Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A Schönherz Kolesz ajtaját ha bezárja...

"...semmiképp sem fordulhatnak elő lopások..."

Újra Alkotói Pályázat!

Webfejlesztés

A Simonyi Károly Szakkollégium szakmai cikke

Infós tárgyak

Infós tárgyak, tanárok.

Teaház

Támpont Hírek

Doktorandusz konferencia; új egyetemi klub; Prága; ERASMUS pályázat

Néhány gondolat a hitről

"Mégis, miért hiszek inkább az axiómákban...?"

Amiért érdemes élni

Soha nem csináltam semmit se, ami kicsit is veszélyes: nem ittam meg egész életemben semmi alkoholt, nem próbáltam a cigarettát, nem mentem utazni, kirándulni, nem jártam társaságba, mert nem bírtam elviselni a sok elégedett arcot, illetve azokat, akik fesztelenül érezték magukat emberek között.

Kedves Olvasó!

FeCat

Beköszöntő

Mint az a címlapról is kiderült, közös számmal jelentkezik ezúttal az Impulzus és a Toronyhírmondó. Az ok – ha úgy akarjuk – meglehetősen prózai: az elmúlt félévben fej-fej mellett jelent meg a két kiadvány, hetente váltva egymást.

Ennyi idő alatt a két szerkesztőség inkább együttműködött, mintsem rivalizálni kezdett volna. Címünknek is ez az egyik apropója: a "pertu" jellemzi azt a viszonyt is, amelyben a két szerkesztőség áll egymással. Távol álljon tőlem, hogy a lap címét magyarázzam, de az írásmódban elrejtett tartalom – valószínűleg – nem is igényli ezt. Mindenesetre a "two" a két újság közösségére utal, közösségre ebben az újságban, lapgazdánkban, vagy akár felelős kiadónk személyében. Aki e pillanatban, ha nem is egy "per", de fegyelmi eljárás főszereplője a karon, felelős kiadói ténykedése miatt. Közös tehát az az aggodalmas várakozás is, amellyel erre az ügyre tekintünk, hiszen – ha akarjuk, ha nem – a fegyelmi bizottság bölcsességén most sok minden múlik.

Ezzel a rövid felvezetéssel szeretném minden kedves olvasónknak jóindulatába ajánlani a lapot, amelyet – reméljük – még sok Impulzus és sok Toronyhírmondó követ, s talán, valamikor a távoli jövőben születik még újabb közös szám is.

Dénes Ferenc