Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Az idő szava

Führer Lívia (Lívi)

Schönherzes ajándéktárgyak kaphatók

Új Vár Klub

Kamelot

A lemezen 12 hibátlan track kapott helyet, amiből egy bevezető, az utolsó három pedig egy egységet alkot.

Dobozok

Első félév első(s) szemmel

"...avagy télapó, szauna, réjndír meg más ilyenek"

Mit (t)együnk, ha éhesek vagyunk?

Ismerkedj meg hóhéraiddal!

Teleki Réka

Hálózati hírek

Megérkezett a várt 50 Ethernet kártya, mire az újság megjelenik, reméljük már mindet ki is kölcsönzik a kollégisták. A kártyák bérleti díja 1000 Ft a félév hátralevő részére. A következő félévben várhatóan 2000 Ft lesz, a későbbiekben pedig 1500 Ft/félévre csökken. A bérleti díjakat igyekeztünk úgy megállapítani (a KKB és a Titkári Reszort jóváhagyásával), hogy egy szoba számára ne legyen túl drága a kártyakölcsönzés, és – főleg a kezdeti időkben, míg nincs elég kártya a kollégiumban – további kártyák vásárlására is elegendő legyen az ebből származó összeg.

Mindenki megfontolhatja, hogy érdemes-e saját kártyát vásárolnia, de mindenkit kérünk arra, hogy vásárlás előtt egyeztessen a KSZK-val, mert a Kollégiumi Hálózatba csak meghatározott típusú kártyát engedünk bekötni. Az egyeztetésre a legjobb alkalom a kedd esti KSZK gyűlés. Jelenleg a KSZK csak WD8003 vagy WD8013 kompatibilis kártyák vásárlását javasolja, ettől eltérő típusú kártya vásárlása előtt feltétlenül keressetek meg minket!

A (saját vagy kölcsönzött) hálózati kártyák bekötését a KSZK végzi, szeretnénk, ha senki sem kezdene "építkezni" a szobájában! A bekötéssel egyidőben mindenki "szerezhet" egy alap hálózati szoftvert, mellyel a KSZK legtöbb szolgáltatását elérheti. A gépén egyébként mindenki tetszőleges hálózati szoftvert használhat, a KSZK csak ajánlásokat tesz. Azonban a hálózati szoftverek működéséhez szükséges azonosító kódokat (címeket és neveket) a KSZK ad a kártya bekötésekor, ettől eltérni semmilyen esetben sem szabad! Senki se adjon a gépének maga címeket és neveket, ez ügyben keressétek a UNIX-os és DECnet-es hálózati rendszergazdákat!

Minden hálózattal kapcsolatos javaslatot, információt, problémát szívesen látunk a KSZK gyűlésein kedden esténként. Sürgős esetekben kereshetitek Dugót (Mészáros Tamás 1711), UNIX-os ügyekben Jenőt (Bozóki Jenő 1711), VMS-sel, DECnet-tel kapcsolatban pedig Simit (Simon Gábor 1808).

KSZK