Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja

Én is csak azt mondom, amit Ikarosz, mielőtt szárnyaival a mélybe zuhant:

Kalandra fel!

Hát idefigyeljetek Piócák! Az dobja rám az első, kollégiumi büfében kapható délutáni zsömlét, aki meg tudja nekem mondani, hogy a fenébe került Dzibichaltun piramisának kellős tetejébe az a megkövesedett koralltelep, amely azóta kőgyűjteményem legbecsesebb darabja?! Nademivel ilyen nagy volümenű problémán úgyis hiába töritek lagymatag anyagot tartalmazó koponyátokat, így inkább elmondom, hogy a múltkori Világjáró Klub előadáson 2-300 ezres nézősereg jött össze, így tehát mi lettünk a legnagyobb tömegbázissal rendelkező rendezvény (gyülekezet, népgyűlés, zsinat). Cö-cö, hogy nem volt belépő? No, egye fene, kevesebben leszünk egy kicsivel. Már így sem engedtük be a vízum és hűségnyilatkozat nélkül érkezőket, illetve olyan egyedeket, kiknek párzási ideje a klub délutánjára esett... A rettentően izgalmas vetítések végét mindenesetre a biztonság kedvéért – többek kérésére – csengőszóval jelezzük. Most pedig ideírom annak az álszent bitangnak a nevét, aki nyilvánvalóan azért kezdte az előző Impiben rettentően unalmas, stílustalan, és helyesírási hibákkal teli óvodás fogalmazványát az Én becses nevemmel (emlékeztetőül: MENYUS – "Szerény, intelligens, jó kiállású férfiú" – idézet a Révai lexikonból), szóval hogy azért írta oda a nevemet, hogy én meg az ő nevével kezdjem eme publicisztikai gyöngyszemet, ezt az irodalmi brillantériát, egyszóval ezt a grammatikailag és szemantikailag tökéletes művet, úgy is mondhatnám, Bibliát. Csakhogy ezen előző mondat túl hosszúra sikeredett, ígyhogy ígéretemmel ellentétben mégsem bírtam beleírni Sipos Úr nevét, aki mellesleg tök jó haverom, globális kavarógép, és már évek óta együtt vesszük csont nélkül azokat az akadályokat, amiket mi teremtünk magunknak a hülyeségeinkkel. Egy ilyen nyálas izé után pedig hirtelen ugrással visszatérek szívem csücskére, a VK-ra. Azaz: JÁTÉK!

Kezdődjék hát nagyszabású nemzetközi vetélkedőnk! Az alábbi sorok között sorszámmal kezdődő, kérdő hangsúlyú magyar nyelvi egységek bújnak meg, melyek bizonyos információéhséget lepleznek részünkről. Ha ki akarsz minket elégíteni, akkor jelentkezz Siposnál, ill. tedd a 1809 előtti dobozba! (Szelvény a 28. oldalon!)

1. Melyik országban található a Mawenzi csúcs (5355)? Segítségül csak annyit, hogy a VK nov. 29-i előadásán témánk: Kenya.
a. Tanzánia
b. Kenya (jól elrejtettem a többi közé, mi?)
c. Antarktisz (most bizonytalanodtál el...)

2. Mit jelent eme japán mikroeposz: KI?
a. be (na ez azért mégsem...)
b. ki
c. sárga (biztos ez lesz az...)

3. Mik azok az "énekes hattyúk"?
a. holmi állatfajta
b. a második vh. alatt használt sípoló aknák
c. zacsiba csomagolt széna, szalma

4. A teszt helyes megfejtésének beküldője között kisorsolunk
a. 1 db Kábelipari Kézikönyvet
b. 1 db (olcsó, száraz, lejárt szavatosságú) pezsgőt (mely az említett extrák nélkül is kérhető...)
c. valami mást

Menyus