Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Filmszemle

Lard

Fiókmélye

BMgE

DUE Sajtófesztivál 2003

A homokóra

Vers

Az Isten tragédiája

Elavult, öreg szakik

Mostani, state-of-the-art tudásunk idejét múlja, s ugyanúgy, ahogyan nagyanyáink nem értik a mobiltelefont, mi sem értjük majd a... azt a kis kékeszöld valamit, amit majd csak húsz év múlva fedeznek fel.

Kalandra fel!

Új lehetőségek az űrben

Lézershow, mutatványos, tűztáncosok, óriásfilm, kvízjáték a polgármesterrel, s az elmaradhatatan beszédek.

Rejtvény

Egy doboz kao lemezt ér a megoldás

A következő fejtörőt egy nyári táborban gyűjtöttem be, szívesen látom az ötletes megoldásaitokat és a hasonló fejtörőiteket is! Az, aki a korrekt megoldást és a legötletesebb új rejtvényt küldi el, egy doboz KAO lemezt kap ajándékba a szerkesztőségtől!

A feladat:

Egy távoli kis szigeten él egy törzs. A házasság annyira megszokott és természetes dolog, hogy nincs olyan felnőtt, aki egyedül élne. Azért ott sem csak angyalok laknak, elég gyakoriak a félrelépések. Mindenki vigyáz azért arra, hogy a párja ne szerezzen tudomást a "kihágásairól", dehát egy kis törzs lévén, más mindenki tud a dologról. Egyszer a törzsfőnök megelégelve a sorozatos házasságtöréseket elhatározza, hogy rendet teremt. Összehívja a falugyűlést, melyen minden felnőtt férfi részt vehet és részt is vesz. A következőket mondja. – Tudomásomra jutott, hogy van házasságtörés a falunkban. Mostantól kezdve addig, míg az összes bűnös nőszemély(!) meg nem lakol, tegyétek a következőket: mindenkinek a saját házába kell zárkóznia a feleségével, és nem beszélhet senkivel sem. Gondolkozzatok el rajta, hogy vajon megcsal-e benneteket az asszonyotok! Mindennap éjfélkor mindenki kihozza a feleségét a tér közepére, és aki megbizonyosodott arról, hogy az asszonya megcsalja, büntetlenül megölheti a többiek előtt. Most pedig vonuljatok házaitokba, s ma éjfélkor gyertek a térre!

Mindenki elvonul.

Összefoglalva: mindenki tud minden csalásról, kivéve a saját feleségének félrelépéseiről. Mindenki csak a saját kútfejére támaszkodhat, nem beszélhet senkivel, még a feleségével sem (tegyük fel, hogy azok úgysem vallanák be tettüket). Ezek után a kérdés az, hogy hogyan találhatja ki valaki, hogy megcsalta-e a felesége, vagy sem? Másrészt mondjátok meg azt is, hogy N csalás esetén hány napig tart az akció, és melyik napon hány asszony lakol meg?

A megfejtéseket a Schönherz portáján az Impulzusnak címezve vagy e-mail-ben a meszaros@mmt.bme.hu címre várom december 1-jéig.

Dugó