Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Tóth András (Tata)

"Houston, we have a Congress here..."

Élménybeszámoló a 2002-es houstoni World Space Congressről

EHK-tükör

"Valószínűleg most írom az utolsó EHK tükrömet."

Vizsgatemető

Impulzus tagjelölt vagy-e?

Már csak hosszú évek kitartó munkája szükséges ahhoz, hogy csatlakozz hozzánk, de ne csüggedj, hétfőnként továbbképzés a szerkesztőségben.

VIR, KIR és egyéb hárombetűsök

A KIR meg a VIR sokkal több, mint amit az ember először gondol róla, egy csomó adminisztratív funkciót lát el, amiknek a megvalósítása folyamatos feladat.

Egy világ a föld alatt

"...Ugye azt hitte, olyan lesz, mint ahogy az amerikai akciófilmekben bemutatják?..."

Pályázati felhívás

Sikeres mérkőzések

Kedves TDK-zó Hallgatók!

A zürügy

A Fővárosi Szabadtéri Mozi nézői tiltakozásba kezdtek, hogy kevés a mozi területén található hulladékgyűjtő, és ami van, az sem használható rendeltetésszerűen.

Lapunk munkatársa május 35-én felkereste Salakosnét, a Fővárosi Közterületfenntaró Vállalat helyi konténerének vezetőjét.

A lerakatvezetőnő teljesen egyetértett a mozinézők által mondott problémák egy részével. Megerősítette, hogy a kukák csak szilárd hulladék bedobására alkalmasak, időnként megtelnek. Ez utóbbi esetben el kell vágtatni egy másik kukához.

Azt is megtudtuk, hogy a kukákat rendszeresen ürítik és javítják, mégis előfordulhat, hogy valamelyik meghibásodik. Továbbá, hogy égő cigarettát ne dobjunk bele, és belevizelni sem szabad.

A mozinézők azt is elpanaszolták, hogy szeretnék kulturált módon eldobni a szemetet, és hetente legalább kétszer. Ezt azonban a jelenlegi infrastruktúra nem teszi lehetővé, mivel kevés hulladékgyűjtő van, messze egymástól, és azoknál rendszeresen sorba kell állni.

Erre a kérdésre lapunk munkatársának azt válaszolta Salakosné Grabovszky Anomália, hogy a szabadtéri mozi területén jelenleg működő 5 db kuka elegendő, és hogy nem tervezik újabb hulladékgyűjtő kosarak felállítását.

Ezt követően május 37-én lapunk hasábjain megjelent a mozinézők tiltakozó nyilatkozata, amely parasztfelkelést váltott ki a Vállalatnál.

Május 39-én a közönség nyomására a Budapesti Mozik Egyesülete legfelső vezetése tárgyalásokba kezdett a Közterületfenntartó Vállalattal az újabb szemétkosarak üzembe helyezésének érdekében. A tárgyalásokon részt vett a "Szép Tiszta Budapestért Szív" mozgalom helyi bizottságának mozinéző törzstagja, valamint a Kukások Kerületi Bizottságának egyetemes mozinézői képviselője is.

A vállalat munkatársai közölték, hogy nem tervezik újabb kukák felállítását, s ezt az egyébként már május 35-e előtt meghozott döntésüket a május 37-i újságcikkel indokolták.

Azt hiszem, egy kis affaire van az időrenddel. Kezdek gyanakodni, hogy a vállalat máskor is vindikálja magának ezen hiba elkövetésének jogát. Netán azért nem funkcionálnak adekváltan a gerbidzs-kollektor lyunitok sem, mert előbb ürítik őket, mielőtt bárki szemetet rakhatna beléjük...

Kincses