Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Interjú Kokas Zsolttal

Egy villanykarosnak regénye jelenik meg. Egy ismerősnek kiadják a könyvét. Egy szerkesztőségi tag írása jelenik meg többezres példányszámban. Ezekből az okokból már egy is elég ahhoz, hogy interjú készüljön az illetővel.

Nyári élményeim, avagy a gólyatábor egy áldozat szemszögéből

Futura non est*

Múltkor visszamentem Anya 2-be. Ott lettem, ahogy ti mondanátok, születtem. Nem volt semmi nagy gond, csak nem tetszett a fülem.

Hirdessünk igényesen!

"Lefelé haladva a "kompozícióban" viszont az igényszint logaritmikusan tartott zérushoz."

4 óra

Néhány adalék...

...a villamosmérnöki és informatikai tudományok poétikai előzményeihez Füstöss László tanár úr tollából.

Kivéve a Gyevi Bírót!

Tavasz van

Kereskényi Balázs

Beszámoló a 2001. évi ACM programozási versenyről

"...jó szervezési készség, az algoritmusok elméletében való jártasság, kiváló problémamegoldó készség és pontos kódolási képesség szükséges."

Agrobank(ó)

Nagyon szép, mutatós, elegáns, sőt európai minőségű kivitel, s hogy mi ez, hát persze, hogy az AGROBANK kártya. Csak lenne már nekem is végre... Merthogy nincs. És nincs. Hiába írtam alá a Dékániban, hogy igen, az AGROBANKot választom kénytelen-kelletlen, a kártya minden hátrányát és előnyét vállalom (azért ilyen is van, lásd első mondat), ennek ellenére mikor a szerződés aláírására került a sor, én, többekkel ellentétben, nem kaptam meg azt a bűvös kártyát. S hogy nem vagyok egyedül ilyetén problémámmal, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egyik szobatársam sem kapott kártyát. S hogy mi volt a magyarázat? Hát, mondták bizonytalanul, sajnos kifelejtettek minket valahogy. Most a legújabb verzió szerint talán ösztöndíjosztásra lesz kártya, talán... Egy kicsit nagyon kiábrándult vagyok. Az ember gyereke jóhiszeműen (kényszerből) megbíz egy bankot avval, hogy kezelje pénzét, s az első visszajelzés a banktól az, hogy elfelejtkeztek róla. Na bumm!! És ezek után ebben a bankba kell megbízni!? Mintha az a furcsa érzésem lenne – bár lehet, hogy tévedek –, hogy Magyarországon nem a bank örül az ügyfélnek, hanem az ügyfélnek kell örülnie, hogy egyáltalán foglalkozik vele a bank. Már csak attól félek igazán, hogy hasonló esetek szerte az országban meg fognak történni, hiszen az AGROBANK már terjeszkedik vidéken is. A Veszprémi Egyetemen hasonló kártyázás fog folyni és már folyik is. Az egyetlen pikantériája a dolognak, hogy a veszprémi pénzkiadó automatákon érdekes módon nem lehet használni a Budapesten kapott kártyákat. Én csak gratulálni tudok az Agrobanknak ezért a fantasztikus rendszerért, és kívánom, hogy annyi bosszúsága legyen, mint nekünk, szegény halandóknak, az Agrobankóval.

-emc-