Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Húsvéti örömök

"...egyre üresebbnek, semmitmondóbbnak érzem"

Kéthetes nyári szakmai programok Európában – ingyen!

Mi a cél?

Naplórészlet

OD

"Kimegyünk vagy kikészítjük?"

Impresszum

Ha a hegyek nem is...

"...ocsmány kreatúra volt ez a bálvány..."

Kiadványkészítés és igényesség

"...nézessük át egy hozzáértő emberrel..."

Programozásoktatás máshol – avagy hogy lehet még?

Nem célunk bármiféle következtetést levonni, bármelyik tanmenetet ideálisnak kikiáltani. Ebből a rengeteg adatból egyvalami mindenesetre kiviláglik: azonos problémákra nagyon eltérő megoldásokat lehet adni, azonos célokat teljesen más utakon is el lehet érni.

EHK-tükör

"...információs rovat..."

Nini! Csak nem a Szeptemberi Vizsgaidőszak?

Az öreg rókák tudják már, hogy ilyenkor télvíz idején minden évben felmerül a Kari Tanács napirendi pontjai között a szeptemberi vizsgahét ügye. Tipikusan úgy történik a dolog, hogy a Dékáni Hivatalból kiindulva felötlik: szükségünk van-e erre a szeptemberi vizsgahétre? Erre mi tartunk egy hallgatói gyűlést, ahol a jelenlevők 95%-a szerint szükségünk van rá. Nos, ekkor általában elalszik az ügy a következő hó lehulltáig.

Most sincs ez másképp!

De miért olyan örökzöld a téma? Egyrészt a Dékáni Hivatalban elég nagy a szeptemberi hajrá, amikor az összes méltányossági, halasztott stb. kérelem, beiratkozás mellett kell lezárni az indexeket is. Másrészt egyes vélemények szerint a szeptemberi hét a lumpen elemek dáridója, amikor az összes elvetemült egyetemista egész nyaras lebzselés után egyszerre akar 4 tárgyból levizsgázni. Vannak persze más komoly érvek is, de 3 Impulzus kevés lenne az eddig elhangzott vitairodalom leközléséhez.

Mi erről a Hallgatói Képviselet véleménye?

Szerintünk a szeptemberi hét kiváló alkalom arra, hogy az olyan hallgatók, akik megbotlottak az amúgy rendesen túlzsúfolt vizsgamenetrendjük során, alapos felkészülés után újra megpróbálkozzanak a követelmények teljesítésével. Úgy néz ki, a kari közélet mostanában a bölcs periódusában tart, hiszen a legújabb hírek szerint szinte konszenzus van abban, hogy mégsem kéne eltörölni a szeptemberi hetet. Egy változtatás azonban komolyan felmerült, mégpedig az, hogy maximáljuk a szeptemberben letehető vizsgák számát. Hát várjuk a véleményeteket erről, főleg az érveknek nagyon örülünk.

A Dékáni Hivatal életének könnyítésére jó megoldásnak látszik, ha nyár végén mindenki leadja az indexet, és azok, akik addigra mindenből levizsgáztak, nyilatkoznak, akarnak-e szeptemberben javítóvizsgázni. Így a legtöbb indexet le lehet zárni. Mindenesetre a decemberi Kari Tanács után mindenről beszámolunk.

Radnóti Tibor
Hallgatói Képviselet