Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kívül az időn

Kollégista lettem...

35. Magyar Filmszemle

Amelyik film üzleti szempontból indítja el és zárja le önmagát, azzal nem tudunk mit kezdeni. Nekünk az a dolgunk, hogy olyan filmeket találjunk, ahol művészi értékekről tudnánk beszélni.

Kommersz magyarságtörténet két felvonásban

Az Ezeregyév kicsit azokra a filmekre emlékeztet, amit az effektek adnak el. Persze bizonyos szempontból lehet, hogy ez így jó, mert másképp biztos kevesebben lennének rá kíváncsiak.

Szakmai Könyvtár

A villamosmérnöki és informatikai szakkönyvek mellett katalógusok és szakfolyóiratok is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

Betegbiztosítási kártya

Szakmai reszort

Kalap

Fúj a szél.

Aktuális ZOH!

Életem története

Az új tanterv és a szigorlatok

A decemberi Kari Tanács minden bizonnyal napirendre tűzi az új tanrendben tanuló hallgatók szigorlati rendjét. Az valószínűleg minden érdekelt észrevette már, hogy a régi rendszerhez képest eggyel nőtt a szigorlatok száma (3db: Matek, Digit, Hálózatok (Villanytan)). Legalább ilyen fontos változás, hogy a szigorlat elkülönült az utolsó félévi vizsgától. Tehát először mindenkinek le kell vizsgázni az utolsó félévből és csak azután jöhet a szigorlat, mintegy csemegeképpen. Az is köztudott, hogy a szigorlatot az eredeti elképzelés szerint csak fél évvel az adott tárgy lezárása után lehet letenni. Akkor azonban a sikertelen szigorlat nem jár évismétléssel, a fontos az, hogy az 5. félév végéig meglegyen.

Nos, ha ezeket a feltételeket végignézzük, akkor megállapíthatjuk hogy kaptak rendesen feladatot a mostani első-, másodévesek. Néhány hónapja keresték meg a Hallgatói Képviseletet az érintett évfolyamok, hogy egy kicsit komfortosabbá kéne tenni a rendszert. Tárgyalások kezdődtek a Dékánnal, tanszékekkel és mostanára úgy látszik, egészséges kompromisszumok körvonalazódnak. A három érintett tárgyból kettőben (Digit, Matek) az anya tanszékek támogatják azt, hogy a tárgy utolsó féléve után is legyenek szigorlati időpontok. Most úgy néz ki az Elméleti Villamosságtan Tanszék elzárkózik a gondolattól. Nagy segítség lehet, ha az elővizsgákhoz hasonlóan az utolsó szorgalmi héten előszigorlatokat tartanak a tanszékek. (Ez természetesen csak az előző félévben befejezett tárgyaknál lehetséges.) Szívesen várunk egyéb olyan ötleteket, amelyek a színvonal csökkentése nélkül javítanák a hallgatók lehetőségeit.

Radnóti Tibor
Hallgatói Képviselet