Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Filmszemle

A szomszéd kutyája

Főszerkesztőként gyakran hallok olyanokat, hogy "ez biztos tetszene az olvasóknak", "mondták ismerőseim, hogy jó lett az újság", na meg olyannal is, hogy "ezt inkább ne írjuk meg". A mostani számot 15-20 ember készítette, s közel 100 ember (ismerősök, ismerősök ismerőse) véleményét vettük figyelembe – az újság pedig 5000 embernek jelenik meg.

Kölykök! Fizessetek!!!

A 2002/2003. tanévben Köztársasági Ösztöndíjban részesült villanykaros hallgatók névsora

VVER 440/213, Bzmot

Kálmán György (Gyuri), III. Info.

Impresszum

Impresszum

V. évesek figyelem!

Impulzus tagjelölt vagy-e?

Már csak hosszú évek kitartó munkája szükséges ahhoz, hogy csatlakozz hozzánk, de ne csüggedj, hétfőnként továbbképzés a szerkesztőségben.

Sporthírek

Bár már bőven benn járunk az új tanévben, még van hírem a nyárral kapcsolatban. Az említett időszakban sikerült elkészíteni az aszfaltot a kollégium mellett készülő kosárpályához, így már csak a palánk hiányzik ahhoz, hogy a kollégisták már kosarazni is tudjanak a kollégiumon belül. A palánk remélhetőleg a lap megjelenésének időpontjában már a Ház falán lesz.

A nyár folyamán a DSK vezetősége több kar sportkörével felvette a kapcsolatot, így az elkövetkezendő félév(ek) folyamán egyre több olyan rendezvényünk lesz, melyet másik, esetleg több karral együtt fogunk szervezni.

A sportkörök élén idén egy helyen történt változás: a kerékpárkört ezentúl a 605-ben, vagy a 1108-ban keressétek. Nyitvatartási idejük: hétfőtől-péntekig 19-22 óra között. Áraik változatlanok. Az általános szertár működésében is történt változás. A nyári tapasztalatok alapján bevezetésre került a letétidíj intézmény, ami azt jelenti, hogy ha sátrat ill. hálózsákot szeretnél bérelni, akkor 5000 ill. 2000 Ft-ot kell letétbe helyezned, amit visszakapsz, ha sérülésmentesen hozod vissza a cuccot. A kölcsönzési díj 100 Ft/nap. Általános szertárosokat a 1609-ben találsz hétfőtől csütörtökig 21-23-ig, vasárnap 22-23 óra között. A ping-pong szertárunk a 1108-ban működik. Ők versenyt is fognak szervezni, melyre jelentkezni a szobájuk ajtaján lehet. Ha focizni szeretnél, de nincs csapatod, vagy fociznátok, de nincs elég emberetek, akkor hívjátok a Foci-Boci kört a 813-ban, ahol orvosolni tudják problémáitokat. Az első esetben bekerülsz egy adatbázisba, és ha valamely csapatnál fennáll a 2. eset, akkor akár Téged is hívhatnak, hogy lenne-e kedved játszani. Idén a Schakkörünk is nagyobb publikációt kap. November 18-án egy nagyszabású egyetemi sakkverseny lesz a Schönherzben. Bővebb információkat kaphattok a versenyről, vagy a körről a sz225@hszk.bme.hu címen. A Szaunakör a tavalyihoz hasonló módon fogadja a látogatókat. Akik még nem tudják: vasárnaptól csütörtökig 20-tól éjfélig üzemelnek. Egy nap 4 turnust fogadnak, turnusonként 300 Ft, függetlenül attól, hogy mennyien mentek le szaunázni (gyk: ha ketten mentek, fejenként csak 150 Ft-ot kell fizetnetek). Jelentkezni a http://szauna.sch.bme.hu oldalon lehet. Túrakörünk most van szerveződés alatt. Tervük közt szerepel jónéhány hétvégi túra. Egy ilyen alkalommal már voltunk a Rám-szakadéknál. Erről, ugyanúgy, mint bármi másról, a DSK faliújságról kaphattok tájékoztatást.

Idén – ideiglenes jelleggel – új állandórendezvényünk indult: kung-fu. Az edzéseiket hétfőn és csütörtökön tartják 17 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Ezen kívül újraindult az aerobic – hétfőn 20-21, kedden 19-20 és csütörtökön 20:30-22 közt. A kick-boksz edzés kedden 20-tól, csütörtökön 19 órától van.

Ha valaki úszni szeretne járni, akkor Reinhardt Gábornál, a 801. szobában vehet bérletet a MAFC uszodába. A negyedéves bérlet 1500 Ft-ot, a féléves 2500 Ft-ba kerül.

Megfordult már a fejedben, hogy kipróbáld a floorballt? Ha még nem, akkor most itt az alkalom, hogy megforduljon, ha igen, akkor Gasztonyi Péternél (peti@fw.hu) tudsz érdeklődni, hogy ezirányú vágyaidat hogyan tudnád kielégíteni. :)

Az EHK idén is kiírt hallgatói sportösztöndíj pályázatot. A részleteket megtaláljátok a kollégiumban lévő DSK faliújságon.

A végére maradtak az eredmények. Első rendezvényünk az idén a lassan hagyományosnak mondható bowling volt, amelyre a budafoki úti Strike bowlingklubban került sor. A versenyen 4 lány és 38 fiú vett részt. Eredmények:

lányok:fiúk:
1. Kovács Orsolya86p1. Zemniczky Zoltán134p
2. Havel Krisztina77p2. Gáspár Attila132p
3. Bakk Zsuzsanna69p3. Majoros Gergő130p
4. Szalai Erzsébet47p

Hagyományteremtő jelleggel rendeztük meg szeptember 25-27. közt az elsős focibajnokságot, melyen 6 csapat indult. Az élen a 17. emelet végzett, megelőzve a 13. és a 4. szint csapatát.

Október 6-án, Kaposvár és Pécs között zajlott az idei Rókaűzők verseny, ahol a kollégium csapata is képviseltette magát. A kb. 72 km-es távot 6 óra 28 perc 3 másodperc alatt teljesítették, csapattagok közül többen is kiváló eredményt értek el, és ez az eredmény a 11. helyre volt elég. A versenyen 38 csapat állt rajthoz.

Következő rendezvényünket a Közlekkarral együtt szerveztük: a tájfutást. A remek időnek köszönhetően sokan látogattatok ki, és remek hangulat uralkodott a rendezvény alatt. A pálya kijelölésére profi szakembert hoztunk, így egy mindenki által könnyen teljesíthető pályán folyt a küzdelem. A végeredmény:

lányok:fiúk:
1. Tertsch Ágnes1. Nagy Gergő
2. Bacsadi Veronika2. Komáromi Zsolt
3. Csuzi András

Idén is folytatódik a karok közti kispályás labdarúgó-bajnokság, ahol a karunk csapata az első meccsen a Közlekkar csapatát verte el 1:0 arányban.

Előzetesnek annyit, hogy idén még lesz egy sakkverseny (lásd fentebb), még egy dartsverseny, vízimikulás, lányfoci és még megannyi sportesemény! Kövessétek figyelemmel a faliújságunkat!

Sportoljatok, csá!

KóPé
SCH-DSK