Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

HK totó

"Mikor van nyitva a Dékáni Hivatal?"

MC68000

EHK-tükör

"Bízzunk Istenben és tartsuk szárazon a halakat!"

Pesti Gábor

B-terv

MAVE

Tanulmány a napvilágra került Elender jelszavakról

Y1.999K

"timer alsó byte-ja dl-be ..."

Rövid hírek Házunk tájáról

Azért nézzétek meg a KIR-t is.

Órarend

Kedves Hallgató Kolléga!

Karunk Tanácsa október 12-én elfogadta a "Hitelességet biztosító eljárások" című szabályzatot. A szöveg megtalálható a http://www.vdk.bme.hu/vik_hitelesseg.html címen a WEB-en. Kérem, olvassa el! Önnek is fontos, hogy a benne foglaltakkal tisztában legyen.

A szabályzat az oktatók számára kötelező eljárásokat ír elő zárthelyi-íratás, vizsgáztatás stb. esetére. Ezentúl nem az oktató személyén fog múlni, mi történjék például puskázás esetén, az eljárás egységes lesz a Karon. Kérem, hogy ezeket az eljárásokat ne vegye zaklatásnak – a cél a becsületes munka védelme, nem pedig a felesleges kellemetlenkedés.

Sajnos arról is tudunk, hogy bizonyos – éppen kiadott – házi feladatok megoldásai illetve a felhívások a megoldás elkészíttetésére megjelentek az Interneten illetve bizonyos hirdetőtáblákon. A szabályzat egyértelműen fogalmaz: a házi feladat mással való elkészíttetése fegyelmi alá eső cselekmény. Ennél még súlyosabbnak tekintjük a "szolgáltatás" felkínálását.

Kérem, hogy ha ilyet lát, szóljon a kezdeményezőknek, hogy ezt a tevékenységet azonnal szüntessék be. Rövid türelmi idő után kénytelenek leszünk az ilyen esetekben fegyelmi úton eljárni.

Nagyon reméljük, hogy a szabályzattal vissza tudjuk adni a becsületes munka rangját, és megelőzni a kellemetlen eseteket.

Üdvözlettel,

Kollár István
oktatásfejlesztési dékánhelyettes