Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Rövid hírek

Gondolataim

"Öröktől valónak tetszik, s aki öröktől való, az talán örök."

Kalandra fel!

Megújuló energia Ma(gyarországon)

Trükkös németek találták ki, hogy két lyuk helyett egyet fúrnak, és koncentrikusan elhelyezett csövekben juttatják le és fel a vizet.

Nagy Péter

A hallgatók nem hallgatnak

"...a Minisztérium szeptemberig új hallgatói normatíva rendszert vezet be a HÖOK-kal egyetértésben."

Impresszum

XXVIII. Schönherz Qpa

"Mindenkinek itt a helye..."

Impresszum

Rudolf Pétertől az ír népzenéig

Ha, ha, ha...

Ha lenne egy könyvtáram, akkor valószínűleg reggel csak 10 órakkor nyitnám ki. Ugyanis ha az elsőre még nem is, de a második órára már az emberek nagy része bejár, s így nem lenne gondom a reggel újságot olvasni szándékozókkal.

Ha lenne egy könyvtáram, akkor valószínűleg délután csak 4 óráig tartanám nyitva. Ezzel elkerülhetném, hogy iskola után valaki is olvasni, vagy esetleg kölcsönözni tudjon.

Ha lenne egy könyvtáram, akkor a legjobb könyveket biztosan nem engedném meg kikölcsönözni, nehogy valaki a földszintnél magasabbra vigye fel, mert a légnyomásváltozás esetleg ártana neki. Meg különben is. Ezek a könyvek zömmel katalógusok, amire egy mérnöknek csak tervezéskor van szüksége. Ez az alkalom meg úgyis olyan ritka egy mérnök életében.

Ha lenne egy könyvtáram, akkor szinte teljesen biztos, hogy vennék bele egy több százezer forintos fénymásoló gépet. De használatát csak könyvtári anyagok másolására engedném meg, mert a legtöbb ember a könyvtári könyveket fénymásolni jár a könyvtárba. Meg különben is. A végén még a fénymásolásból bejövő pénz fedezné a gép működési költségeit, uram bocsá' még hasznot hozna.

De sajnos nincs könyvtáram, se nekem, se több száz kollégistának.

-ro-