Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Első Schönherz Fesztivál

Tudsz róla?

OPORTÓ Borozó – "TRAM" Kocsma

A megvilágosodás ösvényein lépkedve hasznos lehet egy jó beszélgetés, a villányi borokkal olajozott gondolatokkal osztott ész és a résnyivé szűkült szemű haver, ahogy tompán figyel, majd magához inti a pincércsajt.

Interjú Vajda Istvánnal

"...bemutatjuk azokat a feladatokat, amelyek ma már mérnöki feladatok..."

Villanykari Szakestélyek

A Műegyetemen pár évvel ezelőtt kezdtek szakesteket tartani. A Közlekedésmérnöki Kar hallgatóinak egy lelkes csapata vállalta fel az úttörő szerepet, de hamarosan a többi karon is kezdett meghonosodni a diákéletnek ez az üde színfoltja.

A guberáló

Zaránd Miklós

Te & én

Vers

TVSZ-feeling

Egymásnak ellentmondó szabályok esetén melyik az érvényes?

Piszkos anyagiak

Music News

Most először jelenik meg az Impulzusban zenei hírösszefoglaló. A MusicMania hagyományait követve igyekeztem az igényes rockzene világából híreket összeválogatni, méghozzá olyanokat, amelyek még nem avultak el, tartalmaznak valamilyen tényleges információt és talán újdonság erejével hatnak a rovat olvasói számára. A források általában a hivatalos web-oldalak, amelyeket feltüntettem mindenütt, így az esetleges változások, vagy a hír hitelessége ellenőrizhető, esetleg a későbbiekben elsőkézből juthattok információhoz.

- Blue

Summer Rocks 2001

Idén is megrendezésre kerül a nyári rockfesztivál, bár ez alkalommal csak egynapos lesz. Június 23-án 13 órai kapunyitással várják a Petőfi Csarnok szabadterén a műfaj kedvelőit. A fellépők:


Rhapsody (olasz) – Amorphis (finn) – Edguy (német)
Amon Amarth (svéd) – Pain of Salvation (svéd)
Stonehenge (magyar)

http://www.concerto.hu/


Pepsi Sziget 2001

Idén már kilencedik alkalommal tartják ezt a nagyszabású fesztivált, ahol szinte minden zenei stílus képviselteti magát. Mindez 2001. augusztus 1-8. között a Hajógyári-szigeten. Két fellépőt mindenképp érdemes megemlíteni: Nigthwish, HammerFall. Akit csak a Nightwish érdekel az egészből :-), az elég, ha augusztus 7-re vált jegyet (egy napra csak a helyszínen lehet)!

http://www.nightwish.com/http://www.hammerfall.net/
http://www.diaksziget.com/http://www.pepsisziget.hu/


Nightwish

Még mindig ennél a nagyszerű finn csapatnál maradva, említést érdemel a június végén megjelenő első DVD-jük "From Wishes to Eternity" címmel, melyen a Wishmastour-on készített felvételek mellett egyéb extrákat is kiadnak. Ugyanakkor jelenik meg az "Over The Hills And Far Away" címet viselő CD-jük, ami két új számot, két feldolgozást és számos koncertfelvételt tartalmaz majd. (Ez utóbbi cím Gary Moore: Wild Frontier lemezéről lehet ismerős, ennek nyitódalát adják elő Nightwish-ék, természetesen saját értelmezésükben. :-) Ebből már van ingyenesen letölthető demó.)

http://www.nightwish.com/


Vangelis: Mythodea

A Nagy Öreg újabb lemezt készül kiadni, méghozzá a 2001 Mars Odyssey tiszteletére. A lemez várhatóan nyáron kerül a boltokba.

http://elsew.com/http://www.mythodea.com/
http://www.jpl.nasa.gov/
Sonata Arctica

A banda a napokban jelentette meg új kislemezét "Wolf & Raven" címen, amit hamarosan követ az új stúdióalbum: "Silence". És ha ez még nem lenne elég, meg is látogatják hazánkat (2001. október 12., PeCsa), méghozzá nem is akármilyen társaságban:

Gamma Ray – Sonata Arctica – Vanishing Point

http://listen.to/sonataarctica/
http://www.gamma-ray.com/http://www.concerto.hu/


Stratovarius: Intermission

A MusicMania-ban korábban bemutatott zenekar új lemeze május végén jelent meg. Erről megújult web-oldalaikon értesülhetünk, és rögtön bele is hallgathatunk az új track-ekbe, melyek között két Rainbow és egy Judas Priest feldolgozás mellett élő felvétel is felfedezhető.

http://www.stratovarius.com/http://www.nuclearblast.de/

Savatage: Poets and Madmen

Azután, hogy énekesük (Zachary Stevens) kilépett, az együttes tovább él és dolgozik. Ennek ékes bizonyítékául szolgál az áprilisban kiadott, fenti nevet viselő – amúgy kiválóra sikeredett – korong. Ezen újra Jon Oliva énekel, aki alapítás óta tagja a zenekarnak, és a kezdetektől jó pár évig egyedüli énekes volt.

http://www.savatage.com/