilla, Tom


Kedvenc dékánunk Széchenyi-díjas lett.

Ezúton is gratulálunk Pap László Dékán Úrnak!