Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Mit (t)együnk, ha éhesek vagyunk?

Koncertajánló

Halálmetál ősszel és télen.

Nekem ez magas...

ARTulcsapás

Baleset

"A minap elütöttek egy kislányt a kolesz előtt."

HK news

Választások után – Volt nyílt nap – Lesz KTH – OHV – Pályázatok

Extrapoláció

"Pentium MCMLXXXIV"

A Villanykar új virágai

Az előző számunkban megjelent helyesírási teszt helyes megoldásai:

a., a., c., a., b., b., b., a., c., a., a., a., a., b., a., b., c.

Soós István

Nini! Csak nem a Szeptemberi Vizsgaidőszak?

Az öreg rókák tudják már, hogy ilyenkor télvíz idején minden évben felmerül a Kari Tanács napirendi pontjai között a szeptemberi vizsgahét ügye. Tipikusan úgy történik a dolog, hogy a Dékáni Hivatalból kiindulva felötlik: szükségünk van-e erre a szeptemberi vizsgahétre? Erre mi tartunk egy hallgatói gyűlést, ahol a jelenlevők 95%-a szerint szükségünk van rá. Nos, ekkor általában elalszik az ügy a következő hó lehulltáig.

Most sincs ez másképp!

De miért olyan örökzöld a téma? Egyrészt a Dékáni Hivatalban elég nagy a szeptemberi hajrá, amikor az összes méltányossági, halasztott stb. kérelem, beiratkozás mellett kell lezárni az indexeket is. Másrészt egyes vélemények szerint a szeptemberi hét a lumpen elemek dáridója, amikor az összes elvetemült egyetemista egész nyaras lebzselés után egyszerre akar 4 tárgyból levizsgázni. Vannak persze más komoly érvek is, de 3 Impulzus kevés lenne az eddig elhangzott vitairodalom leközléséhez.

Mi erről a Hallgatói Képviselet véleménye?

Szerintünk a szeptemberi hét kiváló alkalom arra, hogy az olyan hallgatók, akik megbotlottak az amúgy rendesen túlzsúfolt vizsgamenetrendjük során, alapos felkészülés után újra megpróbálkozzanak a követelmények teljesítésével. Úgy néz ki, a kari közélet mostanában a bölcs periódusában tart, hiszen a legújabb hírek szerint szinte konszenzus van abban, hogy mégsem kéne eltörölni a szeptemberi hetet. Egy változtatás azonban komolyan felmerült, mégpedig az, hogy maximáljuk a szeptemberben letehető vizsgák számát. Hát várjuk a véleményeteket erről, főleg az érveknek nagyon örülünk.

A Dékáni Hivatal életének könnyítésére jó megoldásnak látszik, ha nyár végén mindenki leadja az indexet, és azok, akik addigra mindenből levizsgáztak, nyilatkoznak, akarnak-e szeptemberben javítóvizsgázni. Így a legtöbb indexet le lehet zárni. Mindenesetre a decemberi Kari Tanács után mindenről beszámolunk.

Radnóti Tibor
Hallgatói Képviselet