Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

"A Házban a múltban, a Házért most is"

Az a tapasztalatom, hogy sajnos a kollégistákat nem igazán érdekli a kultúra, de ezen szerintem még lehet változtatni. Ebben a korban alakulnak ki az olyan szokások, hogy elmegy-e az ember egyszer-egyszer színházba, kiállításra, vagy csak otthon ül, és kizárólag bulizni megy el.

Túlélhetjük-e a technikát? - III. rész

"Háború. Milyen furcsa is ez a szó – s milyen nagy szerencse, hogy többségünk nem tudja igazából, hogy mit is jelent."

Info Site

Az Info Site pozitív tapasztalatai alapján a villamosmérnököknél, sőt más karokon is megjelent a sürgető igény hasonló tanulmányi oldal készítésére és használatára.

"Elsősök, tanuljatok!"

HK news

MASTERPLAN / MASTERPLAN

36. Magyar Filmszemle

Tavaly a Filmszemlén jó filmeket láttam. Idén nem. Idén szórakoztató filmeket láttam. A világ változik, és már a celluloid sem örök.

MAVE

Az egyesület segíti a hallgatók kapcsolatfelvételét cégekkel, valamint más országok oktatási rendszereivel is.

Túlélhetjük-e a technikát?

Csorba Kristóf, III. Info.

Rejtvény

Egy doboz kao lemezt ér a megoldás

A következő fejtörőt egy nyári táborban gyűjtöttem be, szívesen látom az ötletes megoldásaitokat és a hasonló fejtörőiteket is! Az, aki a korrekt megoldást és a legötletesebb új rejtvényt küldi el, egy doboz KAO lemezt kap ajándékba a szerkesztőségtől!

A feladat:

Egy távoli kis szigeten él egy törzs. A házasság annyira megszokott és természetes dolog, hogy nincs olyan felnőtt, aki egyedül élne. Azért ott sem csak angyalok laknak, elég gyakoriak a félrelépések. Mindenki vigyáz azért arra, hogy a párja ne szerezzen tudomást a "kihágásairól", dehát egy kis törzs lévén, más mindenki tud a dologról. Egyszer a törzsfőnök megelégelve a sorozatos házasságtöréseket elhatározza, hogy rendet teremt. Összehívja a falugyűlést, melyen minden felnőtt férfi részt vehet és részt is vesz. A következőket mondja. – Tudomásomra jutott, hogy van házasságtörés a falunkban. Mostantól kezdve addig, míg az összes bűnös nőszemély(!) meg nem lakol, tegyétek a következőket: mindenkinek a saját házába kell zárkóznia a feleségével, és nem beszélhet senkivel sem. Gondolkozzatok el rajta, hogy vajon megcsal-e benneteket az asszonyotok! Mindennap éjfélkor mindenki kihozza a feleségét a tér közepére, és aki megbizonyosodott arról, hogy az asszonya megcsalja, büntetlenül megölheti a többiek előtt. Most pedig vonuljatok házaitokba, s ma éjfélkor gyertek a térre!

Mindenki elvonul.

Összefoglalva: mindenki tud minden csalásról, kivéve a saját feleségének félrelépéseiről. Mindenki csak a saját kútfejére támaszkodhat, nem beszélhet senkivel, még a feleségével sem (tegyük fel, hogy azok úgysem vallanák be tettüket). Ezek után a kérdés az, hogy hogyan találhatja ki valaki, hogy megcsalta-e a felesége, vagy sem? Másrészt mondjátok meg azt is, hogy N csalás esetén hány napig tart az akció, és melyik napon hány asszony lakol meg?

A megfejtéseket a Schönherz portáján az Impulzusnak címezve vagy e-mail-ben a meszaros@mmt.bme.hu címre várom december 1-jéig.

Dugó