Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Interjú Füstöss Lászlóval

– A Borpatikában gyakran lehet Önnel találkozni? – A kötetlen diskurzus érdekében egy héten egyszer elő szoktam fordulni, de különösebb illúziói ne legyenek, mert általában egy hosszúlépéssel beérem.

Extrapoláció

Kedves Új Diákjaink!

A Dékán úr köszöntője.

Mindentudás Egyeteme

Sajtóközlemény

Emberszeletelő

"Kérem vigyázzanak, az ajtók gyorsan záródnak!"

Robert Francis Kennedy (1925-1968)

Cím nélkül

Piszkos anyagiak

Bocsánatkérés

Vers

Örökzöld rántotthús

Az új tanterv és a szigorlatok

A decemberi Kari Tanács minden bizonnyal napirendre tűzi az új tanrendben tanuló hallgatók szigorlati rendjét. Az valószínűleg minden érdekelt észrevette már, hogy a régi rendszerhez képest eggyel nőtt a szigorlatok száma (3db: Matek, Digit, Hálózatok (Villanytan)). Legalább ilyen fontos változás, hogy a szigorlat elkülönült az utolsó félévi vizsgától. Tehát először mindenkinek le kell vizsgázni az utolsó félévből és csak azután jöhet a szigorlat, mintegy csemegeképpen. Az is köztudott, hogy a szigorlatot az eredeti elképzelés szerint csak fél évvel az adott tárgy lezárása után lehet letenni. Akkor azonban a sikertelen szigorlat nem jár évismétléssel, a fontos az, hogy az 5. félév végéig meglegyen.

Nos, ha ezeket a feltételeket végignézzük, akkor megállapíthatjuk hogy kaptak rendesen feladatot a mostani első-, másodévesek. Néhány hónapja keresték meg a Hallgatói Képviseletet az érintett évfolyamok, hogy egy kicsit komfortosabbá kéne tenni a rendszert. Tárgyalások kezdődtek a Dékánnal, tanszékekkel és mostanára úgy látszik, egészséges kompromisszumok körvonalazódnak. A három érintett tárgyból kettőben (Digit, Matek) az anya tanszékek támogatják azt, hogy a tárgy utolsó féléve után is legyenek szigorlati időpontok. Most úgy néz ki az Elméleti Villamosságtan Tanszék elzárkózik a gondolattól. Nagy segítség lehet, ha az elővizsgákhoz hasonlóan az utolsó szorgalmi héten előszigorlatokat tartanak a tanszékek. (Ez természetesen csak az előző félévben befejezett tárgyaknál lehetséges.) Szívesen várunk egyéb olyan ötleteket, amelyek a színvonal csökkentése nélkül javítanák a hallgatók lehetőségeit.

Radnóti Tibor
Hallgatói Képviselet