Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Órarend

Gary Hughes: Once and Future King

A legutóbbi számban újraélesztett sorozat Gary Hughes szólókarrierjének legbecsesebb darabjára szeretné felhívni a Kedves Olvasó figyelmét.

10 év

"A Fekosz idén 10 éves."

Anno universitas

Schönherzes szobahelyzet

Mosoly

Inzultus nyereményjáték

Megkérjük a 2003/2004-es tanév elsőseit, hogy a kiküldött szóróanyagot az Impulzus cimére küldjék vissza.

A Dékán Úr köszöntője

Számítógépes grafika és képfeldolgozás ZH feeling

Energetikai Szakkollégium 2004. évi tavaszi programja

A Szakkollégiumban lehetőséget adunk cégek bemutatására, szakmai előadás tartására.

Februártól: Új, kötelező tantárgy

A tandíj mellett, az ellen is tüntethetnénk

Mint azt, gondolom, már jó néhányan hallottátok, a jövő félévtől új tantárgy gazdagítja majd az órarendünket. A tárgyat az első- és másodévesek heti két, a harmad- és negyedévesek heti egy órában hallgatják majd a Villamosmérnöki és Informatikai Kar valamennyi szakán. A tantárgy megismerése ma már a mérnökké válás fontos része, kötelezővé tétele azonban kicsit elhamarkodott döntésének tűnik.

Tájékoztató a tárgyról:

Dr. Mikorka Kálmán előadót, a Szivattyúk és Szórástechnika tanszék vezetőjét kértük, hogy röviden ismertesse olvasóinkkal a legfontosabb tudnivalókat.

– Először is köszönetet szeretnék mondani Géber Gábornak, mindazért a közös munkáért, élményért és együttműködésért, amely a témakörrel kapcsolatos tudásunkat és nézeteinket fejlesztette; nélküle aligha alakulthatott volna ki közös tevékenységünk légköre. Köszönet mindazoknak, akik lehetővé tették a tárgynak a tanrendbe való beépítését, és végül, de nem utolsó sorban köszönet a Villamosmérnöki Kar minden egyes hallgatójának, akik a tantárgy lelkes hallgatói lesznek.

Tantárgyunk két, egyeseknek több féléves. Mind a két félévben lesznek szivattyúk és szórások is. Hallgatóink az előadásokon kívül laboratóriumi méréseken is ismerkedhetnek szépségeivel. Az előadások, órarend-egyeztetési problémák miatt, pénteken 17 órától lesznek, sajnos nem sikerült más időpontot találnunk. Az előadásokon van katalógus. A hallgatók az óra végén, saját kezűleg írt előadási jegyzettel bizonyíthatják jelenlétüket. Egy félévben 5 kiszárthelyit iratunk, a legjobbat elhagyjuk és a maradék négyet átlagoljuk. Az átlagnak el kell érnie a kettes szintet. A dolgozatokat mindig a rákövetkezendő előadás anyagából iratjuk, tartalmuk egy rövid elméleti kérdés, két számpélda és egy TOTÓ. Többnyire az erre adott osztályzat is ennek megfelelően egyes, kettes vagy X, annak, aki nem írta meg.

Írunk egy nagyzárthelyit is a 15. héten. A beugró két részből fog állni, mindkettőnek külön-külön el kell érnie a kettes szintet. Akinek a beugró sikerült, az megbirkózhat a 8 nagyfeladattal. Helyes megoldásért egy pont jár, fél pontokat nem szoktunk adni. Öt pontig elégtelen, a 6 pont kettes, a 7 pont hármas, a 8 pont négyes osztályzatot ér. A pótzárthelyi a CH. Maxban lesz, de nem érdemes erre apellálni, mert sokkal nehezebb lesz. A félév folyamán kiadunk egyéni specifikációjú nagy házifeladatot is, amit lemezen kell beadni. A feladatra adott osztályzatot a ráeresztett tesztelőprogram dönti el. Határidő után, csak különeljárási díj befizetése ellenében fogadhatják el. Akinek nem sikerül teljesíteni a vizsgára bocsátás feltételeit, az két gyakorlati IV-n vehet részt.

A vizsgaidőszakban 5 vizsgalehetőséget biztosítunk hétfőtől péntekig, de még nem döntöttük el, hogy melyik héten. A vizsgák a CH. Maxban és az Aud. Maxban lesznek. A dékáni vizsgákhoz még nem sikerült megfelelően nagy termet szereznünk. A vizsga két beugróból, egy 2 órás írásbeli, és egy szóbeli részből áll. A vizsgajegyeket a szóbeli vizsga végén feltett kérdésre adott válasz határozza meg. Ismételt vizsga esetén, kivételesen 200 Ft-os IV. csekket kell befizetni, ami viszont leírható az adóból.

Amúgy a tárgyat Dr. Végh Béla kollégámmal felváltva fogom előadni, úgyhogy lesz amit ő nem mond el, és lesz amit én nem mesélek el. A két halmaz metszete potenciális vizsgaanyag. Kérem a hallgatókat, ne zaklassanak minket régi zárthelyi példasorok ügyében, mert úgysem adunk. Kívánok minden jövendőbeli hallgatónknak további jó tanulást.

Hát be kell valljam, hogy ez nem igaz. Az itt elhangzott riportot csupán a képzelet szülte. Szereplője kitalált figura, bármiféle egyezés csupán a véletlen műve.

Ebinger Norbert


Félévközi követelményrendszer

123456789101112131415
KZHMIIIFBRFEMXFKKZHKZHKZHKZHNZH
PZH

NZH - nagyzárthelyi
KZH - kiszárthelyi
PZH - pótzárthelyi
PPZH - pót-pótzárthelyi
FK - feladatkiadás
FB - feladatbeadás
I - Intel számára fenntartva
M - matyóhímzés
RF - referátum
EM - ellenőrző mérés
X - belső használatra fenntartott,
nem definiált regiszter.